Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć,

od pewnego czasu przeglądam oferty i katalogi zeby dopasować kij. Szukam UL, do łowienia z brzegu, głownie okoń ale trafia sie tez czesto szczupak, sandacz i inne gatunki (łowię na Motławie i Martwej Wisle), budżet do 300PLN. Przynęty jakimi łowię to gumy 3-7cm (sporadycznie 4" Keitech) na główkach od 3 do 7 g. Nie chcę typowej okoniówki, szukam czegoś sztywniejszego. Z tego co oglądałem bardzo podpasowała mi Daiwa Silver Creek 3-14g, ewentualnie Savage Gear MPP2 3-14g. Gdybyście mogli pomóc, skomentować - będę wdzięczny :)

Edited by luk_gda
Posted

Witam Kolego moja rada to marsz do sklepu i pomacanie kija 1 lub wielu to najlepsza alternatywa.Co innego jak byś chciał coś z pracowni a mamy tu wspaniałych twórców  w dziale rodbuilding.pozdrawiam

Posted
Konger Streeto bardzo ciekawy kijek - maxalem i naprawdę wygląda dobrze, podobno nad wodą też sprawuje się całkiem całkiem. Wybór padł na Microflexa 2-10, leci do mnie ;)
Posted

jak dobrze poszukasz to

Team Dragon Sensitive 213 cm / 3-14 g

i jeszcze zostanie na przynęty.

• Like 1
Posted

Shimano Diaflash BX (nowość 2018). Witam, ktoś coś wie lub użytkuje poniższe wędki?

Shimano Diaflash BX SDFLBX70UL  2.13m 1-7g
Shimano Diaflash BX SDFLBX74L 2.23m 2-10g
Shimano Diaflash BX SDFLBX80UL 2.44m 1-7g

Posted

makarony7 Przesiadasz się z Microflexa ?

Szukam czegoś nowego. Narazie Blue Birdów nie ma u Stepanova i tak z ciekawości się rozglądam za innymi wędkami. A Microflex już sprzedany:)

• Like 1
Posted

Szukam czegoś nowego. Narazie Blue Birdów nie ma u Stepanova i tak z ciekawości się rozglądam za innymi wędkami. A Microflex już sprzedany:)

Twoja mini - recenzja na YT zadecydowała, że kupiłem ten kij, dzięki :)

Posted

Zerknij na Sashima Perch Spin, choć gdybyś miał większy budżet poleciłbym tez Cortez Perch jig, ze względu na zapas mocy którym ta wędka dysponuje..

Posted

(...) zapas mocy którym ta wędka dysponuje..

Możesz mi wytłumaczyć, co oznacza określenie "zapas mocy"? :wacko:

Posted (edited)

Przy pozornej delikatności okonioweczki Cortez Perch jig jest to całkiem mocna wędka, która radzi sobie choćby z przyłowem szczupaka, sandacza i to również  tych powyżej średnich, widziałem ja w pracy przy 85 cm szczupaku i nabrałem zaufania do tych delikatnych patyczków..

Edited by ivar
Posted
Ja bym nie określał klasy okoniówki przez pryzmat tego jaki przyłów da się nią wyholować. A poza tym myśle ze przy odpowiedniej lince i odpowiednio ustawionym hamulcu na większosci okoniówek nie było y problemu z wyjęciem takiego szczupaka, oczywiscie jeśli warunku łowiska by na to pozwalały
  • Like 2