Może ja dołożę swoje "trzy grosze" Kupiłem sobie 2szt. do łowienia z pontonu, oba 1,98m 2-12g i 1-7g. Dodam że jeszcze nimi nie łowiłem, więc tylko wrażenia "na sucho"
Oba kijki poprawnie wykonane, proste, przelotki w osi, uchwyt też, trochę za dużo lakieru na omotkach a reszta wszystko ok. Wersja 1-12g -aż się zdziwiłem że dość szybka, czuć zapas mocy. Wersja 1-7g jest już "kluskowata" ale to naprawdę delikatny kijek, myślę że dół prawidlowo opisany, góra to pewnie max 4-5g. No i niestety będe oddawał wersję 1-7g bo ma źle spasowane złącze, przy wymachach jak przy zarzucaniu jest wszystko ok. ale wystarczy wykonać typowe jigowanie szczytówką i złącze luzuje się i dosłownie wedkę rozłącza się bez oporu, więc "na bank" po dłuższej lub krótszej zabawie z przynętą część szczytowa sobie poleci do wody. Widzę po wpisach że wielu użytkowników to spotkało, widziałem też wpis z pęknięciem na łączeniu, a to też skutek poluzowanego złącza. Ponieważ jest tego sporo dużo "grey streamów" ma zwyczajnie źle spasowane złącza
Użytkownik stefan..k edytował ten post 19 czerwiec 2018 - 18:27