Przez prawie pół roku blackbox ciągnie prąd, warto więc przynajmniej wtyczkę z zasilaniem wykręcić...
Baterie trafią oczywiście do garażu.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 listopad 2024 - 20:10
Przez prawie pół roku blackbox ciągnie prąd, warto więc przynajmniej wtyczkę z zasilaniem wykręcić...
Napisano 04 listopad 2024 - 20:45
Eee… pobór jest znikomy . U mnie od stycznia do maja zeżarło 0,2 v w 100ah akuPrzez prawie pół roku blackbox ciągnie prąd, warto więc przynajmniej wtyczkę z zasilaniem wykręcić...
Użytkownik sero1975 edytował ten post 04 listopad 2024 - 20:46
Napisano 04 listopad 2024 - 21:34
Napisano 04 listopad 2024 - 22:26
Widział ktoś taką sztycę z target tracking w akcji? Tam powyżej w filmie chłop się naprodukował ale realnie nie pokazał jak to działa i czy działa;)
Sławek sęk w tym, ze to nie jest sztyca a dość duży, skomplikowany mechanizm wymagający dodatkowego ekranu,by śledzić położenie wskaźnika kierunku. Target tracking jest mylące, bo ludzie piszą mi na fb, że powstało urządzenie które śledzi ryby. To nie jest tak i nie będzie. Ja bym nazwał to stabilizatorem kierunku. Żyrokopasowym zapewne, bo raczej nie z kompasu przez sieć nmea2000. Kierunek budowy osprzętu tego typu wyznaczają Rosjanie, gonią ich Ukraińcy. W USA pokazano niedawno dość ciekawy mechanizm do silników dizobowych typu Force, Ghost, Ultrex, który ma stabilizację kierunkową właśnie z kompasu. RvolutionSonar to się zwie. Z tego, co wyczytałem z cyrylicy - żyrokompasy w czasie silnego falowania mają problem, by utrzymać kierunek, kompasowa stabilizacja - daje radę. Sam miałem takie urządzenie przed laty, ale popsuło się, a nie mam już dojścia z przyczyn obiektywno-politycznych do jego twórcy.
Użytkownik Sonary i mapy edytował ten post 04 listopad 2024 - 22:28
Napisano 06 listopad 2024 - 14:24
Napisano 06 listopad 2024 - 15:13
Zostawiacie przetworniki na zimę na Łodzi? Chodzi o lvs i gt... lódz będzie stała w nieogrzewanym garażu.
-Gdy wjechali na wyniosłość wzgórza ich oczom ukazał się las
-przewróć stronę, czytaj
-o ku..wa
-czytaj
-Gdy wjechali na wyniosłość wzgórza ich oczom ukazał się las....krzyży
Napisano 06 listopad 2024 - 17:04
Zostawiacie przetworniki na zimę na Łodzi? Chodzi o lvs i gt... lódz będzie stała w nieogrzewanym garażu.
Niczego nie demontuję. Cała elektronika z ploterami, elfałesami, gietami, akumulatorami stoi w nieogrzewanym garażu i czeka na mój znak w maju.
Z tym że ja pływam do 31 grudnia jak warunki pozwalają.
Niskie temperatury nie szkodzą elektronice. Szkodzą szybkie skoki temperatur kiedy następuje skraplanie i zawilgocenie a w garażu to nie grozi.
Napisano 16 listopad 2024 - 16:15
Użytkownik binio1111 edytował ten post 16 listopad 2024 - 16:17
Napisano 16 listopad 2024 - 16:43
Rozdzielczość dla Lvs jest stała i tu ekran nic nie wnosi czy to echo map czy seria GPS , przejrzyj kanał sonaty i mapy Maćka , mas stan wszytsko
Napisano 16 listopad 2024 - 17:13
Napisano 16 listopad 2024 - 18:18
Napisano 16 listopad 2024 - 18:24
Koledzy, piszę list do Mikołaja o to, żeby wrzucił do worka system Live. No i umyśliłem sobie Echomap uhd 9" + Panoptixa GLS10 i LVS32.
Nie wiem tylko jaki przetwornik dobrać do echomapa ( gt52, gt54. Gt56 ???) I ewentualnie , czy warto szarpać Mikołaja za worek , żeby wybrał echomapa UHD2. Na skanerze bocznym zależy mi tak średnio. Bardziej chciałem skupić się na Livescop. Przestudiowałem forum odnośnie uhd / uhd2 i przez to mam chyba jeszcze większy mętlik w głowie. Do tej pory dawałem sobie radę na starym hook 4 i garmin 4 vivid z GT20. Niby uhd2 ma lepszą rozdzielczość ale czy to wykorzystam z lvs32 ???
Kup echomapa ultrę 10nawet kosztem czasu oczekiwania na prezent. Jest dużo lepsza na obrazowaniu bocznym , 800 pxl w pionie to nie 400 uhd czy 600uhd To się przyda z każdym pawężowym przetwornikiem , a ten to bez znacznenia- w większości naszych wód pływa się z 455khz a te jest dobre z każdy wymienionym. t56 nie przepłacaj. różnicę w cenie względem tanszego przetwornik zużyj do kupna większego ekranu.
Napisano 17 listopad 2024 - 00:20
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych