Byłem w plecione macałem trochę tych kijków Favorite, skyline miałem nawet w domu wersja Spin i Cast. Wyszedłem i zabrałem do domu Favorite X1 30-110, skyline oddałem, X1 bardziej mi sie podoba wizualnie, ta niebieska rękojeść wygląda slabo w mojej opinii. Szukałem dość mocnego kijka bo mam zachciankę na duże przynęty. Te kije są naprawdę fajnie zrobione, X1 w moim odczuciu zdecydowanie lepiej wyglada jak model wyzszy skyline. Natomiast mając te dwa kije w ręku, X1 jest zdecydowanie cięższy i grubszy blank, szczytówka zdecydowanie jest grubsza. Mocy maja naprawdę sporo, gięte do kata 90 stopni nawet nie jękną, w żadnym kijku nie było słychać strzelającego lakieru, gdzie np w takim Svartzonker downsizer jak przygiąłem kijek moze na 20% jego mocy zaczął strzelać jak petardy w sylwestra.
Wykonanie X1, stonowane, bez nadlewek na dwustopkowych przelotkach, taki minimalizm mi się naprawdę spodobał.
Skyline tez bardzo fajny, mocny kij, ja chyba trafiłem na jakaś gorsza szt bo na wkładach przelotek rozlewał się lakier, nie wiem jakie znaczenie miało by to w trakcie użytkowania, pewnie żadne no ale jak miałbym sie do czegoś przyczepić to bym znalazł właśnie to.
Kije szybkie, mocne z bardzo fajnym płynnym ugięciem, mocy w Dolniku naprawdę bardzo dużo, czule szczyty.