Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Kołowrotek 150-200zł

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Jorginto

Jorginto

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 06 kwiecień 2011 - 12:31

Witam forumowicz�łw,

szukam kołowrotka do średniego spiningu (przynęty do 30 g, czyli taki okoniowo-szczupakowy), z przednim hamulcem, w podanym w temacie przedziale cenowym. Przeznaczony gł�łwnie na jeziora. Łowię przede wszystkim na gumy, drop shota oraz w niewielkim stopniu na woblery i blachy.

Zastanawiałem sie nad takimi kołowrotkami:

1. Daiwa Crossfire 3000X
2. Mitchell Fluid 2000
3. Abu Garcia Cardinal 302i

Kt�łry z tych kołowrotk�łw warto polecić (w tym przedziale cenowym odpada Dragon Maxima HS, z kt�łrego nie jestem zadowolony, Catana ju�ź mi się lepiej spisuje). Do Cormorana nie mam przekonania, a Quantum, Penn, Okuma to dla mnie czarna magia - nie miałem styku z tymi sprzętem.

Pozdrawiam

#2 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 06 kwiecień 2011 - 12:32

Dzień dobry :D .Witamy na forum B)

#3 OFFLINE   Gumofilc

Gumofilc

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6193 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 kwiecień 2011 - 13:06

Witam na forum.

Moim zdaniem przyjeta metoda doboru kolowrotka nie zda egzaminu.
Zwlaszzca jezeli rozwiazanie ma miec chocby w zarysie cos wspolnego z Twoja stopka w podpisie.

Zapytalbym raczej ktory kolowrotek dostepny u nas w sklepie wytrzyma dobrze pracujac zadowalajacy okres czasu/ zalozenie ekonomiczne aby nie wchodzic zbyt wysoko z cena?

Przypuszczam, ze nadal sporo ludzi wchodzac do sklepu zada tego rodzaju pytanie...po czym ekspedient pojdzie do polki z rzeczami o danym poziomie cenowym i bedzie oferowal to co mu najbardziej zbywa.

Gumo
p.s.Ja na pytanie, ktore zawarlem w odpowiedzi: nie umiem, nie wiem...

#4 OFFLINE   Jorginto

Jorginto

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 06 kwiecień 2011 - 13:47

Hmm, niestety nie mam okazji, �źeby w sklepie sprawdzić wybrane przeze mnie modele. Nie jest wykluczone, �źe bardziej będę zadowolony z kołowrotka za 50 zł, ale za taką cenę mo�źna mieć uzasadnione obawy co do trwałości.

#5 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 2728 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Choszczówka
  • Imię:Michał

Napisano 06 kwiecień 2011 - 13:59

Ryobi Applause? Uwentualnie ...
Pzdr,
Fatso

#6 OFFLINE   Jorginto

Jorginto

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 06 kwiecień 2011 - 14:23

Te�ź ciekawy.

Widzę jeden z koleg�łw na forum ogłasza się z Shimano Exage. Niezła propozycja ze te pieniądze.

#7 OFFLINE   Damian111oneeleven

Damian111oneeleven

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 338 postów

Napisano 06 kwiecień 2011 - 14:48

Te�ź ciekawy.

Widzę jeden z koleg�łw na forum ogłasza się z Shimano Exage. Niezła propozycja ze te pieniądze.

skoro z catany jesteś zadowolony :D
w końcu to ten sam kołowrotek z plastiku(porwnaj schematy, troszkę inaczej malowany) z jednym ło�źyskiem więcej, czy warto ? oceń sam ;)

#8 OFFLINE   Hornet

Hornet

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 71 postów
  • LokalizacjaRóżan

Napisano 06 kwiecień 2011 - 15:28

Zdecydowanie lepiej wziasc exage:) Jedna wazna rzecz przy korbce jest dana, czego niestety nie ma w catanie:)To tylko moje zdanie:) mysle, ze bedzie duzo trwalszy:)

#9 OFFLINE   Bury knives

Bury knives

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 851 postów
  • Lokalizacjahttps://www.facebook.com/buryknives

Napisano 06 kwiecień 2011 - 17:12

Witam,jak bys doło�źył troche monety,to moge co sprzedać,penn slammer-a 360,podbij na priv to pogadamy,a o tym młynku jest mega duzo na forum.
-------------------------------------------
tu masz na temat slammer-�łw
--------------------------------------

http://www.google.pl/custom?domains=www.jerkbait.pl&q=pe nn+slammer&sa=Wyszukaj&sitesearch=www.jerkbait.pl&am p;client=pub-9749690366466878&forid=1&ie=ISO-8859-2& amp;oe=ISO-8859-2&cof=GALT%3A%23008000%3BGL%3A1%3BDIV%3A %23336699%3BVLC%3A663399%3BAH%3Acenter%3BBGC%3AC3D9FF%3BLBGC %3A336699%3BALC%3A0000FF%3BLC%3A0000FF%3BT%3A000000%3BGFNT%3 A0000FF%3BGIMP%3A0000FF%3BLH%3A50%3BLW%3A173%3BL%3Ahttp%3A%2 F%2Fjerkbait.pl%2Flogo%2Fj_g.jpg%3BS%3Ahttp%3A%2F%2F%3BFORID %3A1&hl=pl

#10 OFFLINE   Jorginto

Jorginto

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 06 kwiecień 2011 - 19:32

Dzięki za ofertę, ale slammer jest trochę za du�źy jak na moje potrzeby. Co nie zmienia faktu, �źe to kawał solidnego kołowrotka.

#11 OFFLINE   busz231

busz231

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1967 postów
  • LokalizacjaChoszczno

Napisano 06 kwiecień 2011 - 20:43

mo�źe team dragon 930 iz.jak dobrze poszukasz to za 200pare zł dostaniesz.solidna maszynka.

#12 OFFLINE   wiktos

wiktos

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 179 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Wiktor
  • Nazwisko:eN

Napisano 06 kwiecień 2011 - 20:49

Daiwe bym sobie odpuścił na 100% przez przypadek miałem ją w ręce w... decathlonie mo�źe i się fajnie kręci ale brak ło�źyska oporowego!!! Co skreśla kołowrotek do spiningu. Ja bym się zastanowił na twoim miejscu nad doło�źeniem 60zł i masz spro blue arc, albo nad jakąś u�źywka w stanie perfect.

#13 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 2728 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Choszczówka
  • Imię:Michał

Napisano 07 kwiecień 2011 - 06:28

Nie, �źebym tańsze Daiwy w szczeg�łlnie wysokim powa�źaniu miał, ale kiedyś (wcale nie tak dawno) nie było �źadnego kołowrotka, kt�łry miałby ło�źysko oporowe :huh: - a jednak dało się tym spiningować i to całkiem wygodnie B) . W związku z tym stwierdzenie brak ło�źyska oporowego!!! Co skreśla kołowrotek do spiningu jest jednak chyba lekką przesadą :unsure: .

Pzdr,
Fatso

#14 OFFLINE   Edwardo

Edwardo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 75 postów
  • LokalizacjaPólnocne Mazowsze

Napisano 07 kwiecień 2011 - 07:02

Myślę, �źe za 220 PLN mo�źna mieć nowego Zaubera 200 + 30 złociszy za zapasową szpulę. Myślę, �źe pocieszył byś się tym kołowrotkiem :D
Jeśli chcesz, pisz na priva, dam namiary na sprzedawcę, mo�źe jeszcze ma kilka sztuk w starej cenie. Oczywiście wszystko oficjalnie-legalnie, na gwarancji.

#15 OFFLINE   AdamLca

AdamLca

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 47 postów
  • LokalizacjaLegnica

Napisano 07 kwiecień 2011 - 10:49

Daiwa Crossfire - nie kupuj tego :D mam taki tylko ze 2500 rozmiar i nie polecam , niby fajnie chodzi ale pod obcią�źeniem (w moim przypadku wcale nie duzym bo bylo to moze 15g)zaczyna mulić a na dodatek po kilkunastu wypadach na ryby pękła spręzynka przy kabłąku

#16 OFFLINE   Jorginto

Jorginto

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 08 kwiecień 2011 - 07:56

Poszedłem za radą kolegi Edwardo i kupiłem Zaubera 2000. Na początku tygodnia powinienem go mieć u siebie, więc zdam jakąś kr�łtką relację z materiałem wideo.

#17 OFFLINE   roofi

roofi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 253 postów
  • LokalizacjaLesko
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:Mełgieś

Napisano 08 kwiecień 2011 - 09:23

Jak to ten stary Zauber to będziesz zadowolony. Ja swoim 5 lat kręcę i w tym roku dopiero przeszedł smarowanie :D Pozdrawiam.

#18 OFFLINE   elpojo

elpojo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 925 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 10 kwiecień 2011 - 13:16

W tej cenie polecam coś z rodziny Ryobi. Applause mieści się w tej cenie ale ze swojej strony proponuję nieco dopłacić i wziąć Zaubera.

#19 OFFLINE   Panek

Panek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 11 styczeń 2012 - 11:26

odkopie temat z obni�źką ceny

poszukuje kołowrotka pod pstrągowe łowy
chciał bym �źeby dobrze wsp�łłpracował z �źyłką jak i z cienką plecionką
ze względu na krucho wyglądający w perspektywie przyszłych wydatk�łw bud�źet chciał bym tę machinę kupić za około 100zł, dam radę?

#20 OFFLINE   Gruzin

Gruzin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 778 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 11 styczeń 2012 - 11:36

W tej cenie jeśli chcesz coś nowego to, jak dla mnie, Mistrall Amundson. Cenowo jak Shimano Catana, a jakościowo o niebo lepiej.

Dragon�łw, okum�łw i innych takich nie miałem, ale pewnie te�ź byś coś znalazł.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych