Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

W臋dki Fenwick

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1761 odpowiedzi w tym temacie

#401 OFFLINE   Tar艂o艣

Tar艂o艣

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 896 post贸w
  • LokalizacjaGda艅sk
  • Imi臋:Tomasz
  • Nazwisko:Tar艂owski

Napisano 20 grudzie艅 2012 - 10:44

Witam,

@Kamil.Z w 100 % si臋 z Tob膮 zgadzam, tylko jak kto艣 w w膮tku licz膮cym 20 stron, prawie na ka偶dej pisze 偶e co艣 jest bee, to albo ma jaki艣 w tym interes albo jest przewra偶liwiony.

"Nad gustami si臋 nie deliberuje gusta si臋 ma"

Pozdrawiam

Tar艂o艣

#402 OFFLINE   Soniacz

Soniacz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 63 post贸w
  • LokalizacjaKorsze
  • Imi臋:Marcin

Napisano 20 grudzie艅 2012 - 11:27

I tak ja kupi臋 Fenwicka HMG :) i jak na dzie艅 dzisiejszy nikt mnie od tej decyzji nie odwiedzie. Howg

Jak po艂apie ni膮 w maju to wtedy b臋d臋 m贸g艂 si臋 wypowiedzie膰, ale ju偶 po wst臋pnym macanku w sklepie wiem, 偶e to jest to!!!

U偶ytkownik Soniacz edytowa艂 ten post 20 grudzie艅 2012 - 11:28

#403 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 post贸w
  • LokalizacjaO偶ar贸w Mazowiecki

Napisano 20 grudzie艅 2012 - 16:54

Witam,

@Kamil.Z w 100 % si臋 z Tob膮 zgadzam, tylko jak kto艣 w w膮tku licz膮cym 20 stron, prawie na ka偶dej pisze 偶e co艣 jest bee, to albo ma jaki艣 w tym interes albo jest przewra偶liwiony.

Pozdrawiam

Tar艂o艣

Witam,

Pozdrawiam

Tar艂o艣

To samo mo偶na powiedzie膰 o kolegach angler1212 i wobler129 bo nie ma strony w tym w膮tku gdzie 50% post贸w nie nale偶a艂o by do nich

To dopiero pozwala s膮dzi膰 o jakim艣 powi膮zaniu z Fenwickiem.

Te偶 艂owi艂em kilkoma Fenwick'ami i uwa偶am 偶e nie maj膮 w ofercie kija na sandacze mimo 偶e najlepszy do tego jest EWS63MHF-je艣li dobrze pami臋tam(jest to moje subiektywne zdanie i oparte na w艂asnych preferencjach i konkretnych warunkach po艂owu), poza tym wszystkie wy偶sze modele (hmg,elite tech, aetos) maj膮 za kr贸tkie, niewygodne r臋koje艣ci.

#404 OFFLINE   angler1212

angler1212

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 206 post贸w
  • LokalizacjaKrak,wawa

Napisano 20 grudzie艅 2012 - 17:49

To samo mo偶na powiedzie膰 o kolegach angler1212

No prosz臋 prosz臋 ;) Ja pewnie w przeciwie艅stwie do kolegi to wiem co pisze bo u偶ywam kilku w臋dek (u偶ywam a nie sprawdza艂em), poza tym nie tylko o nich pisa艂em. A pisz臋 bo nimi 艂owie, a wybacz nie b臋d臋 wypowiada膰 si臋 na temat w臋dzisk kt贸rymi nie 艂owi臋, bo i tacy na forach na pewno s膮 i b臋d膮.

Te偶 艂owi艂em kilkoma Fenwick'ami i uwa偶am 偶e nie maj膮 w ofercie kija na sandacze mimo 偶e najlepszy do tego jest EWS63MHF

No fakt, wida膰 偶e 艂owi艂e艣 ale jednak takiego modelu to nie widz臋 w fenwicku :)
No i brawo skoro za najlepsz膮 w臋dk臋 sandaczow膮 wytypowa艂e艣 o mocy MH.

I dlatego wi臋cej czytam ni偶 pisz臋, bo pr臋dzej czy p贸藕niej zawsze kto艣, co艣 do kogo艣 :)

U偶ytkownik angler1212 edytowa艂 ten post 20 grudzie艅 2012 - 17:57

#405 OFFLINE   Elton

Elton

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 389 post贸w
  • LokalizacjaTarn贸w

Napisano 20 grudzie艅 2012 - 22:07

Z czystej ciekawo艣ci, a nie z艂o艣liwo艣ci zapytam jakim cudem kij kosztuj膮cy za wielk膮 wod膮 ledwie tyle co  taki pospolity( jednak偶e ceniony) Avid, ubrany w tytany, bajeranckie omotki, uchwyt itp. ma taki pora偶aj膮cy blank? Jako艣 St.Croix 艂askawie daje dopiero Alconite bo wysoki modu艂 SCIII ju偶 kosztuje swoje. Kto艣 okrada ca艂膮 rzesz臋 ludzi na ca艂ym 艣wiecie zawy偶aj膮c ceny czy to kto艣 inny jest cudotw贸rc膮? A mo偶e to ta gwarancja i wydane 900pln tak dowarto艣ciowuje te kije? Bez urazy i pozdrawiam

#406 OFFLINE   wobler129

wobler129

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4453 post贸w
  • LokalizacjaLubuskie
  • Imi臋:Maciej
  • Nazwisko:Jagodzi艅ski

Napisano 20 grudzie艅 2012 - 22:11

Hmmm nawet moja pomoc zosta艂a wytkni臋ta. Mam du偶o fenwick贸w i w艂a艣nie zam贸wi艂em podlod贸wk臋.

Wychodzi na to, 偶e nawet nie warto pomaga膰 i radzi膰 potrzebuj膮cym, tylko trzyma膰 g臋b臋 na k艂贸dk臋 :ph34r: :ph34r: :ph34r:

• szczupak1 lubi to

#407 OFFLINE   angler1212

angler1212

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 206 post贸w
  • LokalizacjaKrak,wawa

Napisano 20 grudzie艅 2012 - 22:39

Wychodzi na to, 偶e nawet nie warto pomaga膰 i radzi膰 potrzebuj膮cym, tylko trzyma膰 g臋b臋 na k艂贸dk臋 :ph34r: :ph34r: :ph34r:

No widzisz, 艂owisz to wiesz 偶e niekt贸re kije s膮 rewelacyjne (nie wszystkie). Ale rynek jest du偶y a jerkbait wielki wi臋c nie ka偶dy si臋 z tym zgadza ;)
Ja osobi艣cie na sandacza mam Fenwicka, zbrojonego Legenda, jak i ostatnio kij na blanku Phenix'a. Wszystkie mi si臋 podobaj膮 i nie narzekam na 偶adnego. Ostatnio jednak zastanawia艂em si臋 co gdybym musia艂 wzi膮膰 na wyjazd tylko jedn膮 w臋dk臋. Hm, wyb贸r pad艂 albo Phenix albo Fenwick Aetos i nie wiem co bym wybra艂. Ale fakt jest taki 偶e to zastanowienie da艂o mi obraz ceny kij贸w za kt贸re w przypadku Phenixa zap艂aci艂em sporo wi臋cej. I b膮d藕 tu m膮dry ;) Musia艂bym wzi膮膰 obydwa bo wyb贸r ci臋偶ki :)

#408 OFFLINE   MIGOTKA

MIGOTKA

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1211 post贸w
  • LokalizacjaBy艂a norwegia jest hiszpania
  • Imi臋:Marek
  • Nazwisko:szymczak

Napisano 20 grudzie艅 2012 - 22:47

Maciek. Niekiedy tak jest. Jebaj na krytyke i r贸b swoje :)
  • wobler129 lubi to

#409 OFFLINE   strary

strary

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1980 post贸w

Napisano 21 grudzie艅 2012 - 11:55

Ostatnio jednak zastanawia艂em si臋 co gdybym musia艂 wzi膮膰 na wyjazd tylko jedn膮 w臋dk臋 (...) Musia艂bym wzi膮膰 obydwa bo wyb贸r ci臋偶ki :)

No przecie偶 nie mo偶esz, to jak by艣 m贸g艂? :P

#410 OFFLINE   tiguss

tiguss

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 post贸w
  • LokalizacjaBydgoszcz

Napisano 21 grudzie艅 2012 - 12:15

Hmmm nawet moja pomoc zosta艂a wytkni臋ta. Mam du偶o fenwick贸w i w艂a艣nie zam贸wi艂em podlod贸wk臋.

@wobler129 nie przejmuj si臋. :)

Jeszcze si臋 Taki nie narodzi艂, aby wszystkim dogodzi艂.

Niezadowoleni i krytyczni b臋d膮 zawsze - takie ich prawo. Znajd膮 si臋 te偶 i tacy, kt贸rzy swoj膮 podejrzliwo艣ci膮 b臋d膮 si臋 doszukiwa膰 uzale偶nie艅, czerpanych profit贸w, a nawet teorii spiskowych.

Gdyby艣 mia艂 pom贸c cho膰by jednemu z wielu w s艂usznym wyborze - to warto. Po to tu mi臋dzy innymi jeste艣my.

• wobler129 lubi to

#411 OFFLINE   wobler129

wobler129

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4453 post贸w
  • LokalizacjaLubuskie

Napisano 21 grudzie艅 2012 - 12:23

Mam podlod贸wk臋. To moja pierwsza w臋dka tej klasy pod l贸d. Mia艂 by膰 STC, jest Fenwick :) Zawsze u偶ywa艂em jaki艣 kijk贸w po 20-30z艂. Jestem bardzo mile zaskoczony prac膮 kija, w por贸wnaniu z "ko艂kowatymi" kijami jakimi 艂owi艂em dotychczas. Jak b臋dzie w praktyce - dowiem si臋 niebawem o ile l贸d pozwoli.

#412 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 post贸w
  • LokalizacjaO偶ar贸w Mazowiecki

Napisano 21 grudzie艅 2012 - 16:01

No prosz臋 prosz臋 ;) Ja pewnie w przeciwie艅stwie do kolegi to wiem co pisze bo u偶ywam kilku w臋dek (u偶ywam a nie sprawdza艂em), poza tym nie tylko o nich pisa艂em. A pisz臋 bo nimi 艂owie, a wybacz nie b臋d臋 wypowiada膰 si臋 na temat w臋dzisk kt贸rymi nie 艂owi臋, bo i tacy na forach na pewno s膮 i b臋d膮.

Ja nie u偶ywam bo mi nie le偶膮, to znaczy le偶y HMG ale w piwnicy.

jakbym nie u偶ywa艂(testowa艂 na wodzie) to bym si臋 nie wypowiada艂.

Co do wyboru w臋dziska sandaczowego z po艣r贸d fenwick贸w to wymienione przeze mnie by艂y najcz臋艣ciej wymieniane na forum jako sandaczowe oraz sprzedawcy r贸wnie偶 tak twierdzili.

Co do modelu w臋dki jaki poda艂em to sorry m贸j b艂膮d powinno by膰 EWS63m-xf.

Przestaj臋 pisa膰 komentarze w tym w膮tku bo widz臋, 偶e piewcy pie艣ni uwielbienia, oraz bosko艣ci Fenwick贸w nie przyjmuj膮 s艂贸w krytyki w subiektywnej ocenie towaru do kt贸rej ka偶dy ma prawo, takie samo jak wy do uk艂adania "ody do Fenwicka"

Co mia艂em do napisania na temat w臋dek Fenwick to ju偶 napisa艂em i nie b臋d臋 mno偶y艂 bez sensu post贸w a kolejne moje wypowiedzi w tym temacie by tworzy艂y nie zdrow膮 atmosfer臋.

Je艣li kiedy艣 zmieni臋 zdanie na temat Fenwicka to nie omieszkam o tym napisa膰.

Mi艂ego w臋dkowania

#413 OFFLINE   spiningista

spiningista

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 109 post贸w
  • LokalizacjaNoord Brabant/Holandia
  • Imi臋:Irek

Napisano 25 grudzie艅 2012 - 11:58

Szukam w臋dki Fenwicka do jerk贸w 20-60g (Salmo Slider 10s, Fatso 10s, Sweeper 14, Jack, Strike Pro Buster Jerk II oraz Sebile Acast, Koolie i Magic Swimmer), pod multiplikator Abu Revo SX.

Polecono mi trzy modele:

Fenwick ELITE TECH Smallmouth ESMC69MH-F
Fenwick HMG GT70MH-F
Fenwick HMG GT66MH-MF

Kt贸r膮 wybra膰? Zale偶y mi najbardziej na tym aby w臋dka nie gubi艂a ryb tak jak to bywa u偶ywaj膮c sztywnych jerk贸wek. Czy kt贸r膮艣 z powy偶szych modeli da si臋 r贸wnie偶 poprowadzi膰 gum臋? Mo偶e znacie co艣 innego, alternatywnego?

No i wczoraj pod choink膮 znalaz艂em tego oto kija - Fenwick HMG GT70MH-F :D  Po 6 stycznia b臋dziemy testowa膰 na wodach w Holandii.

#414 OFFLINE   maximus

maximus

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 278 post贸w
  • LokalizacjaNowogr贸d Bobrza艅ski
  • Imi臋:Jacek

Napisano 27 grudzie艅 2012 - 22:44

Maciek,a jaki model wybra艂e艣,bo ja te偶 rozwa偶am Fenwicka jako podlod贸wk臋.I do mormysza i do blaszki.

#415 OFFLINE   wobler129

wobler129

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4453 post贸w
  • LokalizacjaLubuskie

Napisano 27 grudzie艅 2012 - 23:11

ETI26ML - tylko raz mia艂em na lodzie - z wiadomych wzgl臋d贸w - cienka zima... Fajnie chodzi艂 pod blaszkami od ma艂ych po 艣rednie, mormyszkami niestety nie 艂owi艂em.

#416 OFFLINE   wobler129

wobler129

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4453 post贸w
  • LokalizacjaLubuskie

Napisano 06 stycze艅 2013 - 20:53

Mia艂 kto艣 styczno艣膰 z much贸wk膮 Fenwick HMX w 5#? Planuj臋 zakupi膰, ale nie wiem czy w rzeczywisto艣ci nie b臋dzie za mocny do linki 5? :)

HMXF 905-2

#417 OFFLINE   POLONIAb

POLONIAb

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 372 post贸w
  • Lokalizacjabyd
  • Imi臋:A
  • Nazwisko:S

Napisano 07 stycze艅 2013 - 19:49

No to w temacie F. Skusi艂em si臋 jesieni膮 na seri臋 Eagle GT 290 cm S/S do 21 gram. I k艂opot z r臋koje艣ci膮, tj. cz臋艣ci膮 nakr臋can膮 od g贸ry. Jedna reklamacja, za艂atwiona szybko, kolejny egzemplarz i to samo. P臋ka korek. Propozycja teraz zamiany na wy偶szy model Elite Tech, w tym roku F. na Polsk臋 ma takie d艂ugie patyki w tej serii. Ale typ r臋koje艣ci ten sam, tj. mocowanie. Jaki艣 b艂膮d fabryczny w Eagle? Mia艂 kto艣 taki problem? czy to nieumiej臋tna obs艂uga? Sam kijek, mimo najni偶szej serii przyjemny, szybki a w holu naddaje si臋. Drugi, z serii HMG 213 cm, do 18 gr. Rewelka na 艂贸dk臋. Troszk臋 zani偶ona g贸ra ale ju偶 kilka gram贸w w ka偶dym typie przyn臋ty pi臋knie pracuje. Lekki uniwersa艂 jak nic.

#418 OFFLINE   MIGOTKA

MIGOTKA

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1211 post贸w

Napisano 10 stycze艅 2013 - 20:26

ETI26ML - tylko raz mia艂em na lodzie - z wiadomych wzgl臋d贸w - cienka zima... Fajnie chodzi艂 pod blaszkami od ma艂ych po 艣rednie, mormyszkami niestety nie 艂owi艂em.

Maciek. a mia艂e艣 okazj臋 widzie膰,maca膰 inne modele?

Potrzebuj臋 co艣 od spore ci臋偶kie b艂ystki.

#419 OFFLINE   wobler129

wobler129

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4453 post贸w
  • LokalizacjaLubuskie

Napisano 10 stycze艅 2013 - 20:31

Maciek. a mia艂e艣 okazj臋 widzie膰,maca膰 inne modele?

Potrzebuj臋 co艣 od spore ci臋偶kie b艂ystki.

Niestety nie mog艂em pomaca膰 ci臋偶szych, ale wiem, 偶e s膮 i takie w ofercie.

U Nas niestety lodu nie ma :(

#420 OFFLINE   MIGOTKA

MIGOTKA

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1211 post贸w

Napisano 10 stycze艅 2013 - 20:43

Zaryzykuj臋 i wezm臋 w 艣lepo t膮 ETI28MH