Witam,
Jak w temacie.
Chce sobie sprezentowac kij na sandacze.
Wstepnie myslalem o Fenwickach ale biorac pod uwage, ze sa to kije mocno niedoszacowane i stosunkowo drogie, postanowilem zrobic sobie za podobna cene wedke w pracowni.
Specyfikacja kija:
- Kij ma obslugiwac 6-10 cm gumy na glowkach 5-15 g, a jakby sie dalo to do 20 gram
- Takze koguty w przedziale 10- 20 gram
- glebokosci 5-10 metrow, okazjonalnie 15 metrow
- koniecznie 2-czesciowy
- preferowalbym krotki, tak do 2.1 ale moze byc tez i dluzszy
Czulosc:
Kazdy ma chyba troche inna definicje czulosci ale zeby nie bylo nieporozumien: dla mnie czuly znaczy ze bede czul prace przynety czy to w toni czy tez "szurajac po dnie", na blanku. Mam juz kilka takich wedek ze musze patrzec na szczytowke, tak wiec tym razem chcialbym czegos lepszego. Interesuje mnie lowienie tylko w podanym powyzej predziale cw. Nic wiecej. Jak bede chcial ciezej to pomysle o kolejnym kiju.
Przegladalem fora i wiem ze takich tematow bylo juz sporo ale ciezko sie przedrzec prze gaszcz opini. Jedni na tak, drudzy na nie i tak w kolo. Tak wiec zalozylem nowy temat.Tak sobie mysle, ze potrzebowalbym kija na blanku Phenixa, ktory bylby odpowiednikiem UMBX-S700M, tylko ze w 2 czesciach rzecz jasna . Oczywiscie moge sie mylic. Tu liczylbym na podpowiedz bardziej doswiadczonych kolegow.
Bylbym wdzieczny za wszelka pomoc.
Wesolych Swiat Jerkbait
karol