Witam. Poszukuję łowisk szczupakowych w okolicy Słupska, gdzie mógłbym pospinignować. Temat założyłem ponieważ w Słupsku mieszkam od niedawna i nie jestem zorientowany. Poleci ktoś coś w miarę rybnego ?
Wody w okolicach Słupska
#1 OFFLINE
Napisano 05 maj 2018 - 09:09
#2 OFFLINE
Napisano 05 maj 2018 - 10:49
Cześć,
Ja przez 20 lat mieszkałem w Słupsku i w bliskiej przyszłości planuję tam wrócić.
W okolicy samego Słupska ciężko o jakieś ciekawe wody, tzn. trzeba zrobić co najmniej 20-30 km poza obręb miasta, aby coś odnaleźć.
W przypadku szczupakowych wód warto na pewno odwiedzić Krzynię - zbiornik zaporowy na Słupii.
Praktycznie każde miejsce jest dostępne z brzegu.
Kiedyś z kumplem bawiliśmy się w wypożyczanie łódki - koszt 5-7 lat temu to 20-40PLN za dobę - oczywiście tylko wiosła :-).
Generalnie im dalej tym większy wybór. Pięknym jeziorem jest Kartkowo położone za Unichowem w stronę Bytowa.
W stronę Kępic jest Obłęże, ale tam z brzegu trochę trudniej.
W stronę Czarnej Dąbrówki masz Karwno, a także mały, średni i duży Kopieniec.
Osobiście radziłbym Ci jednak spróbować sił w Krzyni, Kartkowie i na innej zaporówce Słupii - jez. Głębokim.
- slawek_2348 lubi to
#3 OFFLINE
Napisano 05 maj 2018 - 11:30
Nie wiem , nie znam się, nigdy w życiu nie byłem. Ale podoba mi się odpowiedź w starym dobrym stylu Jb. ... .
Tak trzymaj.....
#4 OFFLINE
Napisano 05 maj 2018 - 13:55
Na taka odpowiedź liczyłem Posiadam jednostkę pływającą więc na pewno sprawdzę wszystkie akweny. Dzięki wielkie
#5 OFFLINE
Napisano 05 maj 2018 - 17:52
Ja trochę zwiedziłem te oklice. Osobiście polecam tobie:
- górna Słupia przed Krzynią, tylko w maju nim roślinność wystrzeli
- Konradowo
- j. Łętowskie ale to ok 40 km od Słupska
#6 OFFLINE
Napisano 06 maj 2018 - 18:30
Wszystkie wymienione zbiorniki wodne także polecam.
Jednak najbardziej rybne jezioro to Łętowo.
Jezioro w rękach prywatnych, jest, gdzie pozostawić samochód ( właściciel pilnuje na parkingu), miejsce do slipowania i pozostawienie łodzi. Oczywiście wypożyczanie łodzi na miejscu .Nawet możliwość kupna ryby jak się nie złowi.
Wada jest, że trzeba zapłacić za połów chyba 30 zł za dobę ( chyba ok. 200 zł za rok) oraz odległość ok.40 km
Najlepsze źródło informacji to sklep wedkarski na Niedziałkowskiego. Tam krzyżują się wszystkie wędkarskie informacje.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: słupsk, spining, szczupak, pomorskie, okoń
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
HM MatrycNapisany przez Matryc , 05 wrz 2023 jaż, kleń, pstrąg, hand made i 1 więcej |
|
|
||
|
Wędkarz nad wodą →
Wieści znad wody →
Szwecja vs Rugia vs ResztaNapisany przez janekmarczyk , 27 mar 2023 szwecja, szkiery, rugia, spinning i 1 więcej |
|
|
|
Wędkarz nad wodą →
Wieści znad wody →
Szczupaki 2023Napisany przez AdamCh , 09 sty 2023 szczupak |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Budżetowe lekkie łowienie - okonie, białoryb i wrocławski niewymiarowy szczupak ;)Napisany przez Andżej , 03 sty 2022 spinning, xul, okoń, wędka i 1 więcej |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Kij okoniowy 250-300 PLNNapisany przez Jorginto , 09 cze 2019 wędka, okoń, spinning, jig |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych