Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Akumulator lifepo4 - zakup, użytkowanie, konserwacja / naprawy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2411 odpowiedzi w tym temacie

#2401 OFFLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5580 postów
  • Imię:adam

Napisano 23 grudzień 2024 - 16:33

Tak

#2402 OFFLINE   didiunik

didiunik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 904 postów

Napisano 23 grudzień 2024 - 16:46

Dzięki

#2403 OFFLINE   Ziomal

Ziomal

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 25 postów
  • LokalizacjaOpolskie
  • Imię:Mieczysław

Napisano 26 grudzień 2024 - 13:12

Mając baterię lifepo4 w przyczepie czy kamperze która podłączona jest do paneli fotowoltaicznych jak na nią będzie wpływać temperatura zewnętrzna podczas ładowania zimą lub bliska zera .

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

#2404 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4964 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano 26 grudzień 2024 - 13:24

Musisz sprawdzić w specyfikacji. Większość producentów nie zaleca ładowania poniżej 0. Prąd możesz czerpać i w ujemnych temperaturach.

#2405 OFFLINE   Ziomal

Ziomal

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 25 postów
  • LokalizacjaOpolskie
  • Imię:Mieczysław

Napisano 26 grudzień 2024 - 13:27

Poniżej zera Ok a na plusie tak jak teraz mamy 1 lub 2 stopnie

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

#2406 OFFLINE   psulek

psulek

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 4964 postów
  • LokalizacjaWilcza Dziura :) /Piaseczno/Wa-wa

Napisano 26 grudzień 2024 - 15:46

Nie powinno być problemu. Czasem BMS ma zabezpieczenie przed ładowaniem w ujemnych temperaturach.

#2407 OFFLINE   Kozi81

Kozi81

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 125 postów

Napisano 27 grudzień 2024 - 15:13

Na jednym ze swoich lifepo4 Extralink 60AH wyczytałem żeby nie ładować go w temperaturze poniżej 5 stopni. I faktycznie się tego trzymam bo to nie jest tania zabawka. Więc idzie do garażu co pływanie gdyż jest on do lajfa i dużo energii z niego schodzi. Zatem koniecznie sprawdź specyfikację.

#2408 OFFLINE   tomibdg

tomibdg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 186 postów
  • Imię:Tomek
  • Nazwisko:B

Napisano 30 grudzień 2024 - 06:27

Panowie tak czytam ten wątek ale nadal nie wiem co robić. Szukam Aku do pontonu za do +- 1000 coś byście polecili? Co nie podda się po dwóch sezonach

#2409 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 30 grudzień 2024 - 09:29

Jak chcesz mieć spokojną głowę, zdrowe plecy i nie obawiać się braku prądu, to dozbieraj kasy i kup raz 100Ah Lifepo4 z BT, aktywnym balanserem i zapomnij o problemach. Na forum masz sprawdzonych dwóch sprzedawców z PL. Siarq i Maweric. Masz gwarancję i wsparcie techniczne. Telefony odbierają i doradzą. Może Tobie wystarczy 80Ah (to +/- jak kwasowy 100Ah). Osobiście mam 100kę od Mawerica w komplecie z ładowarką 20A i jestem pod wrażeniem ile to ma prądu. Wcześniej w miałem kwasy marine. Nigdy więcej.

Użytkownik binio1111 edytował ten post 30 grudzień 2024 - 09:32

#2410 OFFLINE   tomibdg

tomibdg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 186 postów
  • Imię:Tomek
  • Nazwisko:B

Napisano 30 grudzień 2024 - 13:59

Dziękuję za podpowiedź;) akurat jeśli chodzi o wagę to nie aż taki problem bo noszę go może max 10 m. Ale odezwę się do do chłopaków których polecileś;) rozumiem że te chinczyki to loteria?

#2411 OFFLINE   UTi

UTi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 159 postów
  • LokalizacjaPomorze
  • Imię:Łukasz

Napisano 30 grudzień 2024 - 14:15

Dziękuję za podpowiedź;) akurat jeśli chodzi o wagę to nie aż taki problem bo noszę go może max 10 m. Ale odezwę się do do chłopaków których polecileś;) rozumiem że te chinczyki to loteria?

Tomku, przykład z dzisiaj: kilka lat temu kupiłem dwa akumulatory od Adama @siarq. Dziś okazało się, że jeden z akumulatorów nie łączył się z aplikacją poprzez bluetooth. Biorę telefon, dzwonię do Adama, wyjaśniam z czym mam problem. Po krótkiej rozmowie temat pozytywnie rozwiązany, wszystko działa jak należy.
Obsługa pozakupowa i serwis na miejscu. Popatrz pod tym kątem. W razie awarii nie będziesz przecież dzwonił do chińczyka i wysyłał aku do Chin. Pozdrawiam.
  • tomibdg lubi to

#2412 OFFLINE   Marcipas

Marcipas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 213 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Marcin

Napisano 30 grudzień 2024 - 17:51

Jak chcesz mieć spokojną głowę, zdrowe plecy i nie obawiać się braku prądu, to dozbieraj kasy i kup raz 100Ah Lifepo4 z BT, aktywnym balanserem i zapomnij o problemach. Na forum masz sprawdzonych dwóch sprzedawców z PL. Siarq i Maweric. Masz gwarancję i wsparcie techniczne. Telefony odbierają i doradzą. Może Tobie wystarczy 80Ah (to +/- jak kwasowy 100Ah). Osobiście mam 100kę od Mawerica w komplecie z ładowarką 20A i jestem pod wrażeniem ile to ma prądu. Wcześniej w miałem kwasy marine. Nigdy więcej.

Potwierdzam, kupiłem 100ah + ładowarka. Miałem pytania/wątpliwości co do apki, tel z wody do kolegi Mawerika i wszystko wyjaśnione. Prądu po pachy w porównaniu z kwasem
  • tomibdg lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych