Witam
https://pl.aliexpres...857851.html?s=p
Ktoś to widział z bliska?
Może w ręku miał?
Koncepcja zaiste ciekawa...
Pozdrawiam Romek
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 03 listopad 2016 - 19:13
Witam
Może w ręku miał?
Pozdrawiam Romek
Napisano 03 listopad 2016 - 19:17
Witam
Może w ręku miał?
Pozdrawiam Romek
Liczba srub i wkretow budzi uznanie i szacunek.
Czyli przy kreceniu korbka szpulka sie kreci w jedna strone, a przy oddawaniu linki w druga strone?
Napisano 03 listopad 2016 - 19:25
Liczba srub i wkretow budzi uznanie i szacunek.
Czyli przy kreceniu korbka szpulka sie kreci w jedna strone, a przy oddawaniu linki w druga strone?
Gościu - umiesz czytać ze zrozumieniem?
Noo...
Napisano 03 listopad 2016 - 19:37
Można zaryzykować i kupić coś takiego i postawić sobie w gablotce jako ciekawy eksponat .Za parę lat może nabierze wartości jako rzadka osobliwość a swoją drogą kiedyś już widziałem "bezkabłąkowe " korby .Często są używane w sporcie rzutowym przy bardzo długich konicznych szpulach.Zgadzam się z @Guzu że ilość śrób ponadprzeciętna
Napisano 03 listopad 2016 - 19:57
Chciał bym to widzieć z nawiniętą linką jak tam jest posuw rozwiązany?
To może "część często wymienna" i dlatego tak przyśrubowali
Napisano 03 listopad 2016 - 20:02
Tam śruby i wkręty, obudowa ala kevlar robi wrażenie
Napisano 03 listopad 2016 - 20:18
Może przejawiam niewłaściwe podejście do tematu, ale dla mnie toto wygląda jak kupa. I bym tego ze względów czysto estetycznych do mojej odrapanej i w błocie uwalanej wędki nie podpiął. Nie wygląda też, żeby jakieś zatrważające osiągi owej maszyny miały mnie w przyszłości wbić w zakłopotanie i zmusić do odszczekania tej opinii....
Inna sprawa, że fajnie że ktoś, gdzieś szuka lepszych rozwiązań czegoś, co wydawałoby się fundamentalne.
Napisano 03 listopad 2016 - 20:21
Przynajmniej jasno określili grupę docelową:
HTB1tUvmMpXXXXa2XXXXq6xXFXXXl.jpg 42,23 KB 49 Ilość pobrań
Napisano 03 listopad 2016 - 20:50
Pomysł konstrukcyjny zerżnięty na moje z Van Staal'a, chyba jakiś żółtek skopiował innego żółtka produkującego hamerykański wynalazek
Napisano 03 listopad 2016 - 21:07
Pomysł konstrukcyjny zerżnięty na moje z Van Staal'a, chyba jakiś żółtek skopiował innego żółtka produkującego hamerykański wynalazek
Raczej nie z Van Staala, tam mimo braku kabłąka kręcił się rotor
Napisano 03 listopad 2016 - 21:16
Raczej nie z Van Staala, tam mimo braku kabłąka kręcił się rotor
Sprawdziłem, zgoda
Pod delfina by pasował kolorystycznie
Napisano 03 listopad 2016 - 21:17
Napisano 03 listopad 2016 - 21:29
Cena nie budzi zaufania.
Przepraszam, że Ci włażę w temat, ale przy okazji może wie ktoś coś o https://pl.aliexpres...2b-272c59101819
Cholera trochę kusi.
PS Parę innych rzeczy również. Np. https://www.youtube....h?v=lV0aRg2bAxs
Użytkownik Młody wędkarz edytował ten post 03 listopad 2016 - 21:45
Napisano 03 listopad 2016 - 21:40
Napisano 03 listopad 2016 - 22:33
Jest tam gdzieś wrzucony film jak toto pracuje? Nie wiem, czy ogarniam koncepcję....
Czyli, że chcąc wykonać rzut, ręcznie wyciągam żyłkę z rolki "kabłąka" przez tą "spinkę" i rzucam? A po rzucie znów wsuwam żyłkę przez tą spinkę na rolkę? I taka zabawa co rzut? Nie czaję systemu.
No bo chyba nie rzuca się przynęty z żyłką na rolce "kabłąka", a szpula kręci się luzem jak w multiku?
Zgadza się. A nawój realizowany jak w klasycznym kołowrotku: szpula porusza się góra-dół po krzywce.
Napisano 03 listopad 2016 - 22:41
Użytkownik gajosik edytował ten post 03 listopad 2016 - 22:48
Napisano 03 listopad 2016 - 23:34
Witam
Pozwolę sobie jeszcze raz wkleić:
Kolego Gajosik - mam nadzieję, że wiesz co to OEM...
Lekceważenie Chińczyków to wielkie nieporozumienie. Mają technologie które dostali od Zachodu.Lub skopiowali.Lub kupili. I mają ogromny - niewyobrażalny wręcz potencjał ludzki.
2,5 Europy to jeszcze mniej niż Chiny...no w przybliżeniu...Ale Europa jest stara...dekadencka,a oni nadal z wigorem hahahaha.
Na pocieszenie dodam, że mają też ogromny dług wewnętrzny.
A wracając do kołowrotka - pytałem, czy ktoś to miał może w ręku?
Domyślać to też się domyślałem.
Zarzut,że trzeba z owej rolki zdejmować linkę i później ją zakładać to żaden zarzut.
Tradycyjny kołowrotek wymaga podobnych czynności.
To myślę,że kwestia przyzwyczajenia.Jedni zamykają kabłąk z korby,inni (ja też) - zamykają ręką.
A wirujący kabłąk kilka razy dał mi po palcach... hahaha
Pozdrawiam Romek
Ps.Nie jestem chińskim agentem hahahahahahaha
Napisano 03 listopad 2016 - 23:48
Nie chińskim powiadasz.....
Napisano 03 listopad 2016 - 23:49
Napisano 03 listopad 2016 - 23:51
Kolega gajosik zdaje sobie sprawę z tego co to jest OEM i chińczyków nie lekceważy, byłby idiotą lekceważąc jeden z lepiej rozwiniętych krajów na świecie z potężną gospodarką. Co nie zmienia faktu że nie jest zainteresowany kijem z Ali za 100$ firmy krzak.
A jaką masz pewność że firma która tak ochoczo zdradza dla kogo produkuje, pisze prawdę? Jeżeli jest podwykonawca dla takich marek jak TICT, SASAME, DUEL, RAPALA i jeszcze kilku wymienionych które maja bardzo mocną pozycję w wędkarskim światku to na 100% by się tym nie chwalili. Takie informacje trzyma się w tajemnicy. To jest zwyczajne szykanie jeleni, którzy myślą że za 1/5 ceny kupią produkt takiej samej jakości jak oryginalny.
Ja odpuszczam, nie moje pieniadze nie moja sprawa, udanych zakupów.
Użytkownik gajosik edytował ten post 04 listopad 2016 - 00:28
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych