A czym podkleiłeś z ciekawości podpytam to może uda mi się te moje jeszcze uratować na trochę aż kupię nowe
tutaj masz kilka fajnych filmików instruktażowych na temat napraw http://jerkbait.pl/t...-woderów/page-4
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 grudzień 2016 - 15:26
A czym podkleiłeś z ciekawości podpytam to może uda mi się te moje jeszcze uratować na trochę aż kupię nowe
tutaj masz kilka fajnych filmików instruktażowych na temat napraw http://jerkbait.pl/t...-woderów/page-4
Napisano 10 grudzień 2016 - 21:56
Posiadam śpiochy i buty. Używane co weekend (sobota i niedziela) od maja i nic sie z nimi nie wydarzyło. Szczelne, lekkie, nie krepują ruchów. Za tą cenę super śpiochy godne polecenia
Napisano 11 grudzień 2016 - 00:27
Z tego co pamiętam to na aukcji napisane było dwa lata. W tym przypadku paragon jest gwarancją, bo karty nie dają
Napisano 26 luty 2018 - 22:34
Odświeżę temat, może któryś z Kolegów użytkował portki Mikado, link poniżej. Jakie doświadczenia ?
http://www.sklepwobl...wa-id-1481.html
Napisano 27 luty 2018 - 18:43
Ten model to pojawił się chyba w zeszłym roku w handlu. Kupiłem te śpiochy 2 tygodnie temu, ale z racji pogody jeszcze ich nie moczyłem w wodzie. Na pierwszy rzut oka wyglądają ok. Puki co nie mogę się do nich przyczepić. Oby wytrzymały tyle co poprzedniczki ze stajni Solvkrokena (6 sezonów po krzaczorach). Niestety już nieosiągalne. Te Mikado można kupić jeszcze taniej, tak +- 50 zł. Ja kupowałem w wędkarski.com.
Napisano 27 luty 2018 - 20:47
Dzięki za odpowiedz. Jest to model na 2016 rok. Sporo dobrego jest w sieci na temat tego modelu, choć za niewiele więcej można zakupić teoretycznie coś z wyższej półki. Testy niebawem, bo już są w drodze..
Napisano 27 luty 2018 - 22:04
Napisano 28 luty 2018 - 16:46
Moje śpiochy zaczynam katować już trzeci sezon. Jeden wypad na pstrąga już zaliczony i ani kropelki wody nie puściły do tego czasu, więc membrana póki co szczelna
Użytkownik Mateusz88 edytował ten post 28 luty 2018 - 16:47
Napisano 01 marzec 2018 - 10:18
Zatem wydaje się, że dobry wybór, bo już się martwiłem pozdrawiam
Napisano 04 marzec 2018 - 17:47
Najważniejsze żeby materiał sam w sobie nie puszczał wody i skarpety były szczelne / polecam zakłądanie dodatkowej skarpety neoprenowej na tą od śpiochów/ . Na przeciekające szwy jest metoda. W swoich innej marki , wymieniłem i wzmocniłem kilka taśm i stały się pancerne Polecam taśmę / czarną w rzeczywistości grafitową / https://sklep.orkan-...al.pl/loxy.html . W sklepie fly jest lekko droższa http://www.taimen.co...99932038/104581
Użytkownik Hansolo edytował ten post 04 marzec 2018 - 17:51
Napisano 04 marzec 2018 - 20:23
Kleiłeś żelazkiem czy profesjonalną podklejarką?
Napisano 04 marzec 2018 - 20:25
Ciekawe rozwiązanie, będę próbował reanimować moje neopreny, proszę napisz czy aplikacja żelazkiem zda egzamin, czy masz inny sposób ?
Masz może sprawdzony klej, pomijając że taśma jest z klejem właśnie. U mnie musi być grubsza aplikacja
Użytkownik duzers edytował ten post 04 marzec 2018 - 20:28
Napisano 04 marzec 2018 - 21:14
Tu macie co jest pięć , żelazko na maxa, papier do pieczenia, i podkładka z płytki podłogowej a na niej bawełna http://jerkbait.pl/t...zy-zrób-to-sam/
Napisano 04 marzec 2018 - 21:20
Ciekawe rozwiązanie, będę próbował reanimować moje neopreny, proszę napisz czy aplikacja żelazkiem zda egzamin, czy masz inny sposób ?
Masz może sprawdzony klej, pomijając że taśma jest z klejem właśnie. U mnie musi być grubsza aplikacja
Kolego do neoprenów z żelazkiem nie pochodź. Tylko kleje z rodziny Stormsure czy jakoś tak. Neopren + żelazko , to sex z Freddym Mercurym - ryzyko wielkie a przyjemność do dupy.
Napisano 05 marzec 2018 - 10:14
Kolego do neoprenów z żelazkiem nie pochodź. Tylko kleje z rodziny Stormsure czy jakoś tak. Neopren + żelazko , to sex z Freddym Mercurym - ryzyko wielkie a przyjemność do dupy.
Dobre : )
Na zimno będę cudował, problem dotyczy neoprenów. Dziękuję za cenne informacje.
Napisano 31 marzec 2018 - 14:36
Witam, jak z rozmiarami śpiochów. Mam 190 cm wzrostu, rozmiar buta 46 skłaniam się ku rozmiarowi L dlatego, że jestem szczupłą osobą. Podejrzewam, że XL byłby dla mnie "workiem". Czy ktoś ma podobne wymiary i jaki rozmiar jest odpowiedni ? Będę wdzięczny za odpowiedzi bo chcę już zamawiać a nie wiem jak z tym rozmiarem
Użytkownik PiotrekF edytował ten post 31 marzec 2018 - 14:38
Napisano 31 marzec 2018 - 15:31
Witam, jak z rozmiarami śpiochów. Mam 190 cm wzrostu, rozmiar buta 46 skłaniam się ku rozmiarowi L dlatego, że jestem szczupłą osobą. Podejrzewam, że XL byłby dla mnie "workiem". Czy ktoś ma podobne wymiary i jaki rozmiar jest odpowiedni ? Będę wdzięczny za odpowiedzi bo chcę już zamawiać a nie wiem jak z tym rozmiarem
Odpisałem Ci na PV.
Dobierać (przymierzyć) trzeba byłoby w jakimś sklepie, ponieważ nigdzie nie znalazłem tabel rozmiarowych. Ja bynajmniej tak postąpiłem.
Napisano 31 marzec 2018 - 15:38
Może i jesteś szczupły , ale stopę masz zapewne proporcjonalną do wzrostu więc kieruj się rozmiarem skarpety . Napisz do Hurch.pl podaj wymiary i Ci odpiszą jaka rozmiarówka Vision. Porównasz z innymi i coś dobierzesz. Ja mam śpiochy Wiliam Joseph / marka bez znaczenia / w rozmiarze XL i mimo tylko 183 cm i tego że sięgają mi pod pachy , skarpeta jest idealna / zwykły platfus 43 / .
Napisano 01 kwiecień 2018 - 15:30
Użytkownik PiotrekF edytował ten post 01 kwiecień 2018 - 15:37
Napisano 26 listopad 2023 - 13:56
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty Hodgman?Napisany przez Guzu , 12 mar 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty VisionNapisany przez kalenji84 , 25 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Neopreny BehrNapisany przez kalenji84 , 21 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty dla kobietyNapisany przez Eluska , 25 wrz 2016 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Oddychające spodnie do brodzenia DAM (Effzett, Coolwater, G2)Napisany przez kajojeq , 26 sie 2016 wodery, śpiochy |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych