Jak w temacie,miał może ktoś do czynienia z tym kijkiem SAVAGE GEAR CUSTOM UL SPIN 2.21 3-10g ?
Wędki Savage Gear - pytania, informacje, opinie
#481 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2016 - 17:27
#482 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2016 - 07:48
Tutaj jest test tego kija, mam go i generalnie potwierdzam to, co napisali-górna granica to ok 40g, pozniej robi sie juz nie komfortowo i czuć ze kij ma dosc. Mi osobiście najlepiej łowi sie z obciążeniem 25-30g. Natomiast co do samego łowienia to bardzo dobrze trzyma rybę i super sprawdza sie pod szczupaka i dużego okonia. Pod sandacza zdecydowanie za miękki. Wg mnie w tej cenie trudno o konkurencje dla tego kija
Użytkownik PatLove edytował ten post 14 marzec 2016 - 08:05
#483 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 14:12
Witam zlamalem dzis mojego Savage Gear Parabellum 3-16 do wymiany caly sklad czy ktos orientuje sie czy dostane to bezposrednio z savage czy raczej bedzie to drogi interes
#484 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 15:45
#485 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 15:55
A może po prostu zadaj to pytanie dystrybutorowi firmy, najprędzej będzie znał odpowiedź...
Użytkownik thug edytował ten post 20 marzec 2016 - 15:56
#486 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 16:25
Witam zlamalem dzis mojego savage do wymiany caly sklad czy ktos orientuje sie czy dostane to bezposrednio z savage czy raczej bedzie to drogi interes
Ja złamałem szczytową w moim 3 częsciowym 2-12 g i serwis mi przysłał bez problemu nową za około 100 zł z przesyłką..
#487 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 19:35
Wejdź na stronę SG i sprawdź kto jest dystrybutorem sprzętu w twoim regionie zamieszkania. Następnie wyślij maila do goscia z zapytaniem i już będziesz wiedział wszystko.
Pozdrawiam M.
#488 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 21:16
#489 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2016 - 12:34
Ktoś mi powie coś na temat tego kija ??
Custom Predator-SG Custom Predator 258cm 7-23g - 2sec#490 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2016 - 18:00
Custom Predator-SG Custom Predator 258cm 7-23g - 2sec
Kupiony 590 zł , jak dla mnie idealny kijek na rzekę , taki jak lubię sztywny i mocny .
Dzisiaj byłem na testach cerebuszka 5 g i 7 cm pod okonia . idealnie czuć każdy kamyk , roślinność.
Jutro WISEŁKA
#491 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 19:38
Witam,ostatnio na ebey, kupilem kij jak wyzej. Kij kupilem, jako nowy . Jako ze,( od tego samego sprzedajacego), kupilem inny kij , ten postanowilem sprzedac. Wystawilem go na naszym forum. Kolega ktory chcial kupic ten kij mial pytania o stan przelotek, czy rowno wklejone, nie kilkajace ,brak rysek.Ja nic takiego nie widzialem, ale dalem gwarancje zwrotu pieniedzy , jesli by tak bylo.Kij dotarl do kolegi, z wygladem zewnetrznym bylo wszystko ok. I tu sie zaczyna pytanie. Kolega stwierdzil ze kij ma 9 przelotek zamiast 8. Srednice przelotek ( porownal kij z kijem kolegi) sa innej srednicy. Czy posiadacze tego kija, mozecie podac liczbe przelotek i ich srednice? Jak sie na przyszlosc ochronic( jesli to podrobka) przed takimi zakupami, Kij ktory kupilem , dla mnie wygladal na 100% orginalny. Nie mialem mozliwosci porownania z takim samym. Nigdy sam bym nie wpadl na pomysl ( pewnie jak wiekszosc) liczenia i mierzenia srednic przelotek. Glupio sie czuje jako sprzedajacy.KIj wystawilem w dobrej wierze. Na razie kij jest w Polsce i nie moge zmierzyc przelotek. Bede wdzieczny posiadaczom tego modelu o odpowiedz. Byc moze odezwie sie przedstawiciel SG na Polske. Sam jestem posiadaczem (zadowolonym) czterech (chyba) kiji SG. Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam, Adam.
#492 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 19:41
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#493 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 20:10
Chinczyk na tasmie się pomylil
- darek1 lubi to
#494 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 20:32
Potwierdzam, porównywałem z moim SG F 2,02 4-18 u mnie tunel z 4 przelotek u kolegi z 5, przelotki dziwnie rozmieszczone, jakby ktoś próbował zmienić akcję...dziwna sprawa. Kija kolegi widziałem tylko na fotce i detali takich ja omotki itp nie udało się dostrzec, ale na pewno rozmieszczenie przelotek w części szczytowej zgoła odmienne niż w moim jak i kolegi kiju
Załączone pliki
Użytkownik kuczko edytował ten post 31 marzec 2016 - 20:36
#495 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 20:50
Warto porównać kije z rożnych roczników.
Czasem pod ta sama nazwą i modelem producenci sprzedają przez kilka lat modernizowane kije.
Kiedyś tak miałem tylko z muchówką ... identyczny blank, uchwyt, omotki, opis .. a przelotki rozstawem i rozmiarem się różniły, wejściowa całkiem inna.
Pytałem producenta o co chodzi ... odpisał ze po prostu poprawili specing.
Gdy dostałem z serwisu na wymianę nowy element wędki który się złamał, opis się zgadzał (długość, klasa) a kolor przelotek inny i rozstaw też.
Tak wiec może masz po prostu z innego rocznika albo innej serii, a nie podróbkę.
#496 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 21:17
Witam. Tytułowa wędka trafiła do mnie. Na początku również zakładałem możliwość o której napisał kolega Archanioł, jednak po porównaniu zdjęć w internecie oraz egzemplarza kolegi Kuczko stwierdzam, że nie ma możliwości, aby była to oryginalna część szczytowa od tego kijka. Pierwsza przelotka w części szczytowej ma tutaj bowiem średnicę jedynie 7 mm, a nawet w systemie przelotek Control Coil (którego nawiasem mówiąc ta wędka według mojej wiedzy nigdy nie miała) średnica pierwszej przelotki w części szczytowej to 8 mm. Po uzbrojeniu kija różnica pomiędzy wysokością i średnicą przelotki wejściowej, a pierwszej przelotki w części szczytowej jest bardzo duża i powoduje nienaturalną krzywiznę linki po uzbrojeniu wędki. Dodatkowo dochodzi fakt, iż Finezze 202 cm zawsze miała 8, a nie jak tu 9 przelotek. Kolejna sprawa to bardzo duża średnica przelotki szczytowej w porównaniu do pozostałych przelotek. Moim zdaniem wędka ma część szczytową pochodzącą od innej długości (np. skrócona o dwie przelotki część szczytowa od 250 cm Finezze - ta wersja wydaje mi się najbardziej prawdopodobna), albo jest to podróbka.
Użytkownik raven edytował ten post 31 marzec 2016 - 21:24
#497 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 21:20
Składak z Niemiec... czyli coś nowego?!
#498 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 22:08
Polska rynkiem klasy C dla kapitału z zagranicy. Doprawdy, zastanawiająca nowość...
#499 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 10:17
Witam, może ktoś z użytkowników Savage Gear Parabellum 3-16, podać długość dolnika, od środka stopki kołowrotka.Dzięki z góry.
#500 OFFLINE
Napisano 01 kwiecień 2016 - 10:41
Witam, może ktoś z użytkowników Savage Gear Parabellum 3-16, podać długość dolnika, od środka stopki kołowrotka.Dzięki z góry.
Masz odpowiedź w tym temacie kilka stron wcześniej:
http://jerkbait.pl/t...22#entry1831520
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych