Byś rozwinął tę jakże głęboką myśl? Czy raczej niecenzuralne?
Jutro wracam i bym się gdzies wybrał.
Użytkownik Qh_ edytował ten post 30 czerwiec 2024 - 15:34
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 czerwiec 2024 - 15:33
Byś rozwinął tę jakże głęboką myśl? Czy raczej niecenzuralne?
Jutro wracam i bym się gdzies wybrał.
Użytkownik Qh_ edytował ten post 30 czerwiec 2024 - 15:34
Napisano 30 czerwiec 2024 - 16:56
Użytkownik papierzakilures edytował ten post 30 czerwiec 2024 - 17:00
Napisano 30 czerwiec 2024 - 19:34
A, ok. Myślałem że co gorsze. Verticala nie używam, nawet trolling nie przepadam.
Toś mi przypomniał, ze muszę sondę z ramieniem ram do verta wystawić. Lowrance. Nie wiesz ile kosztuje takie coś?
Użytkownik Qh_ edytował ten post 30 czerwiec 2024 - 19:35
Napisano 28 wrzesień 2024 - 09:21
Napisano 30 wrzesień 2024 - 14:42
offtopic
- czy ktos/kogo polecacie we Wrocławiu serwisuje kołowrotki castingowe (czyszczenie/ smarowanie itp.) ?
(Pan na św. Macieja już nie przyjmuje nowych zleceń - zdaje się, że zamyka biznes)
Napisano 30 wrzesień 2024 - 15:23
offtopic
- czy ktos/kogo polecacie we Wrocławiu serwisuje kołowrotki castingowe (czyszczenie/ smarowanie itp.) ?
(Pan na św. Macieja już nie przyjmuje nowych zleceń - zdaje się, że zamyka biznes)
Zdaje się że niedaleko Wrocka jest Andrzej Przybytek chyba w Jeleniej Górze. On Ci ogarnie temat.
Napisano 20 listopad 2024 - 13:55
Napisano 20 listopad 2024 - 16:27
Jeszcze z dwa tygodnie temu było nie przekopane a jak teraz?
Napisano 20 listopad 2024 - 19:47
To i ja mam pytania:
Da się tam wpłynąć? Barki pewnie stoją jak latem, ale dawno nie byłem.
Czy odblokowali slip w Brzegu bo kiedyś sie odbiłem tam od jakiś taśm. A wodować się pod Malczycami i cisnąc teraz 15km na Głoskę to mi się nie widzi przy tych temperaturach.
Napisano 20 listopad 2024 - 20:10
za tama mozesz sie wodowac w rzeczycy
Napisano 20 listopad 2024 - 20:10
od strony brzegu
Napisano 20 listopad 2024 - 22:19
No wiem i się tam woduje,, ale to z 11km na głoskę a z brzegu ze 3 …
Napisano 21 listopad 2024 - 22:32
Na początku października slipowalem się na byłej przeprawie promowej w Brzegu i swobodnie wpłynąłem na starorzecze w GłosceTo i ja mam pytania:
Da się tam wpłynąć? Barki pewnie stoją jak latem, ale dawno nie byłem.
Czy odblokowali slip w Brzegu bo kiedyś sie odbiłem tam od jakiś taśm. A wodować się pod Malczycami i cisnąc teraz 15km na Głoskę to mi się nie widzi przy tych temperaturach.
Napisano 22 listopad 2024 - 18:48
Dzięki wielkie za info.
Bym się jutro karnął, ale ma fest wiać a w niedzielę deszcz.
Użytkownik Qh_ edytował ten post 22 listopad 2024 - 18:53
Napisano 20 grudzień 2024 - 14:02
Witam
Czy ktoś z Państwa na jeszcze siłę i nerwy na zadanie pytania do Urzędu Marszałkowskiego w sprawie:
Obręby ochronne ustanowione przez Zarząd Województwa Dolnośląskiego,,Na terenie ustanowionych obrębów ochronnych zabrania się połowu oraz czynności
szkodliwych dla ryb, a w szczególności naruszania urządzeń tarliskowych, dna zbiornika
i roślinności wodnej, uprawiania sportów motorowodnych i urządzania kąpielisk, za wyjątkiem
wykonywania statutowych obowiązków zarządców cieków.,,,
https://wroclaw.pzw....?parent_way=214
W wyznaczony obrębach zabrania się połowów, uprawiania sportów motorowych, urządzania kąpielisk.
A kajakarstwa się nie zabrania.
Czyli wędkarz łapiący z brzegu wyrządzi więcej szkody dla tarlisk, dna zbiornika, roślinności niż przenoszenie kajaków w korycie rzeki gdzie nie ma możliwości przepłynięcia lub usuwanie powalonych drzew,
które stanowią przeszkodę.
I kto teraz będzie pilnował rzek jeżeli usuwa się z nich wędkarzy, chyb kłusownicy.
Pozdrawiam
Napisano 20 grudzień 2024 - 18:38
Użytkownik elpojo edytował ten post 20 grudzień 2024 - 18:39
Napisano 21 grudzień 2024 - 11:32
O ile jestem w stanie zrozumieć obręby ochronne w sąsiedztwie urządzeń piętrzących wodę o tyle odcinka Widawy od Świniar nie kumam♂
Szkoda bo to piękny, dziki odcinek tej rzeki, często tam wędkowałem.
A co się tyczy decyzji PZW Wrocław, to jakoś mnie to nie dziwi.
Kilkanaście lat temu zgłaszaliśmy im problem ze zbyt dużą ilością suma na odcinku poniżej Wrocławia, w odpowiedzi na to, oni wpuścili go do wody jeszcze więcej .
Użytkownik Adaś Niezgódka edytował ten post 21 grudzień 2024 - 11:33
Napisano 22 grudzień 2024 - 09:29
Napisano 10 styczeń 2025 - 12:42
Witam
Już nie ma co się martwić o Widawę i inne nasze rzeki w okolicy.
Państwowe Gospodarstwo Wodne Wody Polskie ogłosiły ,,Plany utrzymania wód,,
Najpierw konsultacje:
,,Od 7 do 31 stycznia 2025 r. trwają konsultacje społeczne projektów jedenastu Planów utrzymania wód w regionach wodnych, na obszarach działania PGW Wody Polskie Regionalnych Zarządów Gospodarki Wodnej oraz sporządzonych dla tych dokumentów Prognoz oddziaływania na środowisko.,,
https://www.gov.pl/w...-utrzymania-wod
Później efekty:
,,Na czym w praktyce polega „utrzymanie wód”? Bynajmniej nie na zatrzymaniu wody. Wręcz przeciwnie – na przyspieszeniu odpływu przez rozbiórkę tam bobrowych i zasypywanie norożeremi, pogłębianie koryt (zwane często odmulaniem), klasyczne regulacje faszyną i narzutem kamiennym, wycinkę drzew na brzegach i w korytach, wyciąganie rumoszu drzewnego, koszenie roślinności wodnej, remont nikomu niepotrzebnych starych jazów itp. Działania te często są ze sobą sprzeczne nawet w obrębie jednego odcinka rzeki, jednak prowadzone w ten sposób od dziesięcioleci. W kontekście postępującej wraz ze zmianą klimatu głębokiej suszy, nawalnych opadów przynoszących powodzie błyskawiczne – tak rozumiane prace utrzymaniowe stanowią zagrożenie zarówno dla przyrody rzek, jak i mieszkańców Polski. To relikt PRLu, czasów minionych, przy innych stosunkach ekonomicznych, społecznych, innym zagospodarowaniu przestrzeni i o innym klimacie.,,
https://wolnerzeki.p...do-31-stycznia/
Czy ktoś z Państwa wybiera się na konsultację, czy ktoś z PZW wybiera się na konsultację ?
28 stycznia 2025 r. RZGW we Wrocławiu
Centrum Aktywności Lokalnej na Przedmieściu
Adres: ul. Prądzyńskiego 39a,
50-433 Wrocław
Napisano 10 styczeń 2025 - 13:13
Dzwoniłem do PZW we Wrocławiu na dzień dzisiejszy nie mają przygotowanych żadnych uwag ani wniosków.
Może ktoś z użytkowników tego forum pracuje w PZW we Wrocławiu i mógłby uratować choć kawałek jakieś rzeki.
Pozdrawiam
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych