mozecie zdradzic wasze tricki przy demonatzu tej czesci zaznaczonej strzalka?
tp2.jpg 55,97 KB
248 Ilość pobrań
tp1.jpg 60,67 KB
248 Ilość pobrań
zawsze jak rozbieram te kolowrotki, to sie z tym cholerstwem namecze
Trick przy demontazu TP '05
#1 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 13:21
#3 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2013 - 19:28
w TP sa zatrzaski, i jak to cos wyciagam, to za kazdym razem sie morduje, zeby nie polamac tego czy owego i dlatego sie o patenty, kniffy i tricki zapytalem ... dzieki popper
#4 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2013 - 09:44
w TP sa zatrzaski, i jak to cos wyciagam, to za kazdym razem sie morduje, zeby nie polamac tego czy owego i dlatego sie o patenty, kniffy i tricki zapytalem ... dzieki popper
Raz sie z tym spotkalem. TP 05. Strasznie uciazliwe to bylo. Na szczescie wiecej nie miewam takich w lapach
#5 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2013 - 09:58
Ostatnio jakiegoś taniego młynasa dostałem na warsztat z zatrzaskiem .Upierdliwe toto okrutnie, zastosowałem podważanie igłą.
#6 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2013 - 10:09
Piotrek, a próbowałeś metody "na zimno"?
Ten kij ma jednak i drugi koniec - objętość elementu zmaleje, co ułatwi jego demontaż, ale jednocześnie stanie się bardziej podatny na uszkodzenie...
#8 OFFLINE
Napisano 24 październik 2013 - 16:54
A jak się body rozkręca? Mam TP 4000 08. Jak tą dupkę zdjąć? Bo pod nią pewnie są śrubki
#9 OFFLINE
Napisano 24 październik 2013 - 19:02
A jak się body rozkręca? Mam TP 4000 08. Jak tą dupkę zdjąć? Bo pod nią pewnie są śrubki
Wrzuć schemat, ale pewnie podobnie jak stelki, od góry.
#10 OFFLINE
Napisano 24 październik 2013 - 20:34
A to nie tak normalnie? Wkrętaczkiem?
#11 OFFLINE
Napisano 24 październik 2013 - 21:25
To ten:
http://fservice.shim...t/pdf/02238.pdf
A to nie tak normalnie? Wkrętaczkiem?
Niestety, nie ma żadnych śrubek na zewnątrz. Może to i dobrze?
Użytkownik yankis edytował ten post 24 październik 2013 - 21:26
#12 OFFLINE
Napisano 24 październik 2013 - 22:50
To ten:
http://fservice.shim...t/pdf/02238.pdf
Niestety, nie ma żadnych śrubek na zewnątrz. Może to i dobrze?
Sprawa prosta jest kolega yankesie...odkręcasz rotor...jak go odkręcisz obaczysz gumowa obręcz na obudowie, trza ja uchylić lub zdjąc całkiem...następnie ujrzysz w górnej części korpusu tam gdzie był ten gumowy kołnierzyk malutką dziurkę zaślpioną koreczkiem gumowym, wyciągasz koreczek...wkładasz w dziurke mały srubokręt krzyżakowy, odkręcasz i nagle dupka zaczyna się odkręcać po prostu jest tam malutka śrubka co trzyma dupkę ..śrubka tak jest w korpusie umieszczona o ile pamiętam luzem w specjalnej kapsułce...ale to zobaczysz jak zdejmiesz już dekiel obudowy. 08 Twin Power to baaaardzo dobry młynek
#13 OFFLINE
Napisano 25 październik 2013 - 02:52
Sprawa prosta jest kolega yankesie...odkręcasz rotor...jak go odkręcisz obaczysz gumowa obręcz na obudowie, trza ja uchylić lub zdjąc całkiem...następnie ujrzysz w górnej części korpusu tam gdzie był ten gumowy kołnierzyk malutką dziurkę zaślpioną koreczkiem gumowym, wyciągasz koreczek...wkładasz w dziurke mały srubokręt krzyżakowy, odkręcasz i nagle dupka zaczyna się odkręcać po prostu jest tam malutka śrubka co trzyma dupkę ..śrubka tak jest w korpusie umieszczona o ile pamiętam luzem w specjalnej kapsułce...ale to zobaczysz jak zdejmiesz już dekiel obudowy. 08 Twin Power to baaaardzo dobry młynek
Mefi dał Ci dokładną instrukcję, aby było czytelniej to chodzi o uszczelkę nr 56, śrubka jest pod korkiem nr 57(najlepiej wyciągać go jakąś grubszą igłą).
Potrzebny śrubokręt z dobrą końcówką krzyżakową.
#14 OFFLINE
Napisano 27 październik 2013 - 17:33
Też mi się wydaje, ze to zajebisty kołowrotek, jak machnąłem błystka 26g, to 150 yardów pletki wyleciało i z 10m podkładu. Kij katapulta FX905, ale ten rant szpuli, to chyba dodaje też dużo.
Strasznie dziwne rozwiązanie w tym modelu, ściągać rotor, żeby body otworzyć.
#15 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2013 - 08:17
To taki sam korpus jak w Aspire FA a tam wychodzi bezproblemowo
Jak zdjąć tę srebrną dupkę żeby nie połamać dziadostwa?
Z góry dziękuję.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych