Porównałem sobie 3 linki ze zdjęcia. Ta 0.4 jest zdecydowanie (jak na moje ślepe oko) cieńsza od tej chińskiej. Śmiem twierdzić, że temu chińskiemu #0.2 bliżej do japońskiej #0.6 (znów zdjęcie). Z ciekawości porównałem do TCB8 opisanej jako 0.08. "Na oko" grubość jest bardzo podobna, tylko, że w P-line jest więcej "objętości", bo nie jest tak płaska. Acha, wszelkie egi wydawały mi się szorstkie. Leydun pod tym względem niekoniecznie wyróżnia się na plus.
Na stronie z Ali pięknie się czyta "#0.2", "PE". Tylko, że PE to skrót od polietylen, a numeracja może być stworzona na potrzeby czytających. Zestawienie PE i #0.cośtam fanie wygląda. Tylko średnio się ma do nomenklatury plecionek japońskich.
Często czytam o tanich chińskich wędziskach z przelotkami Fuji. Ciekawe, czy ktoś doczytał, czy to chodzi o 100% Fuji, czy tylko o pierścienie.
Leyduna noszę w plecaku jako deskę ratunku, kiedy sobie zrobię kocioł na szpulce multiplikatora. Mimo ceny mi d**y nie urywa.
I z pełną premedytacją napiszę, że na jerku można kupić fajne linki w bardzo rozsądnych pieniądzach. No dobra, nie za 8 pln.
20240323_162536.jpg 66,59 KB 16 Ilość pobrań
Użytkownik HaDe edytował ten post 23 marzec 2024 - 17:00