glupie pytanie o prowadzenie linki w kiju castingowym
#1 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 17:44
Ps u kolegi w jakims guide select wyglada podobnie z jego relacji.
Sprawdzane na sucho naprezajac w rekach linke - na rybie nie bylo czasu sie przygladac..
#2 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 18:05
Witam. mialem swego czasu daiwe megaforce jakas (kit z multikiem abu) + ogladalem foxa (elite?) u kumpla i dziwna rzecz zauwazylem - w obu kijkach w trakcie naprezenia/walki z ryba wyglada na to, ze zylka obciera sie o stopke ostatniej przelotki (tzn idac z przelotki szczytowej do drugiej w kolejnosci dotyka wedki pomiedzy nimi). Strasznie mi to brzydko wyglada to normalne czy ja jakos krzywo patrzylem?
Sprawdzane na sucho naprezajac w rekach linke - na rybie nie bylo czasu sie przygladac..
fachowo nazywa sie to LINE SCRUB jesli dobrze pamietam pisownie. przy budowaniu kija na ogol stara sie unikac takich sytuacji aczkolwiek przy seriach niskobudzetowych - choc nie tylko - spotyka sie to niestety...
mozesz co nieco poczytac o tym tutaj
http://www.jerkbait.pl/?p=104
#3 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 18:12
a przy seriach wysokobudzetowych to tego nie ma? eeee?
#4 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 18:14
Witam. mialem swego czasu daiwe megaforce jakas (kit z multikiem abu) + ogladalem foxa (elite?) u kumpla i dziwna rzecz zauwazylem - w obu kijkach w trakcie naprezenia/walki z ryba wyglada na to, ze zylka obciera sie o stopke ostatniej przelotki (tzn idac z przelotki szczytowej do drugiej w kolejnosci dotyka wedki pomiedzy nimi). Strasznie mi to brzydko wyglada to normalne czy ja jakos krzywo patrzylem?
[/quote]
fachowo nazywa sie to LINE SCRUB jesli dobrze pamietam pisownie. przy budowaniu kija na ogol stara sie unikac takich sytuacji aczkolwiek przy seriach niskobudzetowych - choc nie tylko - spotyka sie to niestety...
mozesz co nieco poczytac o tym tutaj
http://www.jerkbait.pl/?p=104
[/quote]
#5 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 18:21
to moze by tak od czasu do czasu cos zlapac, zeby sie kijek wygialmoje drogie (??) kije nie znaja takiego zjawiska
bo jak stoja za szafa, to faktycznie tego zjawiska nie znaja
#6 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 18:23
#7 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2012 - 18:25
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych