Łódka sprzedana, to teraz człowiek ma inne problemy.
Hummi został i służy jako zestaw przenośny: a to ponton, a to łódka u kumpla a to łódka z wypożyczalni.
Mamy na rynku dwa podstawowe uchwyty do czujników: jeden jest wyjątkowo słaby i ma łamliwe plastiki czyli taki
konger-uchwyt-do-mocowania-przetwornika-echosondy-2123515182.jpg 9,81 KB 74 Ilość pobrań
Oprócz swoich słabości ma jedną zaletę - czujnik można zamontować również na burcie łodzi
Druga sztyca, już mocniejsza, daje niestety możliwość montażu tylko na rufie łodzi, ponieważ nie ma możliwośći obrócenia czujnika o 90 stopni.
Uchwyt Echosondy Wzmocniony 1.JPG 30,82 KB 75 Ilość pobrań
Pytanie brzmi: czy może ma ktoś pomysł, jak przerobić ten drugi mocniejszy, żeby dawał możliwośći montażu zarówno na burcie jak i rufie?
Nie wiem czy precyzyjnie napisałem o co mi chodzi, ale liczę że pojmiecie
Szukam rozwiązania na zmianę uchwytu mocującego do łodzi lub pomysłu na to jak zamontować czujnik do sztycy, żeby można go było o owe 90 stopni obrócić, jesli będzie taka potrzeba (a wiem że będzie, bo bym nie szukał)
Pomysł trzeci - może są inne gotowe rozwiązania tej sztycy, o któych nie wiem, a które spełnią moje potrzeby: jakaś Borika itp?