Robert Crocker Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 Po 2 latach coś tam trzeba ponoć serwisować ? Tylko nabój czy coś jeszcze ? Da radę to samemu wymienić ? Kamizelka od nowości nie była napompowana w kontakcie z woda.
godski Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 Na każdej kamizelce atestowanej masz info do kiedy ma "ważność".
psulek Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 Potrzebujesz wagę. Nabój oglądasz w jakim jest stanie (korozja itp). Masz na nim nabitą masę. Sprawdzasz na wadze, czy się zgadza. Jak nie jest skorodowany i masa się zgadza, to jest OK i naboju nie zmieniasz. Wymieniasz tylko mechanizm zwalniający, który jest standardowy (są dwa typy, nie wiem jaki jest u ciebie) , koszt około 35 PLN, robisz bez problemu we własnym zakresie. 2
leeso Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 A we Wrocławiu czy okolicach jest firma, która się takim serwisem zajmuje? Wolę zapłacić niż samemu przy tym grzebać.
Robert Crocker Posted April 10, 2018 Author Posted April 10, 2018 Ma ktoś jakiś obrazek jak to się robi ?
Jano Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 tam nie ma co grzebać... wykręcasz nabój, ważysz (itd, itp. etc), wymieniasz "kapsułkę" zwalniającą i... viola! zrobiłeś sam 2
tornado Posted April 13, 2018 Posted April 13, 2018 (edited) <...> ty tak poważnie, namawiasz publicznie do przestępstwa? Edited April 15, 2018 by Jano
Robert Crocker Posted April 24, 2018 Author Posted April 24, 2018 Po tel do serwisu oznajmili mi, że jeśli kamizelka nie była zamoczona, nie zardzewiał nabój to w zasadzie nic nie trzeba robić ... i kamizelka dalej nadaje się do uzytku bez potrzeby serwisowania ...
oland Posted May 12, 2018 Posted May 12, 2018 ciekawi mnie , jak panowie z Policji Wodnej przy kontroli podejdą do tematu kamizelki po dacie ważności ? po wymianie naboju i tabletki wpisujesz foliopisem do kiedy ma ważność i kiedy następna wymiana ?
oland Posted May 12, 2018 Posted May 12, 2018 prawdopodobnie jest tak jak z gaśnicą , ma termin ważności - po tym terminie jest owszem sprawna , ale przegląd konserwację oraz potwierdzenie "nalepkę" , musi wykonać osoba firma z odpowiednimi uprawnieniami - tak myślę może się mylę ,albo kupujesz nową
Recommended Posts