Pytania do właścicieli lub regularnych użytkowników Skylla 440: czy łódź rzeczywiście radzi sobie przy fali, na większej wodzie? Czy zauważacie jakieś wady tej konstrukcji, wysokość "wolnej burty" wystarczająca?
I może ktoś wie: czy łódki u zagranicznych dystrybutorów Skylli (Scandica 450ALU, PF Boat, L.Corr) to dokładnie ta sama konstrukcja jeśli chodzi o kadłub, co Skylla 440? Bo dane na ich stronach są trochę niejednoznaczne, często np. podają inną długość kadłuba.
Mocno się zastanawiam nad tą łodzią- teoretycznie wydaje mi się idealna na moje potrzeby, ale kasa jest spora i nie chciałbym żeby potem coś wyszło "w praniu", dlatego proszę o uwagi praktyków...
Nie jestem właścicielem, ale nieraz pływam z 2 kumplami na ich 2 Skyllach 440. Nie narzekają, ja także nie miałem powodów narzekać. Nieraz przesiadają się do mnie na River Foxa 420, także nie narzekają, ani ja. Kto ma bliżej na łowisko, ten zabiera swoją krypę.
Jeśli chcesz aluminiaka, to bardzo dobry wybór, ja wybrałem laminat, i też jestem zadowolony.