wklejanki nie chcialem. planuje zakupic wedeczke ul do polowu glownie okoni, od swieta wzdreg. Stosuje gumy od paproszkow po duckfinshad na max 3-4gr glowkach, hornety w najmniejszym rozmiarze oraz wahadelka i obrotowczeczki max 1. Czy coliberek sprawdzi sie?
Wędki Fenwick
#1181 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2016 - 11:23
#1182 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2016 - 11:27
Ewentualnie prosilbym o przeslanie zdjec ugiecia tegoz kija pod obciazeniem.
Nie piszemy postów zaraz po sobie, po to masz opcję edycji przez godzinę
Użytkownik milupa edytował ten post 02 marzec 2016 - 22:07
#1183 OFFLINE
Napisano 02 marzec 2016 - 14:35
Jak sprawuje sie przy okoniach? Na wzdregach wersja do 5gr sie sprawdzi?
Jeśli chodzi o okonie kijek spisuje się elegancko. Szczególnie fajnie współpracuje z plecionką, jak wyżej pisał kol. @damien79.
Natomiast jeśli chodzi o wzdręgi to nie łowiłem lecz podejrzewam, że może być ciut za szybki i ryby przy delikatnych braniach mogą z niego spadać. Poprostu nie został do tego stworzony, aczkolwiek i takie ryby nim połowi
Użytkownik GoLoManoLo edytował ten post 02 marzec 2016 - 14:38
#1184 Guest_patrykCBR_*
Napisano 13 marzec 2016 - 01:19
Witam Wszystkich
Czy Fenwick w chwili obecnej posiada oficjalnego dystrybutora na terenie Polski? Pytam, bo strona http://www.fenwick.com.pl, wydaje się nieaktualna (zupełny brak kontaktu). Ewentualnie może macie jakiś namiar na sklepy, które mają pełną ofertę Fenwicka (szczególnie w Warszawie, ale niekoniecznie)?
Chcę kupić nowe wędzisko Elite Tech River Runner 2,30m, c.w. 0,8-9g (ERR76L-MFS-2). Znalazłem ten kij w jednym sklepie internetowym ale musiałem go zwrócić, gdyż okazało się, że był w nieakceptowalnym dla mnie stanie (ryski + odprysk), pewnie zalegał niechlujnie w magazynie.
P.S. Znacie może dokładną długość transportową tego wędziska, bo będę chciał zamówić u Pana Darka tubę do jego przewożenia, ale nigdzie nie mogę znaleźć tej długości. Może ktoś z Was posiada ten kijek i mógłby go dokładnie zmierzyć?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Użytkownik patrykCBR edytował ten post 13 marzec 2016 - 01:27
#1185 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2016 - 08:10
Znalazłem ten kij w jednym sklepie internetowym ale musiałem go zwrócić, gdyż okazało się, że był w nieakceptowalnym dla mnie stanie (ryski + odprysk), pewnie zalegał niechlujnie w magazynie.
tak z ciekawości zapytam,czy to może był ten sklep lub to ogłoszenie?
http://allegro.pl/fe...5971801573.html
jeśli nie to u nich popytaj
#1186 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2016 - 13:02
Myśle, ze w warszawskim oddziale moze być podobnie, a nawet lepiej
#1187 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2016 - 15:59
Dawno nie zaglądałem do Centrum Wędkarstwa w Warszawie ale była u nich dość szeroka oferta Fenwicka. Zadzwoń zapytaj. Dystrybutor na polskie to KR FISHING.
#1188 Guest_patrykCBR_*
Napisano 13 marzec 2016 - 23:55
tak z ciekawości zapytam,czy to może był ten sklep lub to ogłoszenie?
http://allegro.pl/fe...5971801573.html
jeśli nie to u nich popytaj
Wysłałem im zapytanie, ale cisza, zero odpowiedzi...
Dawno nie zaglądałem do Centrum Wędkarstwa w Warszawie ale była u nich dość szeroka oferta Fenwicka. Zadzwoń zapytaj. Dystrybutor na polskie to KR FISHING.
Niestety w CW wędka niedostępna, a sklep na pytania nie odpowiada, podobnie jak dystrybutor... żenada.
#1189 Guest_patrykCBR_*
Napisano 16 marzec 2016 - 21:49
Jest światełko w tunelu, wg. dystrybutora nowa dostawa wędzisk Fenwicka do polskich sklepów planowana jest na przełomie marca i kwietnia br.
#1190 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 20:36
EA70ML-MFS-2 czyli linka 4-10lb długość 213cm i c.w. 3-18g - ten mam i uważam, że to fajna lekka szczupakówka. Na grubszego pstrąga też się nada bez problemu
A jaki jest realny CW tej wedeczki? Pytam bo zawiesilem oko na EA70ML-MFS-4 a potrzeba mi czegos do rzucania juz 2-3g glowkami.
#1191 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 20:44
Rzucić rzuci
- Dano. lubi to
#1192 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 21:02
...ale czy poleci?
- Dano. lubi to
#1193 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 21:16
A jaka linka?
Jakie przynęty (typ, lotność)?
Rzucanie pod wiatr, rzuty trudne technicznie?
Jak szeroka szpula kołowrotka?
Jak nawijasz linkę (zapełnienie szpuli)?
Jakie dystanse uznałbyś za zadowalające?
Wiesz, wróżką nie jestem i z fusów nie wróżę
- cabage lubi to
#1194 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2016 - 22:52
No bez przesady A co do takiego kija Kowalski zalozy? Maly kolowrotek, cieniuska pletke. A ze dobra zmaina nadeszla to pletka pod sam rant Rzuty trudne bo zielsko plywa na prawo i lewo ale 25-30 m to mi spokojnie wystarczy. Jesli zas chodzi o wiatr to wieje jak chce wiec sie nie wypowiem
W sumie to nie chodzi mi o to jak daleko rzuce a bardziej o dobry kontakt z przyneta (i ryba mam nadzieje) przy lekkich przynetach np rozengo rodzaju gumki na 2-5 g glowkach. Czasem male wirowki i male wobki. Chodzilo mi o wedke taka jak wklejka lub cos zblizonego. Niestety w swiecie travelow wedek takich jak na lekarstowo.
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 20 marzec 2016 - 22:54
#1195 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2016 - 11:23
Nic sie juz wiecej nie dowiem?
#1196 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2016 - 22:20
#1197 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2016 - 14:23
#1198 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2016 - 17:51
Użytkownik PatLove edytował ten post 28 marzec 2016 - 18:02
#1199 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2016 - 16:06
Jestem zainteresowany kupnem Fenwicka Elite tech Bass albo Walleye ( najchętniej w starej serii) ale muszę najpierw opowiedzieć pewna historie.
Otóż dwa lata temu zakupiłem Fenwicka Aetosa A702MFS i na początku byłem z tej wędki bardzo zadowolony, lecz z czasem zaczęły wychodzić pewne rzeczy które mnie irytowały, czyli niewygodny uchwyt, pękający korek tac oraz szumiace, szorstkie przelotki, w dodatku przecierające sie, w szczególności szczytowa. Te rzeczy sprawiły, ze kija pozbyłem sie na giełdzie, jednak bardzo ceniłem sobie jego czułość oraz przepiękna prace oraz był to kij w moich rękach niezwykle łowny...
Teraz kiedy mam od roku do czynienia z innym kijem stwierdzam, ze chciałbym powrócić do "fenwickowych" blankow...
Interesują mnie elite Techy głownie w wersjach 66MFS lub 70MFS, tylko mam pytanie do właśnie takich rzeczy jak przelotki, uchwyt, korek. Czy wszystko sie spisuje?
Bo zgaduje, ze blank praca i czułością nie różni sie zbytnio od Aetosa
Dzięki i pozdrawiam
#1200 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 08:47
Witam mam Fenwicka "Stara serie jeszcze z USA" HMG kij super ,kupiłem nowej generacji 2 kije z serii HMX i HMG polowilem nimi 2 lata sporadycznie używając bo mam inne kije ,powiem tak przelotki to porażka w takiej marce tak slaby osprzęt ? omotki : lakier wykruszyl się po roku ,powloka lakiernicza blanku slaba bardzo podatna na zarysowania ,szkoda ze taki producent: legendarnarna marka , pozwolila sobie na taka "przeciętność" poza tym "pseudo" serwis PL ,gdzie naprawy sa wykonywane na "kolanie" ,mysle ze za 700-800 zl można złożyć kija dużo fajniejszego, szkoda ze następny producent schodzi na "psy".
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych