Plecaki
#1 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 17:26
http://www.takaryba.com/strona_produktu.php/info/p10961_Flam beau-Plecak-Wedkarski-2400ST.html
http://www.spinn.pl/...wilderness-wrs1
http://www.e-sox.pl/...2x16x43-cm.html
Nie widzia艂em ich w realu jedynie w sklepach internetowych. Kusi mnie ta daiwa wilderness ale za tak膮 cen臋 chyba nie ma si臋 spodziewa膰 b门俫 wie czego.
#2 ONLINE
Napisano 31 maj 2011 - 17:36
I s艂usznie. Mam. Taki sobie. Zwyczajny. Do艣膰 spory ale bez fajerwerk门倃........... Kusi mnie ta daiwa wilderness ale za tak膮 cen臋 chyba nie ma si臋 spodziewa膰 b门俫 wie czego.
#3 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 17:37
- Jacek_Dgl lubi to
#4 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 18:25
#5 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 19:27
#7 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 19:49
Teraz bym decydowa艂, to chyba to
Mam taki 3 w jednym rapalowy. W tym komplecie torba zdecydowanie jest lepsza: solidna, ze sztywnym dnem, kilkoma kieszonkami i przegr门俤kami w nich.
Natomiast dno plecaka nie jest usztywniane ani izolowane w 排篴den spos门俠: towar w 艣rodku w zwi膮zku z tym trudno pouk艂ada膰, a postawienie na wilgotnym pod艂o排簎 = przesi膮kni臋cie. W g艂门倃nej komorze jest sakiewka z pokrowcem przeciwdeszczowym - nie da si臋 jej wypi膮膰, a zajmuje sporo miejsca i umieszczona jest tak niefortunnie, 排篹 utrudnia pakowanie. Szelki plecaka s膮 cienkie i niewygodne, w komorach brak przegr门俤ek - w sumie jest to ekwipunek na poziomie szkolnego plecaka, zupe艂nie nie przystosowany do potrzeb w臋drowca, a co dopiero w臋dkarza.
Dobrego plecaka, w kt门俽ym postawiono na ergonomi臋, szuka艂bym w ofercie skierowanej do turyst门倃. Firmy w臋dkarskie w tej dziedzinie nierzadko ka排耗 nam p艂aci膰 s艂ono za g... byle co tylko dlatego, 排篹 znajduje si臋 na nim logo takie, jakie mamy na 艣wietnej w臋dce czy ko艂owrotku.
#8 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 19:51
Kolor pasuje bo taki zielonkawy ma siatkowe boczne kieszonki mieszcz膮ce albo bronka albo p门偱 litrowy termos pod spodem zasuwan膮 kiesze艅 i na g门俽ze kieszonk臋 mieszcz膮c膮 spokojnie ogrzewacze do d艂oni czy tez zapasowe szpulki do m艂ynka. Komora g艂门倃na dosy膰 pojemna wchodza wodery i jeszcze kilka drobiazg门倃 jak kanapki i ze dwa trzy chmielowe napoje.
Nie promuj臋 erzacu jednak patrz膮c na ceny wyrob门倃 dedykowanych okazuje si臋, ze w臋dkowa膰 b臋da za nied艂ugo tylko szcz臋艣ciarze od totolotka.
#9 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 19:52
wpisz sobie na all...
PLECAK TAKTYCZNY HELIKON ASSAULT PACK 3 kolory
mocny do ciorania i ma boczne 艣cianki wyposa排簅ne w 艣ci膮gacze zmniejszaj膮ce pojemno艣c.
#10 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 19:54
Nawet ciekawa jest ta rapalka, podobnie jak ciut mniejszy:http://www.szczupak.pl/produkt,3739 Ja mam taki i sobie bardzo chwale, niczego wiecej nie trzeba:)
http://www.szczupak.pl/produkt,3738
Mo排篹 na jego temat kto艣 si臋 wypowie.
@chub norris masz racj臋: je艣li co艣 ma przymiotnik w臋dkarski, my艣liwski itp. to cena ro艣nie dwa razy, 排篹by niewiem jaki badziew to by艂.
#11 ONLINE
Napisano 31 maj 2011 - 20:13
Teraz bym decydowa艂, to chyba to
[/quote]
Mam taki 3 w jednym rapalowy. W tym komplecie torba zdecydowanie jest lepsza: solidna, ze sztywnym dnem, kilkoma kieszonkami i przegr门俤kami w nich.
Natomiast dno plecaka nie jest usztywniane ani izolowane w 排篴den spos门俠: towar w 艣rodku w zwi膮zku z tym trudno pouk艂ada膰, a postawienie na wilgotnym pod艂o排簎 = przesi膮kni臋cie. W g艂门倃nej komorze jest sakiewka z pokrowcem przeciwdeszczowym - nie da si臋 jej wypi膮膰, a zajmuje sporo miejsca i umieszczona jest tak niefortunnie, 排篹 utrudnia pakowanie. Szelki plecaka s膮 cienkie i niewygodne, w komorach brak przegr门俤ek - w sumie jest to ekwipunek na poziomie szkolnego plecaka, zupe艂nie nie przystosowany do potrzeb w臋drowca, a co dopiero w臋dkarza.
Dobrego plecaka, w kt门俽ym postawiono na ergonomi臋, szuka艂bym w ofercie skierowanej do turyst门倃. Firmy w臋dkarskie w tej dziedzinie nierzadko ka排耗 nam p艂aci膰 s艂ono za g... byle co tylko dlatego, 排篹 znajduje si臋 na nim logo takie, jakie mamy na 艣wietnej w臋dce czy ko艂owrotku.
[/quote]
Dobrze, 排篹 nie musz臋 wybiera膰 w takim razie Zostaj臋 przy Daiwie
#12 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 21:57
#13 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 22:48
G艂门倃na komora podzielona na 2 przedzia艂y w poziomie z wyci膮gan膮 przegrod膮, na dole s膮 trzy pudla na przyn臋ty jak dobrze pami臋tam 27,5x18(19)x4(5)cm. G门俽na te排 tyle pomie艣ci pudelek plus jakie艣 mniejsze.Dwa osobne otwarcia tych kom门俽. Dwie obszerne boczne kieszenie plus dwie przednie. Wykonany z mocnej cordury czy co艣 podobnego. Wygodne szerokie szelki, a sp门俤 jest pokryty czym艣 podobnym do sztucznej sk门俽y, ale 艣mia艂o mo排簄a postawi膰 na np. mokrej trawie i nie przemaka. Mam ten plecak ju排 kilka lat i polecam
#14 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2011 - 06:19
http://www.decathlon.com.pl/nettools/allsearch.search?langua ge=PL&siteId=10293446&text=plecak¢ral=12& ;elementPerPage=16&store=272
#15 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2011 - 08:21
Trudno si臋 nie zgodzi膰 z tym co napisa艂 chub norris, ale...
akurat te rzeczy o kt门俽ych pisze to dopiero po przeczytaniu jego tekstu zwr门俢i艂em na nie uwag臋.
Pokrowiec przeciwdeszczowy przeszkadza, kiedy chce si臋 wsadzi膰 najwi臋ksze pude艂ko np. Plano (sorry, ale nie wiem jakie wymiary... mo排篹 te排 zap臋dzi艂em si臋 z tym najwi臋ksze).
Dno jest faktycznie mi臋kkie i na pewno przecieknie jak si臋 na mokre po艂o排簓. Ja nie odk艂adam plecaka bo rzadko tam zagl膮dam - przyn臋ty mam w kieszeniach kamizelki.
W plecaku mam zapasowe pude艂ko z przyn臋tami ostatniej szansy b膮d藕 tymi, kt门俽e si臋 dubluj膮 z kamizelki, aparat, po obu bokach jest mo排簂iwo艣膰 wsadzenia 1,5litrowych butelek, dzi臋ki czemu nie zajmuj膮 przestrzeni baga排簅wej, karta, legitymacja, off i jakie艣 pierdo艂y.
Szelki... mi nie przeszkadzaj膮 bo nie d藕wigam ci臋排篴r门倃.
Torba dopinana - u mnie spe艂nia rol臋 magazynu i dopinam j膮 jedynie na d艂u排簊ze wyjazdy.
Czy kupi艂bym drugi raz? Tak. Oczywi艣cie bior膮c pod uwag臋 cen臋 Decathlon'ow膮, a nie jakie艣 szalone 200z艂.
ad popper, jak b臋d膮 w Decathlonie to dam Ci cynk .
pozdrawiam i 排簓cz臋 udanych zakup门倃.
#16 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2011 - 10:21
Taki do 20L
wpisz sobie na all...
PLECAK TAKTYCZNY HELIKON ASSAULT PACK 3 kolory
mocny do ciorania i ma boczne 艣cianki wyposa排簅ne w 艣ci膮gacze zmniejszaj膮ce pojemno艣c.
+1 albo kup cos rodzimego wisportu (nie wiem czy maja wreszcie strone do projektowania plecakow na zyczenie gotowa).
ja mam whistlera od jakis 2 lat cioram go straszliwie (wykorzystujac zaczepy mole do podwieszania spiworow i innych wynalazkow, kieszenie i zaczepy z boku do podporek etc - a na codzien nosze w nim z 10kg szpeja mam go juz chyba z 2lata i nic mu nie jest. jedyna wada nie mial usztywnienia plecow (doszylem sobie od srodka).
http://www.e-plecak....4,,gr,shop.html tadam i projektujesz co chcesz - chyba sie pozbede whistlera i pojde po bandzie z nowym plecakiem
#17 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2012 - 20:13
Fajny wydaje si臋 plecak team-dragon.Co o nim my艣licie ?
#18 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2012 - 10:48
#19 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2012 - 11:09
#20 Guest_mikolaj_*
Napisano 21 listopad 2012 - 20:01
Przej艣ciowo kupi艂em plecaczek Quechua w Decathlonie za sto par臋 z艂otych. I to by艂 ma艂y szok. Szelki szerokie, wygodne. Profilowane plecy z wentylacj膮. Kupa zaczep贸w na drobiazgi. Mog臋 podpi膮膰 dwie tuby z kr贸tkim sk艂adem. Da si臋 na deszcz to opi膮膰 wodoszczeln膮 warstw膮, ale nie robi臋 tego, bo to nie przecieka przez p贸艂 dnia na deszczu. Przej艣cie przez rzek臋 wytrzymuje, woda wlatuje po d艂u偶szym zanurzeniu. Do tego go nie pior臋. Starczy wyp艂uka膰 nad wod膮.
Dla mnie idea艂, a to co mia艂em do tej pory z firm w臋dkarskich to przy tym karykatury plecaka. Oczywi艣cie nie w膮tpi臋, 偶e s膮 lepsze plecaki w臋dkarskie np Simmsa czy Sage
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych