Wczorajsze 50 cm dzis na spina nic kilka kleni do 25cm i uklejek na mokra i sucha muszke micro wobki i blystki ignorowaly kompletnie .
Moze ktorys z kolegow wyjasnil by prowadzenie tych gumowych robali bo jakos sobie tego nie wyobrazam rzut przed siebie i swobodny splyw wachlarz cos w stylu dalekiej nimfy spinem jak rozumiem
Bylbym bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam
Piękny kleń, gratuluję
Jeśli o mnie chodzi to nie mam reguły
Zależy od miejsca, często wykonuję rzut w górę i wolno z nurtem sprowadzam delikatnie podbijając. Tak można obławiać i przeczesywać metr po metrze,zaczynając od rzutów wykonanych w górę rzeki , w poprzek i kończąc na rzutach w dół rzeki.
Najbardziej lubię prowadzić w poprzek i tak dużo kleni mi się trafiło, jednak miałem też klenie rzucając w dół i prowadząc pod prąd oczywiście podbijając.
Możesz też prowadzić z prądem rzeki,po łuku, pole manewru jest szerokie i każdy musi dobrać odpowiednią metodę prowadzenia do swojej rzeki, a nawet danego miejsca na danej rzece. Czasem warto pozostawić robala na dnie na krótką chwilę i tak też mi się kleń trafił.
Tak jak pisałem, ja nie mam reguły, podaję i prowadzę na różne sposoby i wszystko zależy na jakim odcinku rzeki jestem. Musisz próbować wszystkiego, bo nie ma na to jakiegoś przepisu (bynajmniej ja nie znam )
Pozdrawiam,Tomek
Użytkownik TOMI803 edytował ten post 17 kwiecień 2017 - 20:23