Kozak fotka Michał
BOLENIE 2013
#781 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2013 - 21:20
- zukiet lubi to
#782 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2013 - 06:17
Nie wiem na jakiej wodzie łapiesz , jednak opisane przez Ciebie sytuacja jest często spotykana na odcinku Wisły gdzie ja łapię.
W takich momentach różnice robią mocno zawijające woblery prowadzone w spokojnym tempie. Przesada nie są nawet woblery krociowe.
Nie wiem dlaczego tak jest ale sprawdza się.
Myślałem że tylko ja na takie wobki łowię.Wobler ciężki w miarę agresywny wolno prowadzony z krótkimi przyspieszeniami.Czasami dobrze w trakcie przyspieszenia wykonać skręt wędką.
#783 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2013 - 07:38
piekne rapiszony gratulacjis
#785 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2013 - 15:42
Piękne bolenie łowicie Koledzy. Może ktoś doradzi na jaką rzekę w Polsce warto się wybrać żeby dobrze połowić bolki ?
#786 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2013 - 16:28
#787 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2013 - 17:11
Kolego, trzecia pozycja to raczej ze znakiem zapytania .
#788 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2013 - 21:21
#789 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2013 - 22:20
Zdecydowanie na Bug. Najlepiej poniżej granicznego
#790 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2013 - 10:27
.
Użytkownik klonek02 edytował ten post 21 lipiec 2013 - 10:39
#791 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2013 - 11:45
Wystarczy popróbować na każdej z tych rzek i porównać. Najrybniejszy bug to bug graniczny, ale również nie wszędzie. Na odrze jest najlepiej, tylko chłopaki nie pokazują już wszystkich ryb.
#792 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2013 - 11:51
Zdjęcie kepskiej jakości bo robione telefonem, boleń 84 cm złapany na Odrze na woblerka, gratuluje pięknych ryb, połamania kija
Załączone pliki
- Wojtek B. i erixon lubią to
#793 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2013 - 11:57
Ryba może i fajna, ale.........wytachana na piach jak worek ziemniaków,to nie fajnie.
Lepiej trzeba było zrobić w wodzie przy brzegu i sprzęt miałby się lepiej i ryba.
Oczywiście to tylko moje zdanie.
- krystiano1981r lubi to
#794 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2013 - 12:08
Ryba może i fajna, ale.........wytachana na piach jak worek ziemniaków,to nie fajnie.
Lepiej trzeba było zrobić w wodzie przy brzegu i sprzęt miałby się lepiej i ryba.
Oczywiście to tylko moje zdanie.
nie tylko Twoje...ryba bardzo ładna,ale już w tej "panierce" traci wiele ze swojego uroku..pzdr
#795 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2013 - 12:14
Kolego Robert najlepiej usuń to zdjęcie bo zaraz dym będzie. Tu raczej nikt nie lubi boleni na piachu. Ja też nie.
#796 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2013 - 14:20
...tu raczej nikt nie lubi nowych ...koleś ma 12 postów...zastanówcie się czy po takich wpisach bedzie starał się regularnie uczestniczyć w życiu forum czy raczej położy na nie ch....... bo po co mu taki klimat....nie zauważyłem takich komentarzy pod fotkami starych wyjadaczy, a każdemu się takie zdarzają ....w trawie źle, na piachu niedobrze...koledzy boleń miał 84 cm...ja takiego w życiu nie złowiłem...i miałbym ***** gdzie mu fotke zrobię jak za chwilę go wypuszczę....a wy chcecie żeby ją usunął!!!!!....weźcie czasami poprawke na "ciężkie warunki do fotografowania" albo po prostu zwykłą bezmyślność wędkarza ....nie każdy urodził się nokillowcem jak WY ....i nie każdy bedzie ****** na bolki z matą sumową pozdrawiam
Proszę pohamować się od wulgaryzmów.
Użytkownik milupa edytował ten post 21 lipiec 2013 - 19:02
- oland, tofik, J A Z i 9 innych osób lubią to
#797 ONLINE
Napisano 21 lipiec 2013 - 14:55
...tu raczej nikt nie lubi nowych ...koleś ma 12 postów...zastanówcie się czy po takich wpisach bedzie starał się regularnie uczestniczyć w życiu forum czy raczej położy na nie ch....... bo po co mu taki klimat....nie zauważyłem takich komentarzy pod fotkami starych wyjadaczy, a każdemu się takie zdarzają ....w trawie źle, na piachu niedobrze...koledzy boleń miał 84 cm...ja takiego w życiu nie złowiłem...i miałbym ***** gdzie mu fotke zrobię jak za chwilę go wypuszczę....a wy chcecie żeby ją usunął!!!!!....weźcie czasami poprawke na "ciężkie warunki do fotografowania" albo po prostu zwykłą bezmyślność wędkarza ....nie każdy urodził się nokillowcem jak WY ....i nie każdy bedzie ****** na bolki z matą sumową pozdrawiam
hej, nie no. ale nie w panierce. Moim zdaniem dobrze że koledzy zwrócili uwage,trochę nieładnie. Taka duża ryba i w piachu - tym bardziej. No ale sprawa indywidualna, ja bym nie położył.
ps. możliwe że rybka sama sie wyturlała wymykając sie z rąk..
Gratulacje dla łowcy..
Użytkownik milupa edytował ten post 21 lipiec 2013 - 19:03
#798 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2013 - 14:59
po pierwsze kolega taki "nowy" to znów nie jest,bo jest z nami już pól roku...po drugie (tylko przykład podaję) jak jadę na nowe łowisko to mam obowiązek zapoznać się z regulaminem jaki tam obowiązuje bo jeśli tego nie zrobię a będę działem wbrew temu co gospodarz ustalił mogę mieć z tego powodu nieprzyjemności np jeśli przyjdzie kontrola a robię coś źle to będą mieli (używam Twojego języka)****** na moje tłumaczenie,że jestem nowy,nie wiedziałem,nie doczytałem itd tylko dopierdzielą karę i tyle (będą mieli rację) osobiście nikogo nie namawiałem aby usuwał fotkę,od tego jest mod i zrobi co uważa za stosowne..co do ryby,jest piękna i gratuluję co do fotki wręcz odwrotnie...pzdr
Użytkownik milupa edytował ten post 21 lipiec 2013 - 19:04
- Krystekwolf lubi to
#799 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2013 - 15:08
Każdemu się może zdarzyć( kto wyciąga rybę na brzeg do zdjęcia), że ryba wyląduje na piachu lub kamieniach. Kwestia, czy wrzucać takie zdjęcia czy darować sobie dla dobra ogółu...
- Krystekwolf lubi to
#800 Guest_Erin_*
Napisano 21 lipiec 2013 - 15:30
Zdecydowanie zdjęcie powinno wylecieć !! Huśtanie na gulu takim bolkiem jest zdecydowanie nie na miejscu.
- Wojtek B. lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych