Czym zastapić Composite Developments Blue Rapid 2,7 m 7-28 g?
#21 ONLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 16:55
#22 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 16:56
Artur . Mowa o BCX88MH o którym wspominałeś wyżej
Tak Rafał ,porównałem trzy topowe blanki pod sandacza ,Black Choma ,Elitę oraz M1 i widzę że opisałeś bardzo podobnie tego Chroma jak ja Jak ktoś szuka kija pod sandacza a wcześniej miał B.R to myślę że chyba jest to pozycja najbliższa do nowozelandczyka
#23 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 16:59
Chodzilo mi o Phenixa Black Chrome BCX 88MH bardzo ciekawie sie ta pozycja zapowiada . Bardzo chetnie bym zweryfikowal ten blank Czy moze ktos z kolegow ma i lowi tym phenixem? Przerobilem 2 phenixy i wydawaly mi sie "Suche" jak wyglada tenat z tyb Black Chrome ? Nie jest on "Suchy" podatny na urazy?
Jest dużo mniej suchy jak TXy , prawdziwa sprężyna w ręku , resor, szpada ,kozak itp,itd nie zauważyłem aby był podatny na urazy ,w każdym bądź razie u mnie jest nadal w dwóch kawałkach
#24 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 17:02
Tak Rafał ,porównałem trzy topowe blanki pod sandacza ,Black Choma ,Elitę oraz M1 i widzę że opisałeś bardzo podobnie tego Chroma jak ja Jak ktoś szuka kija pod sandacza a wcześniej miał B.R to myślę że chyba jest to pozycja najbliższa do nowozelandczyka
Mi się wydaje ,że nawet BCX jest bardziej odpowiedni pod sandała od B.R. Ale trzeba pamiętać ,że to dość specjalistyczny blank. Ostre mniej lub bardziej jigowanie i ewentualnie DS i na tym koniec . To nie jest blank uniwersalny czego nie można powiedzieć o BR czy Elitce. Zależy więc do czego ma być używany. Jeżeli tylko i wyłącznie sandacz z opadingu to niczego innego bym nie szukał.
Użytkownik skalek-77 edytował ten post 09 styczeń 2017 - 17:03
- mrWhite7 lubi to
#25 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 17:05
Mam takie same odczucia jak ty ,dlatego też napisałem wcześniej że M1 oraz Elitka są bardziej uniwersalne a B.R to sandaczowa bardzo szybka i sprężysta rakieta .
#26 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 17:16
Z tego grona to Elitka najbardziej uniewrsalna no i w razie wpadki,- najłatwiejsza do sprzedaży.
Ale co tak na prawdę wpadło mi do głowy czytając ten wątek,- rozmowa pod koniec roku ze Zbyszkiem Kawalcem w której wspominał mi o jakimś rewelacyjnym blanku od Krzyśka Zielińskiego właśnie uncjówce 2,7 m czyli dokładnie to czego szukasz. Jeśli mnie starcza pamięć nie myli chodziło o jakiegoś nowego Kraaga.
#27 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 20:16
Jest jeszcze CD EXT Nano długości 8'6" w modelu MH lub H, w zależności od gramatur przynęt, których najczęściej używasz, a który spełni Twoje założenia doskonale. U nas mocno niedoceniany, traktowany tak trochę po macoszemu, a niesłusznie. To bardzo szybkie, świetnie zbalansowane blanki, które czułością, w mojej ocenie, przewyższają Elitkę. No i cenowo jeszcze parę stówek na porządne uzbrojenie zostanie Ci w kieszeni.
#28 ONLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 20:21
#29 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 20:27
Kamil,
powiem Ci tak, idź do dobrej pracowni. Poproś o blanki w parametrach jakie Cię interesują. Najlepiej niech Ci nie mówią, który jest jakiego producenta. Weź do ręki, pomachaj, pognij i samo wyjdzie co Ci potrzebne.
#30 ONLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 20:54
#31 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 21:20
Aha...
poważnie?
W Warszawie nie ma gdzie pomacać Talona, Lamiglasa czy StC?
Normalnie nie wierzę.
#32 ONLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 21:28
CD
Batson
Mhx
Nfc
Cosinus
Talon
Niestety brak
Phenix
St.croix
Matagi
Niby sporo ale nic konkretnego 😊 na razie nie mam parcia bo do czerwca jeszcze troche a u lowic jeszcze jest czym 😊
#33 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 21:46
hmmm... jutro zadzwonię do Michała i z ciekawości zapytam, które z proponowanych przez kolegów ma u siebie, na teraz.
#34 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 22:11
cos tam z phenixa stoi w centum wedkarstwa na wybrzeżu , z tego co wiem to i m1 i black chrome wychodzą na sklepowe pułk,
z opisu i typowo pod gumy to chyba nie ma czym zastąpić tego back chrome, troszeczke bardziej uniwersalny będzie m1 ale tez chyba minimalnie mocniejszy niż potrzeba.
#35 ONLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 22:16
#36 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 22:17
Jeśli chcesz coś wiedzieć na temat Black Chroma napisz do Thora13 - ma to cudeńko i łowi. Jego opis wędki i kilka fotek w wątku :
http://jerkbait.pl/t...6#entry1991869
#37 ONLINE
Napisano 09 styczeń 2017 - 22:21
Jeśli chcesz coś wiedzieć na temat Black Chroma napisz do Thora13 - ma to cudeńko i łowi. Jego opis wędki i kilka fotek w wątku :
http://jerkbait.pl/t...6#entry1991869
Dzieku Darku za namiary juz napisalem wiadomosc 😊
#38 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2017 - 08:24
Witam
jeśli w grę wchodzą główki 20-25 g plus guma to Matagi Super Seabassa 260 cm / 20 lbs / 28 g którego mam - niespecjalnie polecam . Do tego przynajmniej u mnie służy M1 sp 86 MH ........
i tak główki ca 10-17 g plus ES 4" Matagi , główki 17-25 g to M1 . W tym przypadku opisy są nieco mylące Phenix mimo 17 lbs jest mocniejszy górą i to daje możliwość zastosowania główek > 20 g .
Matagi jest bardziej finezyjny całościowo , a przede wszystkim znacznie szczytem , co daję dodatkowe możliwości współpracy z woblerami sandaczowymi - czy przy DS , natomiast ten finezyjny szczyt siądzie przy 20g +
tzn przy podbiciu gumy / agresywnie pod kontrolą . Woblery bezsterowe / wąskie blachy morskie/ trociowe / przy małym oporze w wodzie pociągnie ca max 20/22 g . Z tego co pisałeś wybór pomiędzy M1 MH/ BCH MH/Elitka MH/
wydaję się sensowny .........
Pozdrawiam
Maciej
#39 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2017 - 10:15
Dostepne blanki
CD
Batson
Mhx
Nfc
Cosinus
Talon
Niestety brak
Phenix
St.croix
Matagi
Niby sporo ale nic konkretnego na razie nie mam parcia bo do czerwca jeszcze troche a u lowic jeszcze jest czym
A matagi są Zle szukałeś
A tak serio ...czym zastąpić ? Drugim BR Albo SP982MH 17lb a kijek ? Piękniusi !! POmacaj sobie na wybrzeżu jest gotowy kij od Łukasza Masiaka tam do sprzedania - cena ? Hmm trochę sporo bo ok 1200zeta ,...ale jak Cię stać
- darek3523 lubi to
#40 ONLINE
Napisano 10 styczeń 2017 - 11:24
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, cd
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych