Bezsterowce Łomżyńskie - problem
Napisano 05 wrzesień 2011 - 16:26
Druga sprawa,wydaje mi się �źe kiedyś bezsterowce łom�źyńskie były troszkę dłu�źsze ni�ź teraz,te�ź to zauwa�źyliście?
Napisano 05 wrzesień 2011 - 16:54
Napisano 05 wrzesień 2011 - 17:24
Napisano 05 wrzesień 2011 - 17:30
Napisano 05 wrzesień 2011 - 19:49
Napisano 05 wrzesień 2011 - 19:56
A czy nie wydaje sie wam ze te tegoroczne sa troszke mniejsze od tych starszych?
Napisano 05 wrzesień 2011 - 20:07

Napisano 05 wrzesień 2011 - 21:03
Siudak robił swego czasu fajne popperki, ale niestety miały pewien mankament (oł�łw mia�źd�źony z przodu o kamienie) , mo�źe przesunął obcią�źenie �źeby to się nie robiło lub po prostu robił na podobieństwo oryginalnych (tak cały czas słyszę) łom�źyńskich bezsterowc�łw.
@biosteron czekamy na twojego posta

Napisano 05 wrzesień 2011 - 21:20
Napisano 05 wrzesień 2011 - 21:53

Napisano 06 wrzesień 2011 - 03:57
Napisano 06 wrzesień 2011 - 08:24
Napisano 06 wrzesień 2011 - 09:35
A skoro wszystkie egzemplarze testowane to mo�źna śmiało kupować,tylko �źe ja w to nie wierzę.
Napisano 06 wrzesień 2011 - 09:46
Co do testowania przynęt,pytałem P. Roberta czy testują łom�źyńskie i odpowiedział �źe nie bo taka konstrukcja tego nie wymaga,�źe bardzo rzadko zdarza się �źe wabik tej budowy trafia się wadliwy.
Napisano 06 wrzesień 2011 - 10:18
Napisano 06 wrzesień 2011 - 10:24
...Co do testowania przynęt,pytałem P. Roberta czy testują łom�źyńskie i odpowiedział �źe nie bo taka konstrukcja tego nie wymaga,�źe bardzo rzadko zdarza się �źe wabik tej budowy trafia się wadliwy...
Czyli temat rozwiązany

W moim interesie (tym czym się zajmuje) nie jest na rękę obrona czyichś wobk�łw, ale cały czas pamiętam, jakie wskaz�łwki dostałem, �źe to nie jest do szybkiego ściągania. Je�źeli teraz okazuję się, �źe woblerem powinno się pracować szybko lub je�źeli ktoś chce mo�źe ściągać go ekspresem, to moja ocena jest: WOBLER DO ŚMIECI!!
Ja nigdy nie kupowałem jednych i drugich, niekiedy dostałem coś do przetestowania i moja ocena była na NIE. Tylko teraz patrzę na to inaczej, bo ktoś mnie uświadomił, �źe to nie do tego, je�źeli miał rację, to ok. Sprawa z błędami w pracy jest taka, �źe ka�źdy tworzyciel układa do nich bajkę, zawsze jakieś niedor�łbki produkcyjne, usterki w pracy, mo�źna przerobić w zalety

Temat wisi od wczoraj i najlepiej wypowiedziałoby się źr�łdło tworzące ten wobler, ale wiadomo jak jest. Domyślam się, �źe przy sprzeda�źy wobler�łw, nie ma informacji jak bawić się tą przynętą, dlatego kupujący sam ocenia jak to powinno się prowadzić. Ostatnio dowiedziałem się, �źe to coś (inny wobler) nie jest na taką wodę, tylko na du�źą rzekę, ale kiedyś wcześniej killer number łan - to jest to dostosowywanie się do wad, mo�źe nie wad, tylko do pora�źki wędkarskiej, zawsze znajdzie się wytłumaczenie dlaczego ktoś nie połowił. Oczywiście, �źe jest to prawda, �źe nie ka�źdy wobler jest na daną wodę, o tym zapominają producenci i wędkarze. Takie prowadzenie łom�źyniaka (śruba, śrubowanie

Ja uwielbiam łowić bolki ekspresem i mam info od innych, kt�łrzy systematycznie je łowią (na moje), �źe te�ź stosują takie prowadzenie, dlatego moje boleni�łwki są pod takie ściąganie. Niech je teraz przećwiczy ktoś, kto cały czas łowił na jakieś jerki i od teraz chce zostać boleniarzem, dostaje wobka do szybkiego ściągania i jest udupiony, oceni produkt jako warty wyrzucenia, �źeby się nie denerwować.
Nie ma co oceniać, p�łki nie dowiemy się od producenta, jakie powinno być ściąganie, jaka praca i tyle.
Napisano 06 wrzesień 2011 - 10:29
Tylko dziwie sie, ze ciagle ludzie kupuja takie przynety, ktorych wadliwosc jest tak wielka od nowosci.
Nie ma innych woblerow na rynku pozwalajacych lowic bolenie i gwarantuajcych ze jak sie zalozy wabik o 4:30 rano u nasady ostrogi to bedzie to co ma byc ?

Napisano 06 wrzesień 2011 - 10:38
Napisano 06 wrzesień 2011 - 10:38
Napisano 06 wrzesień 2011 - 10:39
Guzu,są. Oczywiście �źe łowię nie tylko w/w ale r�łwnie�ź innymi woblerami ze sterem,jest jedno ale. Te ze sterem zazwyczaj nie lecą tak daleko jak wspomniane siudaki czy łom�źyńskie,a to - łowiąc parę km od ujścia Wisły do Bałtyku ma spore znaczenie.
To ja bym...ponton kupil
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych