No ładny ten nowy River ( z resztą tak samo jak jego poprzednicy ). Fajna łódź !

Łódź River Fox - opinie.
Napisano 22 styczeń 2013 - 18:07
Napisano 22 styczeń 2013 - 18:13
Ten riverfox 390 nadaje się na jeziorka nie mylić z jeziorami. Widziałem tą jednostkę LIVE .
Dwóch wędkarzy silnik 15km trochę majdanu i łódź wystawał (patrząc z boku na burtę) z wody jakieś 15cm.
Toć to szok tym pływać !!!!!!!!!
Strona producenta foto: nr.5 i 61,a i fotka 54 jest ciekawa.
Czy oni tak fabrycznie montują tam motory do pawęży.
Użytkownik diverek edytował ten post 22 styczeń 2013 - 18:36
Napisano 22 styczeń 2013 - 19:26
diverek, on 22 Jan 2013 - 17:13, said:
Ten riverfox 390 nadaje się na jeziorka nie mylić z jeziorami. Widziałem tą jednostkę LIVE.
Dwóch wędkarzy silnik 15km trochę majdanu i łódź wystawał (patrząc z boku na burtę) z wody jakieś 15cm.
Dla mnie już zadziwiające jest to,że któryś oddział PSR zamówił Rvier'a na patrole ( Grupa pościgowa ). Jeśli chodzi o pawęż z fotki 54, to zrobili im ją chyba wyjątkowo pod długą kolumnę, bo akurat któryś oddział PSR miał tylko taki silnik
Napisano 22 styczeń 2013 - 19:41
Dobrze powiedziane Grupa pościgowa na silniku 15KM z kolumną L. Jedna przygoda z twardym czymś pod woda i nie ma tej a la pawęży.
Napisano 22 styczeń 2013 - 19:44
diverek, on 22 Jan 2013 - 17:13, said:
Ten riverfox 390 nadaje się na jeziorka nie mylić z jeziorami. Widziałem tą jednostkę LIVE.
jak nie pływałeś to głupot nie opowiadaj, po pierwsze to łódź na rzekę, w ślizgu pod fale 30cm zapieprza jak głupia, pod 0,5 tez bez problemu
niska burta, ale duża stateczność boczna
jak ktoś pływa lub kotwiczy bokiem pod falę, to niech wcale na wodę nie wypływa
za swojego dałem 7500zł
taka dość ekonomiczna wersja, bez wodotrysków i z mojej konstrukcji gniazdami obsadzanymi w pokładzie pod stopę "normalnych" foteli
co ciekawe nawet przy dość ostrych zwrotach na pełnej prędkości nie chlapie
Użytkownik bazyloss edytował ten post 22 styczeń 2013 - 19:47
Napisano 22 styczeń 2013 - 19:50
A to trzeba pływać aby ocenić co się widziało na własne oczy.
Napisano 22 styczeń 2013 - 19:51
bazyl jaki masz silnik przy tym riverze ??
Napisano 22 styczeń 2013 - 19:55
nie wiem co widziałeś
a pływałeś kiedyś kolego wiślaną pychówką ?
powtarzam to nie łódź na duże otwarte akweny tylko na rzeki, aczkolwiek bardzo dobrze spisuje się też na jeziorach przy średniej fali - powtarzam łódź praktycznie nie ma przechyłu na fali - to klasyczna łódź płaskodenna w układzie V, a nie jak szumnie nazywane "podobne" konstrukcje
sam miałem obawy i pewnie 3-4cm wyżej nie zaszkodziły by, ale po konsultacji z użytkownikami i próbie na żywca przekonałem się, że to świetna łódź
czuję się na nie bezpiecznie jak na moim pontonie Zodiaca
Napisano 22 styczeń 2013 - 19:56
szpiegu, on 22 Jan 2013 - 18:51, said:
bazyl jaki masz silnik przy tym riverze ??
15KM, ale esencje z niej wyciąga 20KM
u mnie 2 osoby + klamoty = 35km/h
na 20KM + szybsza śruba 9.25x12 - 2 osoby = 45km/h i w trzy 37km/h
Użytkownik bazyloss edytował ten post 22 styczeń 2013 - 20:00
Napisano 22 styczeń 2013 - 20:07
Jak może być łódź płaskodenna w V. Co do pływania pychówka to stoi jeszcze w Grudziądzu. Jak można nazwać tą łódź.Nie widziałem przez 15lat prawdziwej pychówki w Grudziądzu na Wiśle. Miejscowi wiedza o czym pisze : na 15ce były cumowane wszystkie łodzie. I nie mów mi czy widziałem i czy pływałem.
Napisano 22 styczeń 2013 - 20:14
może być tak jak wszystkie amerykańskie "V"-ki, River ma tylko szerszy kąt
żadna łódź wędkarsko/rekreacyjna nie nie typową "V"-ką o ostrym kącie w części dziobowej i nie do końca płaskodenna w części rufowej
to taki kompromis między szybkością i zwrotnością sportowej "V" i stabilnością typowej płaskodenki "jon"
nie bardzo wiem co ma pychówka akurat do Grudziądza
między W-wą a Puławami pływają, sam pływałem i kupiłem Rivera
no to jak Ty lepiej/pewniej czujesz się na pychówce, to faktycznie nie mam pojęcia o czym mówię
Użytkownik bazyloss edytował ten post 22 styczeń 2013 - 20:19
Napisano 22 styczeń 2013 - 20:20
a i pychówki super wyglądają na jeziorach
Napisano 22 styczeń 2013 - 22:38
z tego co wiem to dokładnie tak było
Napisano 22 styczeń 2013 - 23:07
super ;P jak sie silnik zepsuje to zrobia nowa lodke
Napisano 23 styczeń 2013 - 00:00
ee tam, 2 min ze szlifierką kątową i będzie pod stopę S
Napisano 23 styczeń 2013 - 11:18
@Diverek poniekąd masz rację ale ty patrzysz z twojej perspektywy i twojego "kutra".
Wiesz, że ja na twoje wody wpadam gościnnie 2-3 razy w roku, a po Odrze za sumem w sezonie praktycznie codziennie - więc wybór dla mnie oczywisty.
Kupiłem Riverfoxa bo na moje łowienie jest idealny, gdybym łowił tam gdzie ty cały czas pewnie brałbym inną jednostkę. Riverfox jest naprawdę dzielny na fali, oczywiście do pewnych granic. Śmiejesz się, że widziałeś nas i ledwo z wody wystawaliśmy ( na pewno nie jest to 15 cm ), pomyśl jaką ja miałbym bekę śmiechu gdybym zobaczył Ciebie na tej wielkiej łajbie na środkowej Odrze za sumem Więc widzisz każdy kupuje łajbę odpowiednią dla niego i na jego wody.
Napisano 23 styczeń 2013 - 11:19
a tak na serio, RiverFox nie jest łodzią bez wad, nie jest idealna, ale na tle miernoty naszego rynku i dostępnych produktów w tej branży to w pewien sposób perełka
ja przeszedłem już przez adaptowane łódki wiosłowo-rekreacyjne, ostatnia (znana i polecana) poszła do zwrotu jako wadliwa KONSTRUKCYJNIE ! (projektowo)
tak naprawdę pozostał mi do wyboru Linder i RiverFox, z Lindera w końcu zrezygnowałem, bo aby ją dostosować do moich oczekiwań musiałbym wyjąć środkową ławkę, położyć płaską aluminiową podłogę z możliwością osadzenia gniazd foteli i zabudować część dziobową jako schowek, koszt w sumie około 15tys i kupa zachodu i roboty
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych