Plecionki z Chin
#241 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2016 - 21:45
#242 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2016 - 21:52
Logiczny argument jest wtedy, gdy kupisz szanowny columbie plecionkę KastKing, pojedziesz nad wodę, porzucasz, złapiesz rybę, urwiesz na zaczepie i powiesz nam, że plecionka z Chin, którą zakupiłeś nie spełnia Twoich oczekiwań, bo jest... i tu wszystko co napisałeś powyżej możesz umieścić. Wtedy nie mam najmniejszych wątpliwości, że wiesz o czym mówisz.
- freshwater lubi to
#243 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2016 - 21:55
Użytkownik coloumb edytował ten post 07 grudzień 2016 - 21:56
- shavt lubi to
#244 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2016 - 22:25
Chyba juz tu raz pisałem o tej plecionce bodaj 3 sezon z tri poseidon 0,14 fluo żółta-trocie,-morze,rzeka,sandacze,troche szumi to fakt ale na plaży rzadko kiedy słyszę swoje myśli a co dopiero plećke na przelotkach poza tym -moc ,obły kształt ,trzymanie parametrów .Nikt mi nie powie że pleciona za 150 zł za za 150 m nie będzie się rwała tak samo czy to na kamienistym dnie lub pełnym zaczepów sandaczowych miejscach..po prostu za tą cene są dobre aby nie powiedzieć bardzo.Od tego sezonu testuje Goula (jakoś tak ) na razie letnie rzeczne trocie i sandacze..-daje rade polecam tym co chcą tani i dobrze...
- tebe i Robert Crocker lubią to
#245 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2016 - 22:28
Niektórych nie przekonasz. Klapki na oczach
#246 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2016 - 22:32
Własnie ..ooo czesc Grzes ,co tam w stargardzie ?pozdrawiam krajana -musze zmienić w opisie ten zapyziały szczecin
- makumba lubi to
#247 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2016 - 22:41
Mnie przekonaliscie.
http://m.wedkuje.pl/...ow&ItemID=92021
Ale przekonajcie jego 😏
Użytkownik coloumb edytował ten post 07 grudzień 2016 - 22:42
#248 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2016 - 22:48
To sie stanie, zgodnie z wczesniejsza deklaracja
Z niecierpliwością oczekuję na wyniki testów. Opinia może być subiektywna...
#249 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2016 - 23:21
Klapki? ja kupiłem kastking i z deklarowanej mocy 12lb co daje nam ok 5.5kg wytrzymalosc byla na poziomie 3kg i to pekala na calej dlugosci nie na wezle... wiec o jakich klapkach tutaj mowa?
plecionka byla bardzo nieprzewidywalna dodatkowo farbowała ...
Jak to wytłumaczysz? tez mam klapki na oczach? Wystarczy przeczytac opinie w sklepie pod danym produktem i zobaczyc jak wiele zlych opinni jest na temat jej... a ile osob wystawia opinie pozytywny tylko po tym jak dostana plecionke i wyjma ja z koperty? bez zadnego najmniejszego testu...
#250 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2016 - 00:05
Pax, pax, pax.
Nie nauczy się kaczka pływać, dopóki sobie wody do d..y nie naleje. Mam nadzieję, że po przyszłym sezonie zwolennicy, bądź przeciwnicy np. Kastkinga będą mieć cywilną odwagę i wejdą pod stół i odszczekają, że towar jest super, bądź do bani. Zakładam, że obie strony najpierw ją przetestują.
Nie przemawiają za mną argumenty, że ojca brata konia syn testował i stwierdził, że plecionka jest do kitu. Nie przemawiają argumenty, że za taką cenę to nic dobrego być nie może. Ocenę pozostawmy użytkownikom. Kto się rozczaruje (łącznie za mną) zapewne nie omieszka się pochwalić.
Swoją drogą, ciekawi mnie jak by wyglądały opinie tej plecionki, gdyby nazwa firmy na szpulce zaczynała się na literę D, M, K i kosztowała 3 razy drożej?
- David77 i eRKa lubią to
#251 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2016 - 06:24
Czy naprawdę każdy musi spróbować pomysłowych wersji Absolutu, pojarać alternatywnych Cameli, albo przymierzyć tzw obuwie ekologiczne, brać wreszcie serio i badać każdą ofertę z turbokomuny, masowo spotykaną w cywilizacyjnym interiorze ?
Odmawiam.. chociaż tanio to dzisiejsze bosko..
#252 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2016 - 06:24
Wolny od rycia w chińskim wysypisku, zwyczajowym żerowisku krajowych tygrysów rynkowych oraz ich niewiernych klientów, nie uprawiając żadnej formy kryptoreklamy, polecam renomowane braidy, szanowane za nienaganną jakość i pochodzenie przez bardziej zaawansowanych i dbałych o własną reputację przyjaciół w hobby..
Zrozumieliście coś z tego bełkotu?
Coraz bardziej wstydzę się, że jestem z tego samego miasta. Z ręką na sercu oświadczam, że nie jest to norma, tu żyją normalni ludzie też.
- Robert Crocker i Tiur lubią to
#253 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2016 - 07:37
Czy naprawdę każdy musi spróbować pomysłowych wersji Absolutu, pojarać alternatywnych Cameli, albo przymierzyć tzw obuwie ekologiczne, brać wreszcie serio i badać każdą ofertę z turbokomuny, masowo spotykaną w cywilizacyjnym interiorze ?
A tu się nie zgodzę. Śmiem twierdzić, że jest odwrotnie. Każdy na tym forum zna Shimano, Daiwę, Megabassa, Phenixa, MHXa, Varivasa, etc... Ale nie każdy miało do czynienia z Trulinoyą, Haibo i Kastkingiem.
Z mojej strony koniec spamu, bo autor wątku zapewne miał inne intencje, kiedy go zakładał.
Użytkownik Młody wędkarz edytował ten post 08 grudzień 2016 - 07:39
- Alexspin lubi to
#254 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2016 - 08:43
Zaiste nie każdy. Nie każdy również musi komentować tematy o których ma mgliste pojęcie. Ja jestem daleki od stwierdzenia, że Łódź to miasto do d... bo mieszka tam blogger, którego mądrości przyprawiają mnie o mdłości. Wprost przeciwnie, na pewno jest tam wielu fajnych ludzi. A Chiny są większe od Łodzi i ludzi tam więcej. To na bank zdarzają się tam plecionki zrobione przez chińskie odpowiedniki SOBów i takie lepsze...
- Alexspin lubi to
#255 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2016 - 09:37
Klapki? ja kupiłem kastking i z deklarowanej mocy 12lb co daje nam ok 5.5kg wytrzymalosc byla na poziomie 3kg i to pekala na calej dlugosci nie na wezle... wiec o jakich klapkach tutaj mowa?
plecionka byla bardzo nieprzewidywalna dodatkowo farbowała ...
Jak to wytłumaczysz? tez mam klapki na oczach? Wystarczy przeczytac opinie w sklepie pod danym produktem i zobaczyc jak wiele zlych opinni jest na temat jej... a ile osob wystawia opinie pozytywny tylko po tym jak dostana plecionke i wyjma ja z koperty? bez zadnego najmniejszego testu...
Kontrola jakości. Niestety, miałeś pecha. Na sześć zamówionych przeze mnie szpulek KK w jednym przypadku linka nie trzymała parametrów. Informowałem o tym. Trzeba mieć świadomość, że zakupy na alie wiążą się z takim ryzykiem.
Kiedy zakładałem ten temat, nie chodziło mi wychwalanie pod niebiosa chińskich plecionek ale o rzetelną wymianą informacji i doświadczeń. Po to, żeby inni mogli dokonać świadomego wyboru. Natomiast pisząc o klapkach na oczach miałem na myśli wypowiedzi osób, które twierdzą, że wszystkie linki z tego kraju są be. Mając w dupie pozytywne doświadczenia użytkowników tego forum.
Naturalnie, że należy z dużym dystansem podchodzić do opinii na stronie sklepów. Tym bardziej, że na alie część kupujących dostaje produkty za darmo w zamian za pozytywny komentarz. Mam nadzieję, że sam wystawiłeś stosowny komentarz do produktu na stronie sklepu.
Na zakończenie, zerknij na testy plecionek
Zwróć uwagę np. na wyniki Daiwy Moretchan 10 lb. Może troszkę pocieszy Cię to, że nie tylko chińskie linki mają problemy z osiągnięciem deklarowanych parametrów.
- Fossegrim i Alexspin lubią to
#256 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2016 - 09:42
Własnie ..ooo czesc Grzes ,co tam w stargardzie ?pozdrawiam krajana -musze zmienić w opisie ten zapyziały szczecin
Po staremu Jak to w grudniu, trwa wyścig zbrojeń przed sezonem trociowym
- salmon1977 lubi to
#257 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2016 - 09:55
Na sześć zamówionych przeze mnie szpulek KK w jednym przypadku linka nie trzymała parametrów. Informowałem o tym.
Grzegorz, bądź tak dobry i przełóż to na liczby. 6x25zł za 137 metrów? Czy jakieś inne liczby mam podstawić?
#258 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2016 - 10:08
Kupowałem tylko szpulki 300 m. Kosztowały ok 22-24 zł za jedną (w zależności od kursu $)
#259 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2016 - 10:12
#260 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2016 - 10:29
Cena to w przypadku linki najmniej wazna liczba...oczywiscie jesli traktujemy wedkarstwo powaznie Ktos pisze wyzej o swiadomym wyborze. Ale jak on moze byc swiadomy, jesli zamawiamy, a nie wiemy co otrzymamy?
Zatem stosujesz japońskie plecionki po 300 zł. Czy może jednak traktujesz wędkarstwo niepoważnie?
Z tym świadomym wyborem pokręciłeś. Tutaj polega to na tym, że na podstawie opinii i doświadczeń innych, świadomie dokonujesz wyboru kupuję lub nie kupuję. Mając wiedzę, że zakup jest obarczony pewny ryzykiem.
- Alexspin lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych