Miałem oba, slash może delikatnie szybszy... dla mnie jeden i drugi to krowi ogon, zdecydowanie wolę szybsze i sztywniejsze kije
Ja z chęcią bym nabył coś szybszego pod takie gramatury ale jest ciężko, tym bardziej że potrzebuję wersji cast
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano dziś, 11:06
Miałem oba, slash może delikatnie szybszy... dla mnie jeden i drugi to krowi ogon, zdecydowanie wolę szybsze i sztywniejsze kije
Ja z chęcią bym nabył coś szybszego pod takie gramatury ale jest ciężko, tym bardziej że potrzebuję wersji cast
Napisano dziś, 11:14
Może orientuje się ktoś, czy jest aktualnie jakiś godny polecenia kijek na okonie w okazyjnej cenie? Tubular, cw do ok 10-12 g długość ok 2 m. Cena w okolicach 200-300 zł.
Za praktycznie połowę tego budżetu masz Handing Miracle 1,98m do 3-10g z wysyłką z Hiszpanii.
Opisany prawidłowo, szybki i cięty ale pod oksem 20cm już ładnie pracuje W dolniku okrutny zapas mocy, więc szczupakowe/sandaczowe przyłowy mu niestraszne.
Ja bardzo polecam (też Handinga) https://pl.aliexpres...6399528953.html dla mnie to jest fenomenalny kijek, ale niestety trochę krótszy niż oczekujesz.
Napisano dziś, 11:20
Mi akcja BB pasuje, bo stricte służy mi do łowienia białorybu, ale oczywiście w okresie zimowym okonie, też się zdarzają. Jak nie ma lodu w miesiącach zimowych i wczesną wiosną na mikrojigi przerzucam nim kilkaset płotek.
Na początku tego roku trafiłęm jeden dzień, że płotki mi nie bardzo brały, ale złowiłem około 15 sztuk ładnych okoni ~25 cm, także zabawa byłą fajna. BB do 1,5g przy takich rybach, gnie się pięknie po całości.
Napisano dziś, 12:37
Mi akcja BB pasuje, bo stricte służy mi do łowienia białorybu, ale oczywiście w okresie zimowym okonie, też się zdarzają. Jak nie ma lodu w miesiącach zimowych i wczesną wiosną na mikrojigi przerzucam nim kilkaset płotek.
Na początku tego roku trafiłęm jeden dzień, że płotki mi nie bardzo brały, ale złowiłem około 15 sztuk ładnych okoni ~25 cm, także zabawa byłą fajna. BB do 1,5g przy takich rybach, gnie się pięknie po całości.
Jasne Jasne No offence Każdy przecież ma swoje preferencje
PS pojawiło się jeszcze coś takiego bardzo "podobnego" do BB nano https://pl.aliexpres...ayAdapt=glo2pol
Użytkownik lesnypatataj edytował ten post dziś, 12:41
Napisano dziś, 14:49
PS pojawiło się jeszcze coś takiego bardzo "podobnego" do BB nano https://pl.aliexpres...ayAdapt=glo2pol
Żeby nie dwustopkowe przelotki, można by rzec, że to kopia BB. Plusem jest, przynajmniej z opisu, że ringi są Fuji
Użytkownik wilczybilet edytował ten post dziś, 14:52
Napisano dziś, 15:02
Żeby nie dwustopkowe przelotki, można by rzec, że to kopia BB. Plusem jest, przynajmniej z opisu, że ringi są Fuji
Ciekawe jak w pracy kija, to może być bardziej w Twoim guście mi jeszcze kompletnie nie leżą te krótkie "trzymadła"
Wypuścili jeszcze takiego nano od 0,5g do 2g podobno zauważalnie szybszy od BB nano do 1.5g
Ja potestuje tego MICROBITE do 2g jak przyjdzie
Powiem Wam, że tak smukłego blanka (0,65 mm TOP DIA) jak MICROBITE do 3g jeszcze nie miałem... nie pamiętam jaką średnicę miał ten nono BB, ale wydaje mi się, że nie był taki smukły
Napisano dziś, 17:10
to nie jest kwestia preferencji tylko bardziej techniki prowadzenia przynęty przy tzw. mormyszingu - zbyt sztywnym / szybkim kijem po prostu nie będziesz w stanie zrobić prawidłowej animacji, tutaj potrzebny jest określony kompromis w dosyć wąskim przedziale - dla mnie osobiście BBN jest numerem jeden póki co jeśli chodzi o mormyszing / białoryb chociaż niestety ma swoje ograniczenia jeżeli chodzi o wielkość bo certe ok 35 cm to już ledwo-ledwo nim wyciągnąłem
Napisano dziś, 17:53
matagi twa 662 moj ideal do mormyszingu czy dziubaniny
Napisano dziś, 18:29
Panowie, jak z czułością tych Mifine Aji Microbite? Czy da się to porównać np do Graphitelederów serii UX? Do Microsa?
Jak z mocą w tych kijach? Aji to zawsze sporo zapasu ale przy tak smukłych blankach czy opis nie jest ściemą?
Napisano dziś, 19:05
Opis nie jest ścienna, zdjęcie tego do 3g ten do 2g jest minimalnie cieńszy, ale jeszcze do mnie nie dotarł.Panowie, jak z czułością tych Mifine Aji Microbite? Czy da się to porównać np do Graphitelederów serii UX? Do Microsa?
Jak z mocą w tych kijach? Aji to zawsze sporo zapasu ale przy tak smukłych blankach czy opis nie jest ściemą?
Użytkownik lesnypatataj edytował ten post dziś, 19:07
Napisano dziś, 23:20
Te ala Buster jerki mają grzechotki? Miałeś te większe 17 cm ?
Miałem max 15cm, są raczej szybko tonoce, szybciej niż Ori.
Te z drugiego linku są bardzo nierówne w pracy. Jeden agresywny jak diabli, najlżejsze szarpnięcie robi odjazd że hohoho, by za chwilę z pudełka wyjąć inny kolor i totalny leniuch jak by nie szarpać to odjazd bardzo leniwy i niewielki. Fakt w opadzie wszystkie lusterkują (mam tonące).
To prawda, różne się trafiają, ja nawet raz kulki wyciągałem żeby spowolnić opad na plus świetne uzbrojenie.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych