W tym dość szybko się wytarł, w żadnej z wędek w takim krótkim czasie się to nie stało
#241 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2016 - 21:48
#242 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2016 - 22:10
No nie wiem jak szybko ale to normalne zjawisko. Kup grafit, pryśnij cieniutko i po problemie. Jeśli przypadkiem byś prysnął za dużo, to najdrobniejszy papier ścierny i lekkie szlifowanko.
Aa, i taka drobna rada. Zaklej taśmą maskującą i kawałkiem gazety blank poniżej łączenia, bo jak pryśniesz może troszkę tam polecieć. Znam majstra który tak zrobił 2 razy i to nie byłem ja
- gutekjelonki i grzesiekp. lubią to
#243 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 00:06
W moim prawie nowym Iry, też zaczynało się to dziać w zeszłym roku. Irytujący moment, kiedy część szczytowa leci w kierunku wody i robi wielkie chlup w miejscu, w którym żerowała pokaźnych rozmiarów kluska
- Gofer2005 lubi to
#244 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 00:23
Ten typ tak ma ale ile radości jak się uda wyciągnąć szczytówkę przecież to grubo ponad 100cm
- devil i G_rzegorz lubią to
#245 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 01:44
W moim prawie nowym Iry, też zaczynało się to dziać w zeszłym roku. Irytujący moment, kiedy część szczytowa leci w kierunku wody i robi wielkie chlup w miejscu, w którym żerowała pokaźnych rozmiarów kluska
To sie ciesz ze wyłowiłes zaraz szczytówkę
Ja minionego lata zanurkowałem do Odry po szczytówke mówię serio ! a na brzegu sie ludzie pukali wczoło co za gość aja no co ! juz takich nie produkuja ale sie udało wymacac
Swietna rada z tym sprayem grafitowym bo mnie ten problem tez dotyczy a miotac nieraz cza mocno woblerkiem co by polecial
Użytkownik Greg #2 edytował ten post 06 styczeń 2016 - 01:48
#246 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 08:15
To sie ciesz ze wyłowiłes zaraz szczytówkę
Ja minionego lata zanurkowałem do Odry po szczytówke mówię serio ! a na brzegu sie ludzie pukali wczoło co za gość aja no co ! juz takich nie produkuja ale sie udało wymacac
To jak to było ? Nie zatrzymała Ci się szczytówka na końcu zestawu? Wobler/guma czy na co tam łowiłeś przeleciała przez przelotki?
#247 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 09:39
Wychodzi na to, że taka przypadłość tego modelu...mój też tak ma
Przez tego kija mam nowy nawyk przy łowieniu dwuskładami...co jakiś czas sprawdzam czy nie zrobił się luz
Już raz lata temu wystartował mi górny skład i wbił się niczym oszczep w dno za kapeluszami Jako pocieszenie dodam, że nie był to IRI...
Użytkownik noname edytował ten post 06 styczeń 2016 - 09:40
#248 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 09:48
Witam, panowie prosiłbym o pomoc w moim kongerze iri lucku 270 na spigocie czasem robi się luz co skutkuje rozkladaniem się wędki podczas zarzucania co jest denerwujące, znalazł by się ktoś z nie dalekiej odleglości od Oświęcimia małopolskiego, kto ewentulanie podjął by się wymiany spigotu w wyżej wymienionej wędce, z góry dziekuę pozdrawiam.
Kup grafit Mikago i problem z głowy. http://allegro.pl/mi...5866159070.html
Pozdro.
#249 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 09:49
Od kilku lat nie mam takiego problemu w żadnych kijkach. Kupiłem grafit w sparyu Mavera i zimą traktuje nim wszystkie kijki których łącza wydają mi się podejrzane. Stosuję go też do batów i tyczek.
#250 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 19:06
A jak będziesz miał kłopoty z kupnem szpraju ( co się zdarza...) to , doraźnie, zwykły miękki ołówek też da radę.....
#251 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 19:31
Grafit znajdziesz pewnie w każdym lepiej wyposażonym sklepie wędkarskim. Jak nie to internet i spray masz na drugi dzień Metody z ołówkiem nie słyszałem
#252 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 19:54
Wychodzi na to, że taka przypadłość tego modelu...mój też tak ma
Przez tego kija mam nowy nawyk przy łowieniu dwuskładami...co jakiś czas sprawdzam czy nie zrobił się luz
Już raz lata temu wystartował mi górny skład i wbił się niczym oszczep w dno za kapeluszami Jako pocieszenie dodam, że nie był to IRI...
U mnie kijek już trzeci sezon śmiga i praktycznie od początku tak miałem (kupiłem używany ),ale myślałem, że ten typ tak ma skoro to nie jest budżetowy kijek, więc co jakiś czas sprawdzałem połączenie . Mam nadzieje, ze po przeczytaniu tego tematu moje problemy miną
#253 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2016 - 20:16
To jak to było ? Nie zatrzymała Ci się szczytówka na końcu zestawu? Wobler/guma czy na co tam łowiłeś przeleciała przez przelotki?
Zyłka sie zerwała i przy kołowrotku i poleciała z kawałkiem zyłki szczytówka
#254 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2016 - 09:27
No to możesz serio mówić o niezłym pechu Grafit załatwi sprawę. Swoja drogą przed nowym sezonem też w 2 wędkach muszę prysnąć bo już "kończy" mi się spigot
#255 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2016 - 15:45
Dzięki panowie za rady, pozdrawiam.
#256 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2016 - 19:31
#257 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2016 - 21:10
No to możesz serio mówić o niezłym pechu Grafit załatwi sprawę. Swoja drogą przed nowym sezonem też w 2 wędkach muszę prysnąć bo już "kończy" mi się spigot
Prawdziwy pech to byłby jak bym nie wyłowił tej szczytówki ,a tak obyło sie na początkowym wkur*ieniu i obawie ze juz takiej wedki nie dostane tym silniejsza była moja motywacja do działania ale opłaciło sie pól biedy ze akurat na dworze było goraco bo to gdzes w lipcu/sierpniu mozna sie było rozebrac do bokserek
#258 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 07:47
Witajcie,
mam Fenwicka Aetosa z pękniętym korkiem(pęknięcie jest na około), do tego uchwyt(Fuji Skss) jest przekręcony i lubi się ruszać podczas walki z rybą. Czy moglibyście powiedzieć ile mniej więcej kosztowałaby naprawa tego uszczerbku? Bardzo mi zależy na tym kiju
#259 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 08:06
Użytkownik Tomasz eS edytował ten post 22 luty 2016 - 08:08
#260 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 08:09
Dwuczęściówka, pęknięty od strony dolnika. Patrząc na fotę przelotki są po lewej stronie.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wędka, naprawa
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Wędka pod Okonia z zapasem mocyNapisany przez KipsoN , 25 wrz 2023 wędka |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Budżetowe lekkie łowienie - okonie, białoryb i wrocławski niewymiarowy szczupak ;)Napisany przez Andżej , 03 sty 2022 spinning, xul, okoń, wędka i 1 więcej |
|
|
||
Różności wędkarskie →
Cafe jerkbait.pl →
Złamana szczytówka w spinningu.Napisany przez Pstrągal , 11 gru 2020 szczytówka, wędka, złamana wędka i 1 więcej |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Wędka do dużych gum i jerkówNapisany przez Pitpno , 02 cze 2020 spinning, gumy, jerk, wędka |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Kij okoniowy 250-300 PLNNapisany przez Jorginto , 09 cze 2019 wędka, okoń, spinning, jig |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych