W sensie dziwne, że ma pokój bo ilość sprzętu to już nie
Mam pokój z jedną całą ścianą w zabudowie i nie ma miejsca.....gdzieś po drodze popełniłem błąd
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 sierpień 2018 - 11:43
W sensie dziwne, że ma pokój bo ilość sprzętu to już nie
Mam pokój z jedną całą ścianą w zabudowie i nie ma miejsca.....gdzieś po drodze popełniłem błąd
Napisano 30 sierpień 2018 - 11:44
A przepraszam półtorej ściany bo jeszcze jest szafa narożna
Napisano 30 sierpień 2018 - 14:23
Rozne sa zboczenia
Napisano 30 sierpień 2018 - 14:34
Koledzy, ja z takim pytankiem. Czy może ktoś posiada multika ABU Revo S ? Chodzi mi o model z pierwszej generacji, tylko i wyłącznie z pierwszej. Jeżeli ktoś ma i chciałby sprzedać, byłbym zainteresowany.
Pozdrawiam
Novis
Napisano 30 sierpień 2018 - 19:19
Dobra moja kolej pokazać trochę siuwaksu, który przywiozę na Garaż. Jest tego sporo, jedna tegoroczna nowość, dwie przynęty w specjalnych wyadaniach i kilka innych rzeczy. Na Wyprzedaż przywożę moje najłowniejsze przynęty, które są moją żelazną podstawą pudełka.
Enigma nr 1
Wobler dł 5,5 cm i 3,9 g wagi. Przynęta lekka, bardzo lotna, która pracuje szybkim drobnym lusterkiem, w opadzie również lusterkuje. Jest to wobler, który wielu z Was zna bardzo dobrze, przynęta niesamowicie uniwersalna i łowna. Rozpietość gatunkowa od okonia do suma
Enigma Whiplash, 5,5 cm, 6,5 g wagi, nowość 2018 w moim arsenale. Wobler-pocisk, szybuje bardzo stabilnie na bardzo dalekie odłegłości, przy tym opada powoli z wyraźnie zaznaczonym lusterkowaniem, Wobler pracuje najszybszym lusterkiem jakie kiedykolwiek udało mi się osiągnąć przy projektowaniu przynęty, praca pięknie wabi ryby, dotychczas zielone i srebrne. Przynęta łowi od fazy testów, również ma już swoich wiernych fanów na jerkbaicie i nie tylko. Nie tak dawno tafiłem na nią swojego największego bolenia.
Terror Janusz, 8,5 cm, 12,5 g. Odciążona wersja woblera, który sprzedaję od lat, waży 2g mniej od wersji standardowej. Różnica pomiędzy wersjami jest taka, że standard stosuję i w wodzie stojącej i na wodzie płynącej. Natomiast w zbiornikach stojących zawsze lepiej sprawdza się wersja lżejsza. Wersja lajt została stworzona pod wpływem obserwacji zachowań szczuapków w wodach stojących i na dużych spowolnieniach/cofkach. Ideą Terrora Lajta jest powolne prowadzenie woblera w wodach stosunkowo płytkich, które o wiele bardziej prowokuje nawet nieżerujące ryby do ataku. W prawdzie przez większość sezonu stosuję werję standardową ale na jesień nie mogłem sobie odpuścić takiego łowienia, kto łowi szczupaki na jerki, wie o czym mówię agresja +200 Reasumując TJ Lajt to łowny diabeł na starorzecza, jeziora itp.
Enigma Nr4 w dwóch wersjach (Light 8,5 cm, 9g i Heavy 13,5g), przynęta, w której przeniosłem rozwiązania konstrukcyjne Enigmy Nr1 na większy korpus, często dostawałem pytania czy nie zrobiłbym "takiej jedynki, tylko większej". Praca obu wersji wagowych to idealne drobne lusterko, miłe dla oka, przede wszystkim rybiego. Heavy sprawdza sie w łowieniu w dużej rzece ale i w małych ciurkach, jak to ostatnio trafnie podsumował kolega z jerka "jak uniesiesz kij, tak ona pójdzie". Z kolei werja Light poza standardowym prowadzeniam daje ogromne możliwości animiacji, można ja zawieszać w toni, jerkować, twitchować nawet chlapać po powierzchni, nie raz przynosiło mi to efekty, ostatnio przy powierzchniowym łowieniu wieczorowych szczupaków, które po prostu patrzyły na obrysy ryb znajdujących się nad nimi i w ten sposób atakowały o zmierzchu, wystarczyło trochę poanimować wobler przy powierzchni i z jednego miejsca siadło mi 5 sztuk. Wobler został stworzony główie pod łowienie boleni ale okazał sie skuteczny również na zielone ryby. Od czasu powstania E4 przynosiła bardzo zadowalające efekty, szczególnie jeżeli chodzi o okonie, których brania na większe woblery są dla mnie wyznacznikiem jakości przynęty. Jak na większego woblera siada mi łądny garbusek, to cieszy mnie to bardziej niż kilka szupaków na krótkiej posiadówce.
Najlepsze zostawiłem na koniec Enigma Cat Toy III Generacji, 9cm, 15g. Wobler, z kórego testami bardzo sie ociągałem bo pracował tak niby fajnie ale jakoś zbyt mocno w stosunku do pozostałych przynęt sygnowanych nazwą Enigma. Dlatego też od kiedy zrobiłem go w lutym bodajże 1,5 roku temu, przeleżał nietestowany przez kwartał. Moje podejście zmieniło sie jednego popołudnia gdy po kilku godzinach orania wody nie zostało mi nic, poza Cat Toyem, co mógłbym wypróbować. Stałem od ponad godziny w jednym miejscu i nic, po założeniu CT w trzech rzutach z obłowionych wcześniej miejsc siadły mi dwa niezłe szczupaki. Od tego czasu przez resztę sezonu intensywnie łowiłem na wobler i mocno śrubowałem jego pracę. Powastała ostatnio 3 generacja Cat Toya to wobler o optymalnych właściwościach dla tego korpusu, pracuje intensywnym lustrem z wychyleniami ogonka. W zeszły weekend podczas ustawiania E CT jeden egzemplarz zatakował boleń około 11 cm Poza tym, żeby nie przywozić na Garaż pracownianego killera "co będzie kosił" między robotą w pracowni testowałem nową wersję. Efekty przeszły moje oczekiwania jeśli chodzi o gatunki ryb, bo w 3 czy 4 krótkich wypadach były 4: szczupaki, ładny garbus, dwa sandacze i boleń. Co najważniejsze, wobler zmusił w końcu mojego kompana wypraw do kradzieży dwóch sztuk z mojego pudła, a jest to gość święcie przekonany, że jak nie ze sklepu to nie łowi Autentycznie jestem bardzo dumny z całej ponadrocznej pracy nad tym modelem i myślę, że jesień już pozamiatana.
Na sam koniec, oczywiście będą agrafki, w większości wersje wzmocnione tj.
XS strong, ochszczone przez dwóch kolegów brzanówkami,
CF małe agrafki na duże ryby, stworzone z myślą o łowieniu boleni ale stosuję je też na inne gatunki
M agrafki standardwoe z drutu 0,6 mm
Mki Kurwesynki wzmocniona wersja M-ek z drutu 0,8 mm
L-ki agrafki na średnio siężki spinning z drutu 0,8 mm
Na koniec przypomnienie, ICH SIĘ NIE ODPINA!
Napisano 30 sierpień 2018 - 20:12
Agrafek XL albo XXL z drutu 1 albo 1,2 nie planujesz?
Napisano 30 sierpień 2018 - 22:29
1) phenix fx801
2) CD taiaha 300cm 20lb 35g
3) phenix maxim 14lb 6'8
4) phenix mxs802h cast
5) batson cb70mh cast
6) st.c lx70lf
7) phenix sp722l
8) konger world champion zander 285
9) phenix mx72ml cast
10) Evergreen Herakcles hcsc67mh cast
11) xzoga taka g66 15kg cast
12)no name cast ultra light Mekamil x 2
13) batson ist993f
14) phenix mf671-1
15) mhx 213 9-28g 122-20lb 2el mag bass
16)blass xf 2,40m 10-20lb 10-35g
17) talon 90lmf2
18) daiwa powermesh 300cm 20-60g
19) team dragon 198cm 30-70g 12-16lb
20) phenix tx682-s
21)team dragon pike special 228 10-35g
22) dragon millenium power jig 240cm 5-25g
23) dawia ryukon jigger 275cm 8-35g
23) atc ist 865 5-28g 259cm 17lb
24) dragon hm62 plus super fast 275cm -5-18g
25) team dragon drop shot 245cm 10lb 4-21g
ze dwa kołowrotki - daiwa morethan 14r 3012h i multik prorex xr 300
do tego przywieziemy dwa lub trzy kajaki
Użytkownik Tu nie ma ryb. edytował ten post 30 sierpień 2018 - 22:44
Napisano 30 sierpień 2018 - 23:39
Napisano 31 sierpień 2018 - 03:31
Nie mam drutu 1 mm teraz Endriu, szybko wychodzą szpulki bo są od wagi sprzedawane, a milimetowy już tochę waży. Ale wpadnij, coś wygrzebię ciekawegoAgrafek XL albo XXL z drutu 1 albo 1,2 nie planujesz?
Użytkownik Hesher edytował ten post 31 sierpień 2018 - 03:45
Napisano 31 sierpień 2018 - 07:40
Mki Kurwesynki wzmocniona wersja M-ek z drutu 0,8 mm
....już dla samej nazwy muszę je mieć
....dobrze że GS4 jest 1-go a nie 11-go, dzięki temu będzie można wydać tylko resztki pieniędzy a nie od razu całą wypłatę
Napisano 31 sierpień 2018 - 07:41
Napisano 31 sierpień 2018 - 07:44
11) xzoga taka g66 15kg cast
sprzedaj nerkę,
zastaw nogę,
idź na GS
kup xzogę
Napisano 31 sierpień 2018 - 09:02
sprzedaj nerkę,
zastaw nogę,
idź na GS
kup xzogę
I to jest marketing
Na marginesie okulary polaryzacyjne spakowane i gotowe na wizje lokalną
Użytkownik Wiktor edytował ten post 31 sierpień 2018 - 09:09
Napisano 31 sierpień 2018 - 09:53
to przyjemność
a nie mus
tutaj wydaj
500 +
Napisano 31 sierpień 2018 - 10:29
Będą dwie 15-kisprzedaj nerkę,
zastaw nogę,
idź na GS
kup xzogę
Napisano 31 sierpień 2018 - 10:54
to przyjemność
a nie mus
tutaj wydaj
500 +
Czy to aby nie przesada
Moderator wierszem gada !?
Talent w rymach ma nie zgoła
Chór Noblistów zgodnie woła !
Spójrzmy prawdzie prosto w oczy
I Szymborska nie podskoczy !!!
Napisano 31 sierpień 2018 - 11:35
....się tu empik nam robi
Napisano 31 sierpień 2018 - 15:52
Napisano 31 sierpień 2018 - 16:32
UWAGA UWAGA!!! SUWENIRY DO ZGARNIĘCIA NA GARAŻU!!!
RAZEM Z WYSTAWCAMI PRZYGOTOWUJEMY DLA ZWIEDZAJĄCYCH PAKĘ NASZYCH WYROBÓW I INNYCH SUWENIRÓW WYSTAWIANYCH NA GARAŻU! BĘDZIEMY LOSOWAĆ NA GARAŻU NUMER TELEFONU (OK 14:00) I SKONTAKTUJEMY SIĘ PO SPRAWDZENIU CZY NIE NIE MA INNYCH KARTEK Z TAKIM SAMYM NUMEREM.
KTOŚ JESZCZE TEGO SAMEGO DNIA MOŻE WYJŚĆ Z BANANEM ROZPROMIENIAJĄCYM SZLACHETNE OBLICZE
PS. NA CHWILĘ OBECNĄ WARTOŚĆ PACZKI TO KILKASET ZŁOTYCH! WARTO ZAJECHAĆ. PAMIĘTAJCIE, WARSZAWA OSIR POLNA 7A, NAJBLIŻSZA SOBOTA W GODZ 9:00-15:00
Napisano 31 sierpień 2018 - 19:15
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych