BTC
#61 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2017 - 16:25
- Guzu i szydłoś lubią to
#62 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2017 - 16:44
Kupie, gdy bedzie po 50k$ za sztuke, wtedy uwierze, ze zawsze juz bedzie roslo Poki co czekam na ostry zjazd.
Przy takiej cenie to juz mam nadzieje, ze wprowadza mozliwosc grania na krotka sprzedaz ...i wtedy moze i ja w to wejde
#63 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2017 - 16:51
Edit: to było w odniesieniu do wpisu Mariusza
Użytkownik Grzegorz B. edytował ten post 09 grudzień 2017 - 16:53
#64 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 11:15
Widzę że sami sceptycy na forum a ja przekornie kupiłem nie wielką ilość w czerwcu i tak sobie rośnie z tygodnia na tydzień . Nie jestem znawcą giełdy ale jako long term może się okaże że będzie spory profit tak jak ci którzy kupili po pareset dolarów za sztuke kilka lat temu.
#65 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 12:24
Do czego bitcoin sluzy? Nie jest to mis na miare naszych czasow przypadkiem?
#66 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 13:00
Może i masz rację ale z drugiej strony to nowe technologie zawsze budzą niepokój i dziwne podejrzenie - kto by przypuszczał że na komputerach, facebooku itp można tyle zarobić , może to jest kolejny krok a może nie -a tylko kolejna bańka.
Dzisiaj już mało kto używa pieniądza papierowego- wypłaty idą na konto potem płacimy kawałkami plastiku lub telefonem itp
Użytkownik pickok edytował ten post 12 grudzień 2017 - 13:08
#67 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 13:42
Plastiki i inne karty mają odzwierciedlenie w stanie konta, to tylko zmieniona forma płatności.
- Guzu i coloumb lubią to
#68 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 14:19
#69 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 21:36
Tylko bitcoin to zadna technologia...szklany koralik naszych cyfrowych czasow
Człowieku! Jesteśmy świadkami prawdziwej rewolucji.
Troszkę szacunku dla niepodważalnego geniuszu Satoshiego Nakamoto
#70 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2017 - 08:42
- Guzu i DonPablo lubią to
#71 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2017 - 08:50
Rewolucji w czym? Zreszta...rewolucje pozeraja swoje dzieci i sa sterowane.
Rewolucji w piramidach finansowych ?
Jest to nowa jakość w tym zakresie .
#72 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2017 - 10:41
No to idźmy dalej: powstają kolejne kryptowaluty, ich algorytmy będą doskonalone, znajdą zastosowanie w mechanizmach klasycznego systemu, nie tylko finansowego. To która będzie tą właściwą? Bitcoin?
Nie. Bitcoin za chwilę będzie przestarzały, ale teraz korzysta z prawa nowości i hype'u jaki mu bezpłatnie fundują geek'i i inne nerdy.
Nie brakuje wśród nich bogatych, którzy pompują tę bańkę.
Dlaczego druga najpopularniejsza kryptowaluta- ethereum, służy głównie do kupowania wirtualnych kotków a jej kurs tak nie rośnie?
Bo była druga.
Wszystko więc do czasu.
Co sprytniejszy w odpowiednim momencie ucieknie od bitcoin'a do waluty fiat, zarobi- a reszta zostanie z ręką w nocniku.
Tam teraz już siedzą tacy spekulanci, że soros może się od nich uczyć.
Użytkownik DonPablo edytował ten post 13 grudzień 2017 - 10:42
- Guzu i coma lubią to
#73 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2017 - 12:26
Rewolucji w czym? Zreszta...rewolucje pozeraja swoje dzieci i sa sterowane.
W systemach transakcyjnych. W przypadku walut, zdecentaralizowany blockchain, na którym zbudowany jest BitCoin eliminuje potrzebę istnienia podmiotów zaufanych (banków).
To że z bitcoina uczyniono spekulacyjną zabawkę, to inna sprawa, czynnik ludzki...
Przypuszczalnie zabawa się skończy, prędzej czy później. Ludzie stracą swoje miliardy, za to zdobędą cenne doświadczenie na przyszłość. I wtedy - mam nadzieję - przyjdzie czas na spokojną adaptację krypotwalut do tego, do czego zostały stworzone.
Ale zwracam też uwagę, że rozwiązania oparte o blockchain to nie tylko waluty - są już wdrażane w energetyce, administracji, handlu itd.
Nie patrzmy na dzieło Satoshiego wyłącznie przez pryzmat spekulacyjnego szaleństwa, jakie ogarnęło świat.
- wojciiech lubi to
#74 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2017 - 12:43
Nie jestem przeciwnikiem technologii, jesli sie gdzies przyjmie, widocznie jest dobra. Szyfrowanie to rzecz wazna. Na te chwile jednak szef CIA czy innego FBI, KGB czy ABW zakrywa kamerke w laptopie, bo co da sie zaszyfrowac, inni potrafia odszyfrowac. Taka zabawa 😏
#75 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2017 - 21:14
...
Własna Żona zaleciła
Użytkownik Guzu edytował ten post 13 grudzień 2017 - 21:14
- popper, coma i coloumb lubią to
#76 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2017 - 12:39
Dzis polecialy -15 %
Juz wchodzicie ?
czy czekacie na glebsza obnizke ?
- grisha i WojtekCIN lubią to