W wędzarniach i knajpach mają jeszcze świeże belony .
Mówią że są jeszcze. 20 PLN za takiego precla to chyba przegięcie.
Belony - gdzie i kiedy?
#701 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2024 - 18:23
#702 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2024 - 12:20
Pierwszy raz będę łowić nad naszym morzem. Wybieramy się w poniedziałek do Jarosławca rodzinnie i chciałbym zapytać jak się do tego zabrać o tej porze roku jeśli chodzi o belony z brzegu. Z plaży )) rodzinny wyjazd to opalanie + łowienie. Wiecie o co chodzi. Jakie przynęty zakupić na takiego bociana?
#703 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2024 - 13:45
Cześć,
Pierwszy raz będę łowić nad naszym morzem. Wybieramy się w poniedziałek do Jarosławca rodzinnie i chciałbym zapytać jak się do tego zabrać o tej porze roku jeśli chodzi o belony z brzegu. Z plaży )) rodzinny wyjazd to opalanie + łowienie. Wiecie o co chodzi. Jakie przynęty zakupić na takiego bociana?
Cześć, raczej skup się na rodzinnym opalaniu bo belony już nie złowisz. Ona przypływa do naszego wybrzeża na przełomie maj-czerwiec w celu odbycia tarła.
- rafał. lubi to
#704 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2024 - 14:53
O tej porze roku z plaży sukcesów nie przewiduję bo jest już na głębszej wodzie - jeszcze w Zatoce Gdańskiej szansę byś miał ale z jednostki pływającej.
Tam gdzie jedziesz (a chcesz sobie porzucać) nastaw się na flądry z brzegu.
#705 ONLINE
Napisano 05 wrzesień 2024 - 17:11
Cześć,
Może jeszcze będzie. Pogoda jest obecnie belonowa. W Jarosławcu spróbuj z tych falochronów (tzw. Dubaj), jak najdalej w morze. Najlepiej o świcie albo późne popołudnie i wieczór.
#706 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2024 - 19:50
Może jeszcze będzie. Pogoda jest obecnie belonowa. W Jarosławcu spróbuj z tych falochronów (tzw. Dubaj), jak najdalej w morze. Najlepiej o świcie albo późne popołudnie i wieczór.
Spróbuję. Dla mnie to przygoda - coś nowego. A flądry łowić normalnie z opadu na gumeczki typu easy shiner 4”? sorry że tak pytam, ale dla mnie to jak dziewiczy rejs z brzegu również można tam ustrzelić okonia, szczupaka?
#707 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2024 - 22:57
#708 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2024 - 13:46
Spróbuję. Dla mnie to przygoda - coś nowego. A flądry łowić normalnie z opadu na gumeczki typu easy shiner 4”? sorry że tak pytam, ale dla mnie to jak dziewiczy rejs z brzegu również można tam ustrzelić okonia, szczupaka?
Flądry próbuj z plaży na małe , wąskie i ciężkie wahadła, prowadzone przy dnie v(mała kotwiczka lub hak) , ewentualnie BT z twisterem. W portach BT i na dropa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych