Ostatnim czasem bardzo lubię podczas wyciągania z auta połamać , przytrzasnąć sobie kijek i to też nie dawno po raz kolejny uczyniłem taki ze mnie ślamazara .Może ktoś ma pomysł na rozwiązanie mojego problemu.Wstawię fotki niech ktoś doświadczony sie wypowie na temat naprawy oraz efektu po naprawie. Szkoda mi tego kijka , a część szczytową co prawda można dokupić lecz ostatnio sytuacja finansowa mi na to nie pozwala .Jakieś podpowiedzi - rozwiązania ?Do kogo uderzyć - kto da radę zrobić to profesjonalnie i nie za drogo ?
#101 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 13:06
#102 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 13:36
Co to za kijek? Black Rock?
#103 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 13:37
Talon
#104 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 13:40
zmyliły mnie te omotki. W takim razie wymiana szczytówki pewnie nie będzie zbyt tania a naprawić tego tez raczej się nie da. Jedyna niskobudżetowa opcja to dokupienie przelotki szczytowej o średnicy blanku w miejscu pęknięcia i pogodzenie się z trochę sztywniejszą charakterystyką kijka.
- minecjusz lubi to
#105 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 13:43
#106 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 13:50
Jeżeli był by ktoś chętny do naprawy proszę śmiało pisać oczywiście na p.w .Może Ty Tomku się nudzisz wieczorami ? Jeżeli według was mam takie opcje do wyboru to sam nie wiem co zrobić.Taki kij hmmm , aż żal .Bardziej wydaje mi się , że wklejenie tej przelotki i zostawienie kijka jako w tym przypadku szczupakowy powiedzmy było by najlepszym wyjściem ? Na wklejkę nigdy co prawda nie łowiłem , ale na samo słowo wklejka mnie trzepie (jakieś takie upośledzenie może się mylę). Szczytówka to rurka pusta w środku .Zmienia to kolej rzeczy ?
#107 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 13:55
#108 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 14:01
ITM 86MXF2 .Nie wiem może coś nowego kupić .Szkoda mi tego kija .Kolejna nauczka na przyszłość .
Użytkownik radek gliwice edytował ten post 11 lipiec 2014 - 15:56
#109 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 14:04
#110 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 14:08
Szczytówka w tym kiju to poezja była.Każdy sandacz siadał z opadu .Tak jak mówisz wkleję przelotkę i zobaczę co dalej .Nowej szczytówki raczej nie zamówię .Przy moim łamaniu kijków to ja już się poddaje i chyba na jaxony się przestawię Gdzie najlepiej kupić przelotkę ?
Użytkownik radek gliwice edytował ten post 13 lipiec 2014 - 17:06
#111 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 14:13
Wysłałem Priv.
- Tomasz eS lubi to
#112 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 19:10
Szczytówka w tym kiju to poezja była.Każdy sandacz siadał z opadu .Tak jak mówisz wkleję szczytówkę i zobaczę co dalej .Nowej szczytówki raczej nie zamówię .Przy moim łamaniu kijków to ja już się poddaje i chyba na jaxony się przestawię Gdzie najlepiej kupić przelotkę ?
Oj poezja, masz rację, miałem tego talona(szczytówka była klejona kole łączenia).Z żalem wspominam, co za kijek był na sandacze, z tego nic nie spadało .Też mi strzelił .
#113 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 21:00
Ostatnim czasem bardzo lubię podczas wyciągania z auta połamać , przytrzasnąć sobie kijek i to też nie dawno po raz kolejny uczyniłem taki ze mnie ślamazara .Może ktoś ma pomysł na rozwiązanie mojego problemu.Wstawię fotki niech ktoś doświadczony sie wypowie na temat naprawy oraz efektu po naprawie. Szkoda mi tego kijka , a część szczytową co prawda można dokupić lecz ostatnio sytuacja finansowa mi na to nie pozwala .Jakieś podpowiedzi - rozwiązania ?Do kogo uderzyć - kto da radę zrobić to profesjonalnie i nie za drogo ?
Złamanie jest za drugą przelotką.Jest to najlepsze i najpewniejsze ( jeśli tak można nazwać ) miejsce do naprawy,gdyż kij praktycznie nic nie straci ze swoich właściwości. Warunek jest jeden, nie może być zbyt dużych pęknięć wzdłużnych. Takich napraw szczytówek wykonałem setki i wszystkie sprawdzają się znakomicie po dzień dzisiejszy.
Jeżeli jest Pan zainteresowany naprawą to proszę o kontakt - tel. 600 156 166
Pozdrawiam
Józef Leśniak
- biodar lubi to
#114 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2014 - 22:03
..jak po kosztach, to oddaj Józkowi do naprawy...i kup sobie za 20 PLN tubę/rurę z PCV na przyszłość...najwyżej wymienisz klapę bagażnika po kilku latach...szkoda świechtać takie kije nie zabezpieczone...
#115 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2014 - 06:54
Hmm czyli jak - da się na to nalkeić jakąś matę i nie będzie pękało w przyszłości?
#116 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2014 - 07:52
Hmm czyli jak - da się na to nalkeić jakąś matę i nie będzie pękało w przyszłości?
Nie dywaguj tylko wyślj Józkowi do naprawy.Zainwestujesz niewielkie pieniądze i zobaczysz jakie będą efekty .Jak robił takie rzeczy to raczej wie o czym mówi.
#117 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2014 - 08:21
..nie, wklejenie kawałka rurki/blanku w środek, najlepiej o podobnym module ( średnica zewn. wklejanego elementu musi być podobna do wewn. złamanego), , potem połączenie omotką lub matą i po temacie...jeżeli nie jest to mocno pracujący punkt blanku to powinno pomóc...
#118 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2014 - 09:17
Po uzgodnieniach telefonicznych wyślę do pana Józefa i zobaczymy co wyjdzie .Może akurat to będzie te najlepsze rozwiązanie
problemu .
Dziękuje wszystkim za pomoc.
Użytkownik radek gliwice edytował ten post 14 lipiec 2014 - 09:18
- Tomasz eS lubi to
#119 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2014 - 10:04
Koniecznie podziel się efektami naprawy. Bardzo chętnie zobaczę jak to wyjdzie bo nawet nie sądziłem że można takie złamania naprawić
#120 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2014 - 10:35
Oczywiście wstawię foty i zdam relacje jeżeli pan Józef nie będzie miał żadnego sprzeciwu.
Użytkownik radek gliwice edytował ten post 14 lipiec 2014 - 12:49
- Tomasz eS lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wędka, naprawa
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Wędka pod Okonia z zapasem mocyNapisany przez KipsoN , 25 wrz 2023 wędka |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Budżetowe lekkie łowienie - okonie, białoryb i wrocławski niewymiarowy szczupak ;)Napisany przez Andżej , 03 sty 2022 spinning, xul, okoń, wędka i 1 więcej |
|
|
||
Różności wędkarskie →
Cafe jerkbait.pl →
Złamana szczytówka w spinningu.Napisany przez Pstrągal , 11 gru 2020 szczytówka, wędka, złamana wędka i 1 więcej |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Wędka do dużych gum i jerkówNapisany przez Pitpno , 02 cze 2020 spinning, gumy, jerk, wędka |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Kij okoniowy 250-300 PLNNapisany przez Jorginto , 09 cze 2019 wędka, okoń, spinning, jig |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych