Jump to content

Recommended Posts

Posted

Po 2 latach coś tam trzeba ponoć serwisować ? Tylko nabój czy coś jeszcze ? Da radę to samemu wymienić ? Kamizelka od nowości nie była napompowana w kontakcie z woda.

Posted

Potrzebujesz wagę. Nabój oglądasz w jakim jest stanie (korozja itp). Masz na nim nabitą masę. Sprawdzasz na wadze, czy się zgadza. Jak nie jest skorodowany i masa się zgadza, to jest OK i naboju nie zmieniasz. Wymieniasz tylko mechanizm zwalniający, który jest standardowy (są dwa typy, nie wiem jaki jest u ciebie) , koszt około 35 PLN, robisz bez problemu we własnym zakresie.

• Like 2
Posted

A we Wrocławiu czy okolicach jest firma, która się takim serwisem zajmuje? Wolę zapłacić niż samemu przy tym grzebać.

Posted
tam nie ma co grzebać... wykręcasz nabój, ważysz (itd, itp. etc), wymieniasz "kapsułkę" zwalniającą i... viola! zrobiłeś sam
  • Like 2
  • 2 weeks later...
Posted

Po tel do serwisu oznajmili mi, że jeśli kamizelka nie była zamoczona, nie zardzewiał nabój to w zasadzie nic nie trzeba robić ... i kamizelka dalej nadaje się do uzytku bez potrzeby serwisowania ... :unsure:

• 3 weeks later...
Posted

ciekawi mnie , jak panowie z Policji Wodnej przy kontroli podejdą do tematu kamizelki po dacie ważności ?  po wymianie naboju i tabletki wpisujesz foliopisem do kiedy ma ważność i kiedy następna wymiana ?  :ph34r:

Posted

prawdopodobnie jest tak jak z gaśnicą , ma termin ważności - po tym terminie jest owszem sprawna , ale przegląd konserwację oraz potwierdzenie "nalepkę" , musi wykonać osoba firma z odpowiednimi uprawnieniami - tak myślę może się mylę  ,albo kupujesz nową  :ph34r: