Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
892 odpowiedzi w tym temacie

#881 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 04 listopad 2024 - 20:10

Przez prawie pół roku blackbox ciągnie prąd, warto więc przynajmniej wtyczkę z zasilaniem wykręcić...

Baterie trafią oczywiście do garażu.

#882 ONLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1510 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sergiusz

Napisano 04 listopad 2024 - 20:45

Przez prawie pół roku blackbox ciągnie prąd, warto więc przynajmniej wtyczkę z zasilaniem wykręcić...

Eee… pobór jest znikomy . U mnie od stycznia do maja zeżarło 0,2 v w 100ah aku ;)

Ps. Łódka była w garażu

Użytkownik sero1975 edytował ten post 04 listopad 2024 - 20:46

#883 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2341 postów
  • LokalizacjaWarmia&Mazury, kraina 3000 jezior w dorzeczu Wisły i rzek pobrzeża Bałtyku

Napisano 04 listopad 2024 - 21:34

Widział ktoś taką sztycę z target tracking w akcji? Tam powyżej w filmie chłop się naprodukował ale realnie nie pokazał jak to działa i czy działa;)

#884 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 04 listopad 2024 - 22:26

Widział ktoś taką sztycę z target tracking w akcji? Tam powyżej w filmie chłop się naprodukował ale realnie nie pokazał jak to działa i czy działa;)

Sławek sęk w tym, ze to nie jest sztyca a dość duży, skomplikowany mechanizm wymagający dodatkowego ekranu,by śledzić położenie wskaźnika kierunku. Target tracking jest mylące, bo ludzie piszą mi na fb, że powstało urządzenie które śledzi ryby. To nie jest tak  i nie będzie. Ja bym nazwał to stabilizatorem kierunku. Żyrokopasowym zapewne, bo raczej nie z kompasu przez sieć nmea2000. Kierunek budowy osprzętu tego typu wyznaczają Rosjanie, gonią ich Ukraińcy. W USA pokazano niedawno dość ciekawy mechanizm do silników dizobowych typu Force, Ghost, Ultrex, który ma stabilizację kierunkową właśnie z kompasu. RvolutionSonar to się zwie. Z tego, co wyczytałem z cyrylicy - żyrokompasy w czasie silnego falowania mają problem, by  utrzymać kierunek, kompasowa stabilizacja - daje radę. Sam miałem takie urządzenie przed laty, ale popsuło się,  a nie mam już dojścia z przyczyn obiektywno-politycznych do jego twórcy. 

Użytkownik Sonary i mapy edytował ten post 04 listopad 2024 - 22:28

• Marcin1991 lubi to

#885 ONLINE   pasazer

pasazer

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • LokalizacjaBielsko Biała
  • Imię:Michał

Napisano 06 listopad 2024 - 14:24

Zostawiacie przetworniki na zimę na Łodzi? Chodzi o lvs i gt... lódz będzie stała w nieogrzewanym garażu.

#886 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 06 listopad 2024 - 15:13

Zostawiacie przetworniki na zimę na Łodzi? Chodzi o lvs i gt... lódz będzie stała w nieogrzewanym garażu.

-Gdy wjechali na wyniosłość wzgórza ich oczom ukazał się las 

-przewróć stronę, czytaj

-o ku..wa

-czytaj

-Gdy wjechali na wyniosłość wzgórza ich oczom ukazał się las....krzyży

• MajKar, Bielun22 i Ziomal lubią to

#887 OFFLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów
  • LokalizacjaDolnośląskie

Napisano 06 listopad 2024 - 17:04

Niczego nie demontuję. Cała elektronika z ploterami, elfałesami, gietami, akumulatorami stoi w nieogrzewanym garażu i czeka na mój znak w maju.

Z tym że ja pływam do 31 grudnia jak warunki pozwalają.

Niskie temperatury nie szkodzą elektronice. Szkodzą szybkie skoki temperatur kiedy następuje skraplanie i zawilgocenie a w garażu to nie grozi.

#888 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 570 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 16 listopad 2024 - 16:15

Koledzy, piszę list do Mikołaja o to, żeby wrzucił do worka system Live. No i umyśliłem sobie Echomap uhd 9" + Panoptixa GLS10 i LVS32.
Nie wiem tylko jaki przetwornik dobrać do echomapa ( gt52, gt54. Gt56 ???) I ewentualnie , czy warto szarpać Mikołaja za worek , żeby wybrał echomapa UHD2. Na skanerze bocznym zależy mi tak średnio. Bardziej chciałem skupić się na Livescop. Przestudiowałem forum odnośnie uhd / uhd2 i przez to mam chyba jeszcze większy mętlik w głowie. Do tej pory dawałem sobie radę na starym hook 4 i garmin 4 vivid z GT20. Niby uhd2 ma lepszą rozdzielczość ale czy to wykorzystam z lvs32 ???

Użytkownik binio1111 edytował ten post 16 listopad 2024 - 16:17

#889 OFFLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów
  • Imię:adam

Napisano 16 listopad 2024 - 16:43

Rozdzielczość dla Lvs jest stała i tu ekran nic nie wnosi czy to echo map czy seria GPS , przejrzyj kanał sonaty i mapy Maćka , mas stan wszytsko

#890 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 570 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 16 listopad 2024 - 17:13

No przeglądam już kilka dni filmy p.Maćka i dlatego się zastanawiam. Wiadomo , że chciałoby się jak najlepsze, ale nie zawsze skórka warta za wyprawkę. (Chociaż ogólnie p.Maciek poleca UHD2) ech... Żeby różnice w cenach były 100 czy 200 zł to by problemu nie było

#891 OFFLINE   Marcin1991

Marcin1991

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 944 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:.

Napisano 16 listopad 2024 - 18:18

UHD2 napewno przyda się przy bocznym. Ale skoro ci na nim nie zależy to brał bym uhd i tyle. Zamiast uhd2 może lepiej pójść zamiast 9” to w 12” bądź zamiast lv32 w 34
  • Bielun22 lubi to

#892 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 16 listopad 2024 - 18:24

Koledzy, piszę list do Mikołaja o to, żeby wrzucił do worka system Live. No i umyśliłem sobie Echomap uhd 9" + Panoptixa GLS10 i LVS32.
Nie wiem tylko jaki przetwornik dobrać do echomapa ( gt52, gt54. Gt56 ???) I ewentualnie , czy warto szarpać Mikołaja za worek , żeby wybrał echomapa UHD2. Na skanerze bocznym zależy mi tak średnio. Bardziej chciałem skupić się na Livescop. Przestudiowałem forum odnośnie uhd / uhd2 i przez to mam chyba jeszcze większy mętlik w głowie. Do tej pory dawałem sobie radę na starym hook 4 i garmin 4 vivid z GT20. Niby uhd2 ma lepszą rozdzielczość ale czy to wykorzystam z lvs32 ???

Kup echomapa ultrę 10nawet kosztem czasu oczekiwania na prezent. Jest dużo lepsza na obrazowaniu bocznym , 800 pxl w pionie to nie 400 uhd czy 600uhd  To się przyda z każdym pawężowym przetwornikiem , a ten to bez znacznenia- w większości naszych wód pływa się z 455khz  a te jest dobre z każdy wymienionym. t56 nie przepłacaj. różnicę w cenie względem tanszego przetwornik zużyj do kupna większego ekranu. 

#893 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 570 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 17 listopad 2024 - 00:20

I to jest konkret podpowiedź. Dziękuję.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych