A ja wciąż z uporem maniaka będę się powtarzał : jednoskład Aetos 6'3" XFast pozamiatałby twoje potrzeby - takie moje zdanie. No chyba, że po prostu stara poczciwa Elitka 6'3" Xfast.
pzdr,
jacavip
ja nie mówię, że kij nie spełnia moich potrzeb, a jedynie nie jest tak zajebisty jak po peanach na cześć Fenwicka i cenie można się spodziewać.
Miałem okazję potestować kij na blanku Batson ISB 802.75 i też nie było to nie wiadomo co.
Spodziewałem się, że kupując kij za ponad 500zł / a wręcz blisko 1000/ dostanę do ręki narzędzie, które dokładnie pokaże mi co się dzieje na drugim końcu zestawu. Innymi słowy skoro kij opisano jako 3-21g to w przedziale 15-25g będę mógł podziwiać dziewczyny opalające się topless na sąsiedniej łódce i jednocześnie łowić z opadu - czyli CZUĆ pracę przynęty. Bo patrzeć na szczytówkę i linkę to ja sobie mogę również w kiju za złotych 50.
Powyższego założenia nie spełnił ani Fenwick, ani Batson. Więcej... ostatnio kupiony Sea Bass Vengance w zakresie 30g+guma radził sobie wcale nie gorzej niż wspomniane dwa kije, a różnica w cenie 5x.
Jak napisałem wcześniej, Fenwick zastąpił w 90% dwa kije sandaczowe i tylko tyle. Olbrzymim plusem jest również Dożywotnia Gwarancja, ale czy jest to warte tych pieniędzy? Dla mnie nie.