Witam,
niebawem będę kompletował pełny sprzęt pod pływadełko i chciałem w związku z tym faktem założyć tutaj temat. Obecnie pływam na pożyczonym zestawie od kolegi i pewne wnioski już mamy - lecz miło będzie skonfrontować je z innymi użytkownikami belly boat.
Po kilku próbach doszliśmy do wniosku, że płetwy ze sprężyną będą najodpowiedniejsze. Ja zakładam bezpośrednio na neopren w śpiochach. Kumpel na zimniejszą porę roku ma już kupione zwykłe spodniobuty ze zintegrowanym butem. Plus jest taki, że do przemieszczania po lądzie nie musi zakładać butów - gdy ja zdejmę płetwy, przemieszczam sie w samych skarpetach. Czy buty neoprenowe dajmy na to z decathlonu będą lepszym wyjściem? Latem mój zestaw wydaje się odpowiedni. Natomiast w zimniejszej porze roku ciężko będzie zabezpieczyć nogi przed zimnem.
Najlepiej byłoby gdyby producenci butów do brodzenia dali możliwość podpięcia dedykowanych płetw. Być może niebawem pojawią się tego typu produkty.
Zastanawiam się, czy na późną jesień nie kupić zwykłej pianki do nurkowania + buty nepren + płetwy sprężyna. Czy ten zestaw zapewni komfort cieplny?
Wszystkich mających doświadczenie bardzo proszę o wszelkie rady.
Użytkownik SPIDERLING84 edytował ten post 31 sierpień 2015 - 13:33