Wracając do tematu.
W poszukiwaniu budżetowego długasa trafiłem na to:
http://peche-attitud...6301527387.html (link przykładowy)
Było w wątku parę słów o jego bracie starszym do 250g.ale takiej kopii nie potrzebuję.Ten zamówiony przeze mnie wg. opisu 30-150g.Długość słuszna,długość dolnika także,wagomiar taki jaki potrzebuję.Zamówienie zupełnie w ciemno,w rękach tego nie miałem.Jak dojdzie przed piątkiem to w piąteczek będzie testowany,mam nadzieję że nie tylko rzutowo ale także na rybach .Jak będzie coś więcej do opowiedzenia skrobnę.
Pozdrawiam,Andrzej.
Głupio trochę siebie cytować ale aby było wiadomo o co chodzi.
Zamówiona pałka doszła(pieruńsko sprawnie jak na standardy PP -należy się pochwała).Kilka suchych faktów na początek.
Długość całości 255cm,dwa kawałki.Dolnik od pazura do dołu solidne i obiecujące 45,5cm ;nakręcany fore 9,5cm(nieżle ale na moje kowalskie łapy mogłoby być ciut więcej).Wszystkie przelotki trzystopkowe,równiutko w lini co wcale nie takie oczywiste w seryjnych kijach.Spigot dobrze spasowany,nic nie klika.Blank na ile jestem w stanie ocenić bez żadnych odchyłów w lewo czy prawo.Pianka na dolniku twarda,dobrze się trzyma.Ostatnie 10cm.dołu wykończone czymś na wzór maty węglowej,tak jak na przykład w Dragonach Guide Select.Szczerze-podoba mi się ale użytkowo chyba trochę przerost formy nad treścią-wilgotne może być trochę śliskie trzeba będzie mocniej trzymać.Podpiąłem Tatulę 200HD,oddałem kilka rzutów Cannibalem 15 z główką 10g.-leci bardzo dobrze.Nic więcej w warunkach ogrodowych i przy zapadających ciemnościach nie dało się popróbować-gum na świerkach już wystarczy .
Wygląd kija(na starość zacząłem zwracac na to uwagę )-zrobiony jak dla mnie.Cały czarny,łącznie z omotkami.To lubię.
Więcej uwag po piątku,jeśli pogoda planów nie pokrzyżuje będzie testowany w boju.Na razie bardzo obiecująco bo ponaginałem go trochę i nie wygląda na sztywną pałę.Jak najdę w domu wagę to jeszcze zważę zestaw z ciekawości.
Na razie tyle,czuwaj .