Super pomysł z tym pudełkiem
Cykady i Koguty PiotrekF
#61 OFFLINE
Napisano 03 maj 2014 - 08:45
#62 OFFLINE
Napisano 03 maj 2014 - 09:13
Dzięki,zapomniałem dodać, że dobrze jest jeszcze wywiercić powiedzmy z dwa otwory tak by dochodziło powietrze, pióra wtedy o wiele szybciej schną
#63 OFFLINE
Napisano 03 maj 2014 - 09:38
Fajne przynety.Mam pytanko udalo ci sie kupic ten plecak, o ktorym pisales?
#64 OFFLINE
Napisano 03 maj 2014 - 10:24
Tak udało się są dostępne bez problemu, wystarczy wpisać na allegro torba taktyczna i wyskakuje. Swoją drogą świetna torba na małe kilku godzinne wypady wystarcza w zupełności
- Negra lubi to
#65 OFFLINE
Napisano 04 maj 2014 - 18:56
Następne cykady gotowe waga wymiary te same co ostatnio. Zacząłem kombinować z farbami samochodowymi, masa kolorów odcieni. Można bawić się do woli, nie podejrzewałem że tak dobrze będą przechodzić przez aerograf maluje się naprawdę przyjemnie
- Krystekwolf i norbert-10 lubią to
#66 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 12:17
Kolejna mała partia tym razem wykonane specjalnie na zamówienie
- Artech, KwaQ, Krystekwolf i 1 inna osoba lubią to
#67 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 20:15
Te cykadę opiszę w osobnym poście bo to mój prawdziwy killer. Oto sprawdzony model na szczupaki ale nie tylko bo często walą bolenie i okonie. Nazwałem ją "Madman" bo pracuje agresywnie i nieprzewidywalne. Szczytówka dosłownie tańczy pod wpływem pracy tej cykady. Długość około 5,5 cm waga 20 g, jak się tym machnie to można się zdziwić jak potrafi latać. Na cykadzie nawiercone są 4 otwory które regulują pracę, pierwsze dwa dobre na rzekę z dużym nurtem. Dwie ostatnie natomiast świetne na spokojną wodę, co ciekawe mimo tak dużej wagi na ostatnim otworze świetnie obławia się płycizny. Przynęta pracuje tak mocno że nie chce tonąć podczas pracy.
- Artech, KwaQ, gutekjelonki i 4 innych osób lubią to
#68 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 22:27
Genialnie wyglądają te z rybią głową! piękne dzieło
Użytkownik Pride edytował ten post 28 maj 2014 - 22:27
#69 OFFLINE
Napisano 28 maj 2014 - 22:33
Zawsze jedna kotwica ??? 3 fotka super malowanie jak dla mnie rewelacja
Użytkownik rybson edytował ten post 28 maj 2014 - 22:35
#70 OFFLINE
Napisano 29 maj 2014 - 07:34
Tak w tych modelach zawsze stosuję 1 kotwice w zupełności wystarcza jest to krótki szeroki kształt nie ma potrzeby dwóch. Dwie kotwice zmieniają w pewnym stopniu pracę przynęty troszkę ją gaszą a chodziło mi o naprawdę agresywną.Taką która pasuje zębaczom Planuję zrobić coś większego i cięższego no to tam już dwie kotwy
#71 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2014 - 11:09
Sandacz 82 cm złowiony na mojego koguta 18g. Jak narazie największy w tym sezonie i oby na tym się nie skończyło
Użytkownik PiotrekF edytował ten post 07 czerwiec 2014 - 11:13
- norbert-10 i Pride lubią to
#72 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2014 - 11:25
Parę nowych kogutów sandaczowych na główkach 15 i 18 g.
oraz parę okoniowych na główkach 12 g z małą kotwiczką.
Przedstawię mały patent na wklejanie oczu do cykad czy jigów. Wcześniej nawiercałem, wiertło schodziło oraz ciężko było złapać symetrie. Wymyśliłem małe imadełko które działa na zasadzie prasy. Każde imadło ma w miejscu zgniatania wkręconą blachę ją wykręciłem, a w otwory wkręciłem śruby 4mm ( takie miałem otwory). Przyciąłem śruby na odpowiednią długość oszlifowałem końce na płasko po cięciu i działa, bardzo duże ułatwienie. Teraz mam prawie idealnie symetryczne otwory pod wklejenie oczu. Dla podglądu zdjęcia. Wklejam na kropelkę, jeszcze nie zdarzyło mi się żeby odpadło.
Użytkownik PiotrekF edytował ten post 16 czerwiec 2014 - 13:03
- woblery z Bielska i pablo40404 lubią to
#73 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2014 - 09:20
Parę nowych kogutów, tym razem zastosowałem trochę inne materiały. Zrobiłem kołnierz z tyłu główki koguta, ma za zadanie podbijać piasek i inne drobinki z dna imitując smugę pozastawianą przez spłoszoną rybkę.
Użytkownik PiotrekF edytował ten post 22 wrzesień 2014 - 09:21
- sucks_one lubi to
#74 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 09:32
Cześć,
Bardzo ładnie Ci wychodzą kuraki. Sam myślę o ich robieniu.
Czy zamiast kotwicy 3x nie można by zastosować kotwicy 2x z ramionami do góry?
Co myślisz o zastosowaniu ruchomego przegubu pomiędzy ołowiem a kotwicą?
Tomek
#75 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 11:06
Następne cykady gotowe waga wymiary te same co ostatnio. Zacząłem kombinować z farbami samochodowymi, masa kolorów odcieni. Można bawić się do woli, nie podejrzewałem że tak dobrze będą przechodzić przez aerograf maluje się naprawdę przyjemnie
Bo nie ma nic lepszego niż wodne lakiery samochodowe
Cykady miodzio
#76 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2014 - 13:49
Pewnie, że można zastosować. Jednak osobiście nie widzi mi się montowanie takiego haka. Jak dla mnie kogut to tylko i wyłącznie na kotwicy Co do ruchomej główki, ciekawi mnie ten pomysł, sam przymierzam się do zrobienia kuraków na podobnym patencie, po prostu kotwica łączona do główki za pomocą mocnego kółka łącznikowego wtedy przynęta powinna delikatnie wahać się na boki podczas opadu.
Dokładnie lakiery samochodowe są super, wbrew pozorom wychodzi bardzo wydajnie i tanio
#77 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2014 - 07:47
Tym razem koguty na głowach 23 i 18 g. Byłem na testach i kogucik z dodatkiem żółtego włosia na głowie 23 gramy wypadł świetnie. Co prawda wymiar nie padł ale dużo mocnych agresywnych bić i kilka rybek około 40 cm się zameldowało Stałe miejsce w pudełku dla tego modelu
- Maciul i Pride lubią to
#78 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2014 - 13:25
bardzo fajne cykadki
#79 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2014 - 21:55
Świetna kolorystyka w cykadach, przyjemnie się ogląda.
Pozdrawiam
#80 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2014 - 23:25
Z pewną nieśmiałości zaczynam łowić na cykady .Jak na razie efekty mizerne , ale się nie poddaję. Twoje cykadki bardzo ładne i z tego co piszesz o ciekawej pracy.
Użytkownik pisarz edytował ten post 15 listopad 2014 - 23:25
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych