I w końcu się doczekał , po trzytygodniowym postoju w kącie.Mowa o blanku MHX S842-2 7',4-8lb ,2-9g , na którym ma powstać łódkowy spining okoniowy.Budowę rozpocząłem mimo braku przelotek i uchwytu, które dotrą w połowie przyszłego tygodnia.Uchwyt DPS black, przelotki BYAG od 20-5.5 + FST 5.5.A że ,korek jest jak i tokarka cud techniki, to nie mogłem się powstrzymać
Fotki z placu budowy postaram się wklejać na bieżąco.
Pozdro
Rafał
#1 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2011 - 18:15
#2 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2011 - 18:46
190g
Grubasy nie powinny spadać
Załączone pliki
#3 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2011 - 10:02
Może teraz jakieś komentarze,chociaż wiem że jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia
Chata pusta dzieciaki w szkole ,idę omotkować
Pozdrawiam
Rafał
Załączone pliki
#4 ONLINE
Napisano 30 wrzesień 2011 - 10:27
Widzę że komplet przelotek dobrałeś też niezbyt cięzki - powinieneś być zadowlony z kija myślę.
Bardzo ładna, klasyczna rękojeść.
EDIT: dodałem wątek do galerii rodbuildingowej mam nadzieję że uzależnienie zaowocuje wkrótce kolejnymi projktami (a zniżka w pracowniach trochę ulży w chorobie )
- amalker lubi to
#5 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2011 - 17:00
Cieszy mnie to,że zdecydowałeś się na wątek autorski.Nic tak nie mobilizuje jak konstruktywna krytyka
Rękojeść bardzo ciekawa, szczególnie fore przypadł mi do gustu. Zaskoczony jestem dokładnością toczenia, na Twojej tokarko-wiertarce, poza tym jakość korka wykracza poza przeciętność wielu renomowanych pracowni. Ciekawy pierścionek-to Mudhole?
Całość wykonana czyściutko i estetycznie i smakowicie .
Mi się podoba.
Ale niech się wypowiedzą mądrzejsze głowy,ja tylko prosty człek..
pozdro A.
ps. czekam na kolejny etap
#6 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2011 - 17:07
Teraz kijek kręci sięna suszarce i już nie mogę się doczekać testów ,tym bardziej że okoń bije okrutnie
Pozdro
Rafał
#7 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2011 - 17:23
Fore też mi się podoba ,aż jestem zdziwiony efektem
Pierścionek z Art Rod.A pod uchwyt dałem na próbę wiesz co
A w niedalekiej przyszłości widzę nas na łodzi na martwej,i towarzyski pojedynek elixir kontra MHX
Pozdro
Rafał
#8 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2011 - 21:11
Kurcze- prorok?
A w niedalekiej przyszłości widzę nas na łodzi na martwej,i towarzyski pojedynek elixir kontra MHX
Pozdro
Rafał
Mam nadzieję Rafał że to prorocze słowa. Ostatni raz nad wodą byłem w lipcu...
ps swoją drogą taki test może być arcyciekawy.
#9 OFFLINE
Napisano 02 październik 2011 - 09:49
Cała rękojeść 31,2 cm dół 17cm, fore 3,8cm , odległość od kabłąka kręcioła do pierwszej 20 63 cm.Kręcioł Sephia 3000 na japan ,nasze 2500 a może mniej ladnie wyważa kijek.Wiem i napewno odezwą sięgłosy ,że za duży pod takie zbrojenie , kiedyś będzie mniejszy ,ale generalnie nie zależało mi na maksymalnych odległościach rzutowych , zawsze można podpłynąć
Załączone pliki
#10 OFFLINE
Napisano 02 październik 2011 - 19:17
Załączone pliki
#11 ONLINE
Napisano 02 październik 2011 - 19:24
#12 OFFLINE
Napisano 02 październik 2011 - 19:48
Pozdro
Rafał
#13 OFFLINE
Napisano 06 październik 2011 - 21:59
I tu nasuwa się kilka pytań ,do kolegów bardziej doświadczonych i dawno zarażonych ZRS
Wspomnianego Dragona obrałem dzisiaj do golasa ,włącznie z lakierem i farbą ,i chcę zbroić w spiralę ,ale nie wiem jak ruszyć z miejsca.Cała rękojeść ok.38cm myślałem zbroić jak najlżeji zacząć od 10 a może nawet 8.Czy spirala powinna zakokończyć się się już na dolniku tzn pierwsza przelotka wyznaczająca 180 stopni ma być pierwszą na szczytówce .Ile przelotel powinno tworzyć spiralę i czy powinny być jednakowe czy magą być malejące,Sczytówkę myslałem zakończyć 6-kami.
Proszę o pomoc i prpozycje zbrojenia
Pozdro
Rafał
#14 OFFLINE
Napisano 10 październik 2011 - 11:05
Pozdro
Rafał
#15 OFFLINE
Napisano 14 październik 2011 - 23:10
Wracając do meritum, kijek przed metamorfozą:
Załączone pliki
#16 OFFLINE
Napisano 14 październik 2011 - 23:33
Jak widać bez fajerwerków ,pianka uchwyt Fuji 16 ,Przelotki Hardloy 7 i 2x6 LN tworzy spirale ,3x6L iszczyt 6 lconite ,pierścień guma jak i kapsel .Całość za ok 150PLN
[img]index.php?t=getfile&id=36196&private
Spirala sprawdza się ,tj. na przelotkach omotanych w taśmę ładnie fruwał głównie złom , Algi od 1-3 bez kotwic, bo szczupły bije jak nigdy w naszeym miejskim ciurku.A testy w niedzielę na Martwej
Projektów w główie kilka sie urodziło ale w tym roku to chyba ostatni,bo żona zagroziła eksmisją
Pozdro
Rafał
Załączone pliki
#17 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 17:34
Po niedzielnym spotkaniu jestem pod wrażeniem Dąbkowych patyków przemyślana czysta ,precyzyjna robota. Bajka ten MHX, kapitalny kijek na lekko, a i ten cast z odzysku smakuś,choć za pianką nie przepadam.
Ale nie to najważniejsze, super było się spotkać, pogadać o blankach, lakierach, omotkach ,pomysłach i nowych projektach.
Fajnie było połowić, z nutką zawodniczej rywalizacji.
Rb. łączy ludzi.. to fakt.
pozdro A.
#18 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 17:55
Pozdro
P.S. ale pod dzisiejszymi okonkami pokonany troszkę popracował
#19 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 18:50
#20 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 20:30
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI