moje jerkusie
#1 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 15:19
- joker, Gobio Gobio, xyzzvpc i 5 innych osób lubią to
#2 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 15:25
Wyglądają ciekawie. Widzę potencjał. Ciekawy sposób zbrojenia tego z zielonym, gumowym ogonkiem - kotwiczka nie będzie się zaczepiać?
Witaj
- MarcinZet lubi to
#3 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 15:46
Extra, uwielbiam to połączenie z gumą
Nie wiem jak te cudaki pracują, ale jak poprawisz malowanie to będziesz w topie
- rybkamirek lubi to
#4 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 16:25
Podobają mi się , szczególnie te z pierwszej fotki i z ostatniej na dole po prawej. Niezłe malowanie.
#5 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 18:33
Bardzo ciekawie wyglądają te z ogonkami. Fajne kolorki
#6 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 20:55
Wyglądają ciekawie. Widzę potencjał. Ciekawy sposób zbrojenia tego z zielonym, gumowym ogonkiem - kotwiczka nie będzie się zaczepiać?
Witaj
raz na 20 rzutow się zdarza
#7 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 20:57
to z ostatniej fotki to była wycinania. Luska. Tydzień robotyPodobają mi się , szczególnie te z pierwszej fotki i z ostatniej na dole po prawej. Niezłe malowanie.
- MarcinZet lubi to
#8 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 22:07
#9 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 23:41
Super, jeżeli ten żółto - biały będzie tak ładnie bujał jak Phantomy - masz gorącego fana w mojej osobie. Jak lepiej - stałego klienta. Z niecierpliwością czekam na jakiś pokaz, może krótki film albo kwiecisty opis pracy Twoich przynęt?
#10 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2016 - 05:57
właśnie tak pracuje.przy ściąganiu lekko lusterkujeSuper, jeżeli ten żółto - biały będzie tak ładnie bujał jak Phantomy - masz gorącego fana w mojej osobie. Jak lepiej - stałego klienta. Z niecierpliwością czekam na jakiś pokaz, może krótki film albo kwiecisty opis pracy Twoich przynęt?
- MarcinZet lubi to
#11 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2016 - 08:38
Załączone pliki
Użytkownik patryk123 edytował ten post 18 marzec 2016 - 08:40
- platynowłosy, Gobio Gobio i MarcinZet lubią to
#12 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2016 - 12:02
zakladalem ogonek do swoich jerkow i podczas lowienia te z ogonkiem nie chcialy robic odjazdow tylko szly prosto po zdjecii ogonka wszystko pracowalo jak nalezy
#13 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2016 - 16:42
zależy o które ci chodzi .te łamane czy do wkrecania .jeśli chodzi o te co się wkreca to na małym ogonie zaskakuje na boki a z dużym jest do zwijania bo ogon stawia duży opór ale przez co lusterkuje na bokiCzesc fajne jerki ale powiedz mi czy ogonek nie zaburza odjazdow na boki ?
zakladalem ogonek do swoich jerkow i podczas lowienia te z ogonkiem nie chcialy robic odjazdow tylko szly prosto po zdjecii ogonka wszystko pracowalo jak nalezy
#14 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2016 - 20:07
Jakie jerki chcielibyście abym zrobił i w jakich kolorach?
#15 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2016 - 21:01
#16 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2016 - 15:50
oczka z castoramySilikon i żywice oraz oklej folią aluminiową.Co to za wkręty ???
- Arturrr lubi to
#17 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2016 - 19:38
#18 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2016 - 12:36
Jest ktoś chętny na któregoś ?
Oferujesz to pewnie
Wybieram tęczaka
#19 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2016 - 11:04
Załączone pliki
#20 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2016 - 09:13
Lecimy teraz z nowym projektem.pstrag będzie miał 14 cm.dojdą mu jeszcze łuski i pletewki.korpus posłuży jako wzór do formy .proszę o jakieś rady jak się zabrać do formy .myślałem ze najlepsza będzie 2 czesciowa
Świetnie, że czujesz radość tworzenia i masz ciekawe inspiracje. Zapowiada się dobrze
Patryk pamiętaj, że wzornik do formy musi być dopracowany perfekcyjnie.
Najlepszą formą, będzie dwuczęściowa z żywicy formierskiej. Trwała i świetnie nadająca się do odlewania woblerów z pianki PU.
Mam jedną radę. Nie montuj jako "oczek" na kotwice wkrętów oczkowych. Bardzo szybko w jednym sezonie pokryją się nalotem rdzy ! Tym samym zepsujesz swoją pracę !
Do wzornika woblera możesz wkleić zrobione "oczka" prowadzące i na kotwice z drutu nierdzewnego (doskonały spawalniczy - twardy),.Jednak robiąc odlewy woblera, musisz wstawić cały stelaż. Wklejone do wzornika "oczka" (prowadzące i mocujące kotwice) będą nośnikiem stelaża, (mocowaniem) w formie do odlewu.
Powodzenia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych