Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędki St. Croix

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5070 odpowiedzi w tym temacie

#3621 OFFLINE   Mariusz1000

Mariusz1000

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 332 postów
  • Lokalizacjanad wodą
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:G

Napisano 05 listopad 2019 - 21:44

Może ktoś pomoże: mogę kupić od kolegi w bardzo dobrych pieniądzach wędkę ES610MLXF, mówi ten kolega, że to super sandaczówka, a za normalną cenę to nie stać mnie nawet na używkę, więc mam pytanie, czy to rzeczywiście taka super sandaczówka?

Użytkownik Mariusz1000 edytował ten post 05 listopad 2019 - 21:53

#3622 ONLINE   pit1982

pit1982

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 434 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:Piotr

Napisano 05 listopad 2019 - 22:09

St croix AVS66LF ktoś posiada? Jakieś opinie?

#3623 OFFLINE   saitt

saitt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 832 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Paweł

Napisano 05 listopad 2019 - 23:07

Może ktoś pomoże: mogę kupić od kolegi w bardzo dobrych pieniądzach wędkę ES610MLXF, mówi ten kolega, że to super sandaczówka, a za normalną cenę to nie stać mnie nawet na używkę, więc mam pytanie, czy to rzeczywiście taka super sandaczówka?

Wszystko zależy od tego do jakich przynęt i na jakiej wodzie chcesz tym łowic. Jeśli cena taka super to nie stracisz sprzedając jak Ci nie przypasuje

Użytkownik saitt edytował ten post 05 listopad 2019 - 23:10

• Mariusz1000 lubi to

#3624 OFFLINE   Olo1970

Olo1970

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów
  • LokalizacjaŚląsk
  • Imię:Olo

Napisano 05 listopad 2019 - 23:28

wrs86mf2 vs avs86mf2 vs es86mf2

Wędki z tytułu wątku - jak oceniacie i porównujecie ich walory użytkowe, przynęty, ryby zastosowanie itp - wszelkie informacje od użytkowników mile widziane.

Pozdrawiam

Wrs86mf2 to mój podstawowy kij do łowienia z brzegu i brodzenia za szczupakiem. Dosyć spolegliwy, ale naprawdę miota niewielkie przynęty na dużą odległość. Dobry kijek za rozsądne pieniądze. Ja swojego kupiłem używkę za 500 zł, uważam, że to były dobrze wydane pieniądze.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

#3625 OFFLINE   K.Kalisz

K.Kalisz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów
  • LokalizacjaGórny Śląsk

Napisano 06 listopad 2019 - 10:21

wrs86mf2 vs avs86mf2 vs es86mf2

Wędki z tytułu wątku - jak oceniacie i porównujecie ich walory użytkowe, przynęty, ryby zastosowanie itp - wszelkie informacje od użytkowników mile widziane.

Pozdrawiam

Wrs86mf2 to mój podstawowy kij do łowienia z brzegu i brodzenia za szczupakiem. Dosyć spolegliwy, ale naprawdę miota niewielkie przynęty na dużą odległość. Dobry kijek za rozsądne pieniądze. Ja swojego kupiłem używkę za 500 zł, uważam, że to były dobrze wydane pieniądze.

Ja na tym samym, głównym "brodzonym" łowisku szczupakowym - co wyżej cytowany Darek, używam Avida AVS86MF2.

Znakomity uniwersalny kij. Świetnie pracuje i trzyma rybę. Nie odnotowuje zębatych spadów. Po prostu kawał mięcha pozwalający na operowanie szerokim wachlarzem przynęt.

Posiadam jeszcze dłuższego brata AVS96MF2 i to dla mnie podstawowy, rzeczny boleniowy arsenał. Po prostu katapulta z bardzo dużym zapasam mocy co np w tym roku pozwoliło mi na nawet na zabawę z sumkowymi przyłowami.

Niestety na te prawdziwe wąsate paniska kij już zdecydowanie za słaby ;).

• pawelHERP i Olo1970 lubią to

#3626 OFFLINE   zander79

zander79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 56 postów
  • Lokalizacja...na rybach
  • Imię:Grzegorz

Napisano 06 listopad 2019 - 10:47

Ja na tym samym, głównym "brodzonym" łowisku szczupakowym - co wyżej cytowany Darek, używam Avida AVS86MF2.

Znakomity uniwersalny kij. Świetnie pracuje i trzyma rybę. Nie odnotowuje zębatych spadów. Po prostu kawał mięcha pozwalający na operowanie szerokim wachlarzem przynęt.

Posiadam jeszcze dłuższego brata AVS96MF2 i to dla mnie podstawowy, rzeczny boleniowy arsenał. Po prostu katapulta z bardzo dużym zapasam mocy co np w tym roku pozwoliło mi na nawet na zabawę z sumkowymi przyłowami.

Niestety na te prawdziwe wąsate paniska kij już zdecydowanie za słaby ;).

Ja oba gatunki tj szczupak/boleń łączę jednym - AVS90MF2. Taki kompronis dla dwóch kijów ;).

#3627 OFFLINE   K.Kalisz

K.Kalisz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów
  • LokalizacjaGórny Śląsk

Napisano 06 listopad 2019 - 12:16

Ja oba gatunki tj szczupak/boleń łączę jednym - AVS90MF2. Taki kompronis dla dwóch kijów ;).

Ooooo ... można i tak ;)

#3628 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 06 listopad 2019 - 18:00

Niektórzy idą jeszcze dalej. http://multiplikator...jednego-zestawu

• Jano lubi to

#3629 ONLINE   salmon1977

salmon1977

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1565 postów
  • LokalizacjaIńsko-STARGARD
  • Imię:GrzehU

Napisano 07 listopad 2019 - 13:00

Ooooo ... można i tak ;)

Dokładam do avs90mf2 jeszcze pstrąg większa rzeka,sandacz na lekko (guma 7-10g) troć z plaż .

#3630 OFFLINE   Lucas

Lucas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1016 postów
  • LokalizacjaDolina Środkowej Wisły
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Lucas

Napisano 07 listopad 2019 - 18:42

Też mam avs90mf2 i mogę potwierdzić to co wyżej, bardzo uniwersalny kij. Łowię nim bolenie, szczupaki, nada się na sandacze na woblery, a brzegowe sandacze na lekką gumę też ogarnia.

#3631 OFFLINE   Olo1970

Olo1970

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Napisano 07 listopad 2019 - 19:48

Ja tylko w kwestii uzupełnienia do wrs86mf2. Nie miałem na tym kiju żadnych spadów. Od okoni +30 po zębate +80. Co do avida się nie wypowiem, bo używam tylko avs66mhf, a to już średnio-ciężki kijek na zandera z łodzi.

#3632 OFFLINE   Darek Koralewski

Darek Koralewski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 230 postów
  • LokalizacjaNorrköping
  • Imię:Darek
  • Nazwisko:Koralewski

Napisano 08 listopad 2019 - 12:56

Cześć, macie jakieś opinie o serii trout Series a najlepiej modelu tss60ulf2 ?

#3633 OFFLINE   kaczkapawlo

kaczkapawlo

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 22 postów
  • LokalizacjaGrudziądz
  • Imię:Paweł

Napisano 11 listopad 2019 - 11:29

Witam kolegów i koleżanki potrzebuje pomocy w doborze kija od twitcha z łódki przynęty będę używał od 8 do 19 G. I nie wiem dokładnie który będzie odpowiedni z stajni St.Croix budżet mam 1300zl. Będę wdzięczny za wszelkie informacje i pomoc😉

#3634 OFFLINE   wuran

wuran

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2177 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Marcin

Napisano 11 listopad 2019 - 13:52

TBS610MXF i nie przejmuj się że jest tylko do 10g, ale ja nie sprzedaję

Użytkownik wuran edytował ten post 11 listopad 2019 - 13:52

#3635 OFFLINE   mjb

mjb

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów
  • LokalizacjaSilesia

Napisano 13 listopad 2019 - 16:42

Hej, 

Zlamala mi sie szczytowka TBC71MF w transporcie, wedka kupiona na ebay'u i niezarejestrowana przez pierwszego wlasciciela. Po kontakcie z centrala st.croix, dostalem info ze jedna z opcji jest wspolpraca w lokalnym dealerem. Czy orientujecie sie ktory dealer w PL sie tym zajmuje (zbik?), czy moze lepiej wszystko we wlasnym zakresie. W sumie nie zalezy mi na czasie, tylko na tym zeby bylo jak najtaniej :) 

#3636 OFFLINE   Olo1970

Olo1970

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Napisano 13 listopad 2019 - 17:19

Hej,

Zlamala mi sie szczytowka TBC71MF w transporcie, wedka kupiona na ebay'u i niezarejestrowana przez pierwszego wlasciciela. Po kontakcie z centrala st.croix, dostalem info ze jedna z opcji jest wspolpraca w lokalnym dealerem. Czy orientujecie sie ktory dealer w PL sie tym zajmuje (zbik?), czy moze lepiej wszystko we wlasnym zakresie. W sumie nie zalezy mi na czasie, tylko na tym zeby bylo jak najtaniej :)

Wędka jest do zrobienia, sontaktuj się ze Żbikiem, albo z Remkiem z CF. Ja rok temu przez Żbika wymieniałem niezarejestrowaną elitkę w jednoskładzie. Kosztowało mnie to około 700 zl, dostałem nowy model, który kosztuje ok 2 tyś, ale musiałem wysyłać ten połamany. W przypadku samej szczytówki chyba można to ogarnąć taniej. Wysłałem do obu maila z pytaniem i obaj zaoferowali swoją pomoc, a że Żbik odezwał się kilka godzin szybciej więc załatwiałem przez niego, mimo, że w CF było trochę taniej.

#3637 OFFLINE   szczupły Krzysiek

szczupły Krzysiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów

Napisano 13 listopad 2019 - 19:57

A nie można zarejestrować kija po złamaniu i wtedy normalna gwarancja?

#3638 OFFLINE   Olo1970

Olo1970

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Napisano 13 listopad 2019 - 20:08

A nie można zarejestrować kija po złamaniu i wtedy normalna gwarancja?

Na zarejestrowanie wędki jest miesiąc. I to nie jest tak, że dostajesz nowy kij za free , bo musisz opłacić koszt przesyłki do US. Na stronie Stc są opisane jakieś pakiety gwarancyjne do poszczególnych serii wędek, ale musisz doczytać, bo ja już nie pamiętam.

#3639 OFFLINE   Olo1970

Olo1970

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Napisano 13 listopad 2019 - 20:10

Poza tym przy rejestracji trzeba podać dustrybutora, więc nie wiem, czy kij z ebay od prywatnej osoby da się zarejestrować.

#3640 ONLINE   dante

dante

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 506 postów
  • LokalizacjaEłk

Napisano 13 listopad 2019 - 20:25

Ostatnio załatwiałem wymianę szczytówki przez Żbika. Tylko moja wędka była rejestrowana. Odkupiłem ją na forum, kupiona i rejestrowana w USA. Wymiana bez problemu. Koszt nowej szczytówki LES8'6mhf2 z przesyłką to 370zł.

Użytkownik dante edytował ten post 13 listopad 2019 - 20:35

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych