Przy presji, jaka jest nad wodą, to wciąż za dużo można zabierać zgodnie z prawem.
Też uważam, że limity są za wysokie. Wystarczy sobie wyobrazić wędkarza, który będzie codziennie zabierał trzy klenie, czy też 2 brzany..
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 21 listopad 2016 - 16:22
Przy presji, jaka jest nad wodą, to wciąż za dużo można zabierać zgodnie z prawem.
Też uważam, że limity są za wysokie. Wystarczy sobie wyobrazić wędkarza, który będzie codziennie zabierał trzy klenie, czy też 2 brzany..
Napisano 21 listopad 2016 - 16:38
Collego olo86, wybacz, ale nie powinieneś zabierać już głosu w sprawach mojego koła: raz, że jesteś dobrze zaprzyjaźniony z członkami zarządu,a dwa: dlatego,że głosowałeś przeciwko obowiązkowi finansowania szkolenia młodzieży przez koło( a dokładnie przeciw uznaniu opłaconych przeze mnie faktur na sprzęt służący temu celowi). A efekty? Proszę bardzo:drużynowy i indywidualny mistrz okręgu juniorów w spinningu, a w dyscyplinie spławikowej 6ty w klasyfikacji rocznej, oraz MP Juniorów w spinningu to sportowo 3cie miejsce(po odjęciu kary za spóźnienie). Kosztuje to około 300h pracy rocznie i parę złotych, moich złotych. Ale przy tej okazji pozdrawiam grupę osób, która wsparła nas w drobny sprzęt przed dwoma laty. Młodzież potrafi być wdzięczna.
Jakoś przegapiłem ten post..
po1 - nie jestem zaprzyjaźniony z żadnym członkiem tego koła, ba, nie jestem nawet jego członkiem.
po2 nie oceniam twojej pracy z młodzieżą
po3 odnoszę się tylko do twojej etyki - łowienia na 2 żywcówki i spinning (co jak wiesz mam udokumentowane na filmie), nie wspominając o bieganiu z sandaczem schowanym w kaloszu w maju - to na szcześćie też mogą potwierdzić świadkowie..
Napisano 30 listopad 2016 - 19:24
Panowie/Panie,
czy ktoś ostatnio był może na Rządzy w okolicach Stanisławowa? Jest tam jeszcze w ogóle po co jechać?
Napisano 30 listopad 2016 - 20:54
Chłopie ... podziwiam aktywność forumową w ciągu ostatnich minut!
Napisano 30 listopad 2016 - 21:09
Witam.
Mam kolegę, który jest częstym gościem na zbiorniku Rządza koło Stanisławowa / mieszka niedaleko /. Z tego co mi powiedział standard OM czyli d....y nie urywa,trafia się przeważnie niewymiarowy szczupak i niedorostki okonia a pstrąg to tylko marzenie łowcy.
Napisano 30 listopad 2016 - 21:20
No i pstrąg na teraz okres ochronny...Witam.
Mam kolegę, który jest częstym gościem na zbiorniku Rządza koło Stanisławowa / mieszka niedaleko /. Z tego co mi powiedział standard OM czyli d....y nie urywa,trafia się przeważnie niewymiarowy szczupak i niedorostki okonia a pstrąg to tylko marzenie łowcy.
Napisano 30 listopad 2016 - 22:04
Zgadza się.Poza tym na Rządzy na odcinku wody górskie i zbiornikach w Witkowiźnie i Rządzy całkowity zakaz zabierania ryb łososiowatych /pstrąga i lipienia/
Napisano 13 grudzień 2016 - 14:13
Napisano 13 grudzień 2016 - 15:45
może tak całość wrzucisz artykuł ucięty
Napisano 13 grudzień 2016 - 16:45
W styczniowym numerze WŚ, list klusola do pana prezesa. Ubaw po pachy ))) Niestety ukazuje też przyszłe skutki absurdalnej decyzji o zakazie trollingu w OM.
Brawo Marek.
Dokładnie, wrzuć cały artykuł.
Napisano 13 grudzień 2016 - 18:10
Napisano 13 grudzień 2016 - 18:12
Uwaga na prawa autorskie.
W sumie racja
Napisano 13 grudzień 2016 - 19:44
Napisano 22 grudzień 2016 - 13:26
Pytanie o rzeczywistość - dysponuje już ktoś listą wód OM PZW na rok 2017r??
Napisano 22 grudzień 2016 - 20:44
Pytanie o rzeczywistość - dysponuje już ktoś listą wód OM PZW na rok 2017r??
Chyba to co było plus to co włączyli z PZW Łódź. Tak mi się wydaje. Kawałem Bzury?
Jaką Koledzy macie opinię o wodach górskich w okręgu? Ktoś w 2016 łowił na odcinkach górskich i może podzielić się opinią?
Napisano 22 grudzień 2016 - 22:29
Napisano 22 grudzień 2016 - 23:37
Chyba to co było plus to co włączyli z PZW Łódź. Tak mi się wydaje. Kawałem Bzury?
Jaką Koledzy macie opinię o wodach górskich w okręgu? Ktoś w 2016 łowił na odcinkach górskich i może podzielić się opinią?
Bzura to okręg skierniewicki a nie łódzki
Napisano 23 grudzień 2016 - 07:27
Do miejscowości Orłów to okręg Łódzki. Od Orłowa Skierniewicki. Tak na 99% 😊Bzura to okręg skierniewicki a nie łódzki
Napisano 23 grudzień 2016 - 10:50
Do miejscowości Orłów to okręg Łódzki. Od Orłowa Skierniewicki. Tak na 99%
Ujście rzeki Ochnia, według Cioci Wikipedii, znajduje się poniżej wsi Łęki Kościelne można powiedzieć, że A1 dzieli Bzurę.
To jak z tymi wodami górskimi na Mazowszu? MIT, jak temat wątku ?
Napisano 23 grudzień 2016 - 11:54
Ujście rzeki Ochnia, według Cioci Wikipedii, znajduje się poniżej wsi Łęki Kościelne można powiedzieć, że A1 dzieli Bzurę.
Dokładnie, poniżej tej miejscowości, (gdzie Ochnia wpływa do Bzury) zaczyna się już Orłów - Kolonia.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych