Witam , po przeczytaniu prawie wszystkich wątków z rodbuildingowego jerka , i ja postanowiłem zrobić swój pierwszy kijek. Padło na okoniową klasykę w wersji light czyli Mhx S871-2, ubrany również tradycyjnie w Fuji Alkonite i na górze sic, spacing fuji kr dla ultralighta minimalnie rozsunięte przelotki stożka aby startową przybliżyć do kołowrotka ( ale to w granicach 2cm), uchwyt fuji skss16 kijek skręcony w zasadzie domowym sposobem czyli, przyrządy wykonane we własnym zakresie, oczywiście nie ustrzegłem się kilku błędów, ale to tylko na plus przy ewentualnie nastepnym projekcie, no i kilka fotek jak to wyszło, dzięki za wszystkie informacje tutaj dostępne, i do następnego kijka...
#1 OFFLINE
#2 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2016 - 16:42
Jak na pierwszy projekt to ambitnie podszedłeś do tematu, gratuluję. I życzę wiele satysfakcji z łowienia własnoręcznie wykonaną wędką
#3 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2016 - 16:46
Jak na pierwszy raz to konkretny patyczak
#4 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2016 - 16:49
#5 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2016 - 17:02
i jeszcze kilka fotek jak to sie zaczęło, nawet podczas testowego rzucania zdarzył się przyłów na pusta główkę...
Załączone pliki
- kacziega i biker1 lubią to
#6 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2016 - 17:08
jest pierwsza wlasna, bedzie i druga i kolejne... Wstawiaj foty i pisz
#7 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2016 - 18:26
Jak na pierwsze ''koty za płoty'' to kijek nieźle wyszedł.
I taki offtop...to już tak zielono...u mnie fuck nawet ani jeden pąk nie wyskoczył .
- biker1 lubi to
#8 ONLINE
Napisano 21 kwiecień 2016 - 18:53
A ten kołowrotek to nie czasem Quantum Smoke Inshore Spinning?
#9 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2016 - 20:54
Witamy zarażonych fajny kijek, przyjemności w łowieniu z własno ręcznie zrobionego kijka
#10 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2016 - 21:18
No to nastepnego dopadlo Kijek calkiem fajny a nastepny bedzie pewnie jeszcze lepszy
#11 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2016 - 22:28
kijek wyważony pod ten kołowrotek, tak to Quantum Smoke 221g
#12 ONLINE
Napisano 22 kwiecień 2016 - 05:50
tak myślałem że to Quantum
- jedin lubi to
#13 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2016 - 07:16
Kijek ok,ale trzeba zainwestować w następnych projektach w pierścionki dekoracyjne - zniknie efekt wylanego na korek lakieru Jak na pierwszy ukręcony kij wyszedł moim zdaniem ok
Szykuj już kolejną kasę bo na jednym się nie skończy ...To w tej chorobie, bardziej niż oczywiste
Pozdrawiam
- jedin i biker1 lubią to
#14 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2016 - 09:10
Chciałem dokupić te pierścienie i zdawałem sobie sprawe , że bez wyjdzie tak jakby czegoś brakowało ale cena ich troche przesada , no właśnie nastepny projekt w zamysłach to coś na niezbyt ciężko pod szczupaka, macie jakies typy jesli chodzi o blank, no i tutaj gromadzenie komponentów już nie tak szybko jak przy pierwszym kiju, kosztowne hobby ale satysfakcja bezcenna...
#15 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2016 - 09:38
Jak na początki ładnie schludnie i przyjemnie, powodzenia w kręceniu
- jedin lubi to
#16 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2016 - 10:21
w niedziele kijek nad wodą będzie , to napisze jak się sprawował,
#17 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2016 - 11:13
Chciałem dokupić te pierścienie i zdawałem sobie sprawe , że bez wyjdzie tak jakby czegoś brakowało ale cena ich troche przesada , no właśnie nastepny projekt w zamysłach to coś na niezbyt ciężko pod szczupaka, macie jakies typy jesli chodzi o blank, no i tutaj gromadzenie komponentów już nie tak szybko jak przy pierwszym kiju, kosztowne hobby ale satysfakcja bezcenna...
Łee tam jak chcesz po taniości kup Wcs o odpowiedniej średnicy - koszt 4 zł a dużo ladniej Ci wyjdzie Ścinasz ranciki i zostaje ładny plastikowy pierścionek - ba! Ma jeszcze napis fuji :) Powodzenia !
#18 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2016 - 11:35
tak myslałem o tych zaślepkach fuji bo 4zł to cena ok no i można dopasowac ładnie do średnicy blanku, może pokombinuje przy nastepnym kijku, bo te aluminiowe też fajne ale przy 4szt wychodzi prawie w cenie uchwytu do wędki
#19 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2016 - 19:04
- jedin lubi to
#20 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2016 - 21:19
a gdzie takie cos mozna nabyc?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|