Chyba najbardziej pasuje do tego dzialu:)
W najnowszym 104 odcinku programu Z wedka na wode Pan Ireneusz z FC fajnie opowiada o rodbuildingu, mysle ze warto obejrzec:)
http://www.tv-trwam....ion=zwnw§io=o37
pozdro
#1 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2011 - 13:32
#2 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2011 - 13:39
Polecam też inne filmy, do tej pory nie miałem świadomości, że taka seria powstała…
#3 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2011 - 17:15
#4 OFFLINE
Napisano 22 sierpień 2011 - 23:14
#5 OFFLINE
Napisano 23 sierpień 2011 - 21:21
#6 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2011 - 07:23
czy są gdzieś dostępne wcześniejsze odcinki
swego czasu wszystkie archiwalne odcinki za free widzialem w IPLA
#7 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2011 - 07:39
...
Użytkownik w.d.wobler edytował ten post 21 styczeń 2014 - 09:48
#8 OFFLINE
Napisano 24 sierpień 2011 - 22:22
#9 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2011 - 07:13
#10 OFFLINE
Napisano 25 sierpień 2011 - 07:55
#11 OFFLINE
Napisano 14 październik 2011 - 10:37
Od emisji odcinka zalinkowanego powyżej zostały wyemitowane 3 kolejne odcinki programu Z wędką nad wodę z udziałem Fishing Center.
http://www.tv-trwam.pl/index.php?section=zwnw§io=o40
http://www.tv-trwam.pl/index.php?section=zwnw§io=o41
http://www.tv-trwam.pl/index.php?section=zwnw§io=o42
W najbliższym czasie producent będzie planował następne odcinki. Proszę o opinie użytkowników portalu o programie. Proszę również o informację co chcielibyście oglądać w następnych odcinkach. Informacje te zostaną przekazane producentowi.
Pozdrawiam,
Ireneusz Matuszewski
#12 OFFLINE
Napisano 14 październik 2011 - 14:35
obejrzałem wszystkie trzy odcinki. Zawarty w nich materiał bardzo mi się podoba
Było o samej Pana pracowni, wędkach jakie wykonujecie i ich właściwościach, komponentach... Następnie pokazaliście wędeczki w praktyce przekazując garść naprawdę fachowej wiedzy. Super !!!
Jeśli planujecie kolejny materiał to osobiście (jako początkujący domorosły rodbuilder) chciałbym obejrzeć odcinek typowo dla osób zajmujących się budowaniem wędek na własne potrzeby. Co prawda za każdym razem jak jestem u Pana w pracowni to otrzymam garść fachowych porad - za które bardzo dziękuję - jednak nie sposób zapytać o wszystko. Organizowane cyklicznie spotkania zapewne są super, ale ja jak i pewnie większa liczba zainteresowanych tematem osób po prostu nie mamy możliwości w nich uczestniczyć
Można by powiedzieć, że w sieci jest cała masa dobrych porad... Jednakże nie wszystko da się jasno i zrozumiale przekazać słowem pisanym. O wiele przyjemniej byłoby obejrzeć taki tutorial w formie video obrazujący co i jak krok po kroku. Po prostu po to żeby oszczędzić początkującym nauki na własnych błędach typu: wyszły bąbelki powietrza na omotce, lakier na naklejce spłynął, plecionka dotyka blanku, gotowy kij jakoś zachowuje się inaczej... nie tak jak chciałem, itp.
Dla przykładu mnie obecnie najbardziej nurtuje temat spacingu. Jak właściwie dobierać przelotki i ich rozmieszczenie, kiedy dać o jedną więcej a kiedy o jedną mniej aby otrzymać wędkę jakiej oczekuję... Jak to jest, że z tego samego blanku dzięki różnym podejściom do spacingu można uzyskać różne efekty końcowe... Uważam, że to właśnie jest podstawową cechą rodbuildingu - umiejętność wydobycia z blanku tej właściwej charakterystyki jego pracy i dopasowanie do własnych preferencji. To jest dla mnie siła rodbuildingu, która spowodowała, że połknąłem bakcyla
Byłoby naprawdę miło gdyby powstał odcinek, w którym zostanie zaprezentowany materiał pokazujący tą właśnie siłę rodbuildingu
Pozdrawiam
Paweł
#13 OFFLINE
Napisano 14 październik 2011 - 14:40
Chętnie bym zobaczył odcinek o wędkach rzecznych.
#14 OFFLINE
Napisano 14 październik 2011 - 14:59
Oglądałem wszystkie. Fajne były odcinki z Andrzejem Lipińskim jak łowili bolenie. Niestety w sieci chyba nie dostępne.
Gdyby to ktos znalazl, bardzo prosze o linka.
Pozdrawiam
#15 OFFLINE
Napisano 14 październik 2011 - 19:20
#16 OFFLINE
Napisano 14 październik 2011 - 20:33
Ten 69 był kręcony podczas dużego wiatru,przez cały odcinek tylko A. Lipiński złapał jednego malutkiego sandaczyka i drugiego około 70cm,oprócz tego nuda. Odcinek 70 był lepszy,mieli ładną pogodę i połowili kilka boleni i jednego ponad metrowego suma.
O,żeby było łatwiej:
http://chomikuj.pl/BazaWedkarska/*e2*96*baZAINTERESOWANIA*e2 *97*84/W*c4*99dkarstwo/Filmy/Z+w*c4*99dk*c4*85+nad+wod*c4*99
Dodam że odcinek u Pana Irka w pracowni podobał mi się najbardziej,oglądałem również te z nad wody i tu brawa dla P. Irka - po raz pierwszy słyszałem że w programie wędkarskim ktoś powiedział że średnicy plecionki nie da się zmierzyć
#17 OFFLINE
Napisano 14 październik 2011 - 21:09
#18 OFFLINE
Napisano 14 październik 2011 - 21:12
#19 OFFLINE
Napisano 14 październik 2011 - 22:14
Pozdrawiam
Kamil
#20 OFFLINE
Napisano 15 październik 2011 - 10:04
Co do uchwytów fuji soft touch.. Owszem gdy są nowe pięknie się prezentują ale niestety szybko się wycierają i owa magiczna warstewka antypoślizgowa zostaje spolerowana przez naszą dłoń, ponadto są wrażliwe na zarysowania..
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: video, filmy
VIDEO
Sprzęt wędkarski →
Fly fishing →
Szkoła wiązania much - Sztuka Łowienia →
Red Spinner - Szkółka wiązania much IINapisany przez remek , 23 mar 2018 |
|
|
||
VIDEO
Sprzęt wędkarski →
Fly fishing →