Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pływającą 8 i 10, oraz tonącą w klasie 10. Używałem brodząc i z łodzi. Linki bardzo przyjemne w obsłudze, running cienki, śliski, pamięć niewielka. Głowica nie jest nadmiernie przeciążona, brak wyczuwalnego kopnięcia przy rzucaniu. Wyłożenie muchy na 20m dwoma wymachami nie stanowi problemu, dzięki nie skróconej głowicy  - 11,30m. Linka według mnie dobrze obsługuje muchy średniej wielkości i niezbyt obfite duże. Tak myślę, że do 18cm prawie wszystko fajnie lata, dalej już nie wszystko, bo masa głowicy nie jest tak skoncentrowana jak w RIO Outbound czy Big Nasty. Jak za te pieniądze, to nie ma konkurencji na rynku.

http://salar.pl/produkt-1189-k-54

Posted

Mam pływającą 8 i 10, oraz tonącą w klasie 10. Używałem brodząc i z łodzi. Linki bardzo przyjemne w obsłudze, running cienki, śliski, pamięć niewielka. Głowica nie jest nadmiernie przeciążona, brak wyczuwalnego kopnięcia przy rzucaniu. Wyłożenie muchy na 20m dwoma wymachami nie stanowi problemu, dzięki nie skróconej głowicy  - 11,30m. Linka według mnie dobrze obsługuje muchy średniej wielkości i niezbyt obfite duże. Tak myślę, że do 18cm prawie wszystko fajnie lata, dalej już nie wszystko, bo masa głowicy nie jest tak skoncentrowana jak w RIO Outbound czy Big Nasty. Jak za te pieniądze, to nie ma konkurencji na rynku.

http://salar.pl/produkt-1189-k-54

Czy wiadomo kto jest producentem tych linek?

Posted

Witam.

Na przykład z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić ,że producentem linek Hardego jest Airflo.Linki produkowane są w Wielkiej Brytanii.Dostępne są np kolory camo clear które ma w swoim asortymencie również  Airflo.

Pytałem człowieka który handluje asortymentem muchowym od lat i być może orientuje się co sprzedaje.

Posted

Jakiś czas temu dostałem informacje, że linki dla Scierra produkuje Airflo.

Kupiłem tą linkę jesienią, ale jeszcze nie obrzucałem.

• Like 1
Posted

Witam.

Na przykład z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić ,że producentem linek Hardego jest Airflo.Linki produkowane są w Wielkiej Brytanii.Dostępne są np kolory camo clear które ma w swoim asortymencie również  Airflo.

Pytałem człowieka który handluje asortymentem muchowym od lat i być może orientuje się co sprzedaje.

Błąd.

SA robiło dla Hardy'ego.

Posted

Błąd.

SA robiło dla Hardy'ego.

Darku.Jest nowa linia linek Hardy.Widziałem ostatnio w CW.

Zamówiłem w Salar tą Scierrę Big Fly #8

Zobaczymy.Cena bardzo ok ;) 

Posted (edited)

W sumie Zgodnie z duchem czasu...czas degradacji.

Stare Scierra i nowsze to raczej produkt Airflo.

Jedną mam dość ciekawą cała w rowki,chyba oliwkowy wf9 intermedial z krótką głowicą 24'(a może to SnowBee?!).

Edited by darek1
  • Like 1
Posted

Nie mam informacji kto produkuje te linki dla Scierry, ale prawdopodobnie to Airflo. Co do profilu, to przypomina wydłużoną marchewkę, z grubszym stożkiem i krótkim taperem od strony frontu.

• Like 1
  • 1 month later...
Posted

Czytając ten wątek, chciałbym się zapytać, ilu właściwie jest producentów linek muchowych na świecie?

Doliczyłem się czterech jesli o dobrych linkach piszemy. Dwie firmy z USA Rio, SA i dwie z Wysp Cortland i Airflo.

• Like 1
Posted

Stare scierry były brytyjskie,nowsze raczej china.

Producentów też wyróżniam czterech(własność Orvis) + Azja.

• 1 month later...
Posted
Kupiłem,sprawdziłem. Bardzo fajna linka. Śliska powłoka.Nie jest ordynarnie gruba ale kilkunastocentymetrowe muchy z piór i koca nosi na przyzwoite odległości.
  • 1 year later...
Posted (edited)

Używa ktoś tej linki?  Chce kupić coś co zastąpi mi podróbę Outbonda a nie kosztuje zbyt wiele. Czy Scierra sprawdzi się do much szczupakowych 15 max 20cm?

Edited by #Nord
Posted

Używa ktoś tej linki? Chce kupić coś co zastąpi mi podróbę Outbonda a nie kosztuje zbyt wiele. Czy Scierra sprawdzi się do much szczupakowych 15 max 20cm?

Sprawdzi się.Dobra linka.Oczywiście czym większa klasa tym większych much można użyć.

Posted (edited)

Wędka w klasie #9, linkę kupię w tej samej klasie.

Czy ta linka pozwala osiągnąć dystans około 20 m?

Edited by #Nord
Posted

Kolega kupił do #9. Jego i moje odczucia po jednym łowieniu :

-cena przystępna w stosunku do pozostałych pajkowych sznurów dostępnych w naszych sklepach

-śliska + cienki running fajnie przechodzi przez przelotki

-dość dobrze nosi muchy do 10-15cm wykonane ze syntetyków i niezbyt obfite. Zanim głowica w całości wyjdzie poza przelotkę szczytową ciężko ją rozbujać z muchą ( tu kłania się chyba 11,5m głowica )

-muchy większe słabo latają jak dla nas

Zestaw kolegi : scierra big fly #9 ,kij ego pike #9

Ja łowiłem swoją Scierra #8 i big fly compound #8 Jennsena ( głowica 8,5 m )

• Like 1
Posted

To jestem w kropce bo używam much powyżej 15 cm. Teraz posiadam jak już wspominałem podróbkę Outbonda Short z głowicą 8 lub 9 m ale z dalszymi rzutami mam problemy, dlatego chcę spróbować czegoś z dłuższą głowicą. Łowię z pontonu wiec miejsce za plecami jest zawsze.