Dochodzą mnie słuchy , że umarłem
..jak to powiedział Mark Twain, "informacje o mojej śmierci są mocno przesadzone " fajnie że jesteś z powrotem
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 marzec 2020 - 22:35
Dochodzą mnie słuchy , że umarłem
..jak to powiedział Mark Twain, "informacje o mojej śmierci są mocno przesadzone " fajnie że jesteś z powrotem
Napisano 26 marzec 2020 - 18:49
cześć tego nie słyszałem a znam kilka cytatów tego Pana , niektóre dość popularne
Wiosna wiosna Białoryb ? Oksy ? Ganianie pstrągow po ciurkach ? Qialia Pt , wybitnie tanie i wybitnie wdzięczne blanki wzorowe ugięcie, fajna dynamika i bardzo ładne wykończenie... blanki na spigocie.Super baza pod kij xul czy ul za kilka stówek.
Da się lżej jakby ktoś pytał
Napisano 26 marzec 2020 - 18:52
No właśnie te PT..
Możesz coś więcej o tych blankach napisać, jakby się udało w kontekście z innymi markami to byłbym bardzo wdzięczny.
Napisano 26 marzec 2020 - 19:28
No właśnie te PT..
Możesz coś więcej o tych blankach napisać, jakby się udało w kontekście z innymi markami to byłbym bardzo wdzięczny.
raczej ciężko porównywać , ten pierwszy jest ciut mocniejszy od super trouta matagi , dwa kolejne w tabelce bezpośrednio mogłem porównać z suzuki 4lb i są wyrażnie delikatniejsze , szybciej wchodzące w ugięcię pod tym samym obciążeniem suzuki ma stabilniejszy środek a qualia szczyt i to da się odczuć odrazu bo sprawiają wrażenie jakby szczyt był od innego typu blanku , takie narowiste igiełki i to na ładnym kawałku nie kilku centymetrach żeby wpisać to w tabelkę ale to oczywiście celowe założenie konstruktora w celu jak komfortowej kontroli wabika i zacinania oraz jednocześnie jak najlepszego ładowania leciutkich przynęt ten ostatni travel to już mocny blank myślę ,że te 13-14 gram jest dla niego realne w jigu ma sporą progresję i zapas w dolniku akurat pierwszego jakiego zrobiłem Kolega zabrał do Chorwacji i trochę z nim polatał po skałach , dawał sobie radę z rafowymi wynalazkami , nawet mam film z jakąś większą ośmiornicą którą holował bardzo dynamicznie Co do wizualnej strony to pierwsze 3 są całe lakierowane , z wyraźną strukturą mat , spigoty cieniutkie i bardzo schludnie wykończone jak ktoś miał styczność z więcej niż zerem wędek xul to odrazu estetyka złącza rzuca się w oczy , travel lakierowany ma tylko dolny skład i złącza są nasadowe myślę że warto wspomnieć.
Napisano 27 marzec 2020 - 14:25
cześć tego nie słyszałem a znam kilka cytatów tego Pana , niektóre dość popularne
Wiosna wiosna Białoryb ? Oksy ? Ganianie pstrągow po ciurkach ? Qialia Pt , wybitnie tanie i wybitnie wdzięczne blanki wzorowe ugięcie, fajna dynamika i bardzo ładne wykończenie... blanki na spigocie.Super baza pod kij xul czy ul za kilka stówek.
Da się lżej jakby ktoś pytał
aaaa my eyes, co to za "przedpotopowe" przelotki
ps. 40 gr ładny rezultat, gdby to był jakiś fabryczniak made in Japan musiałby ważyć co najmniej 2 x więcej
Napisano 27 marzec 2020 - 14:54
aaaa my eyes, co to za "przedpotopowe" przelotki
ps. 40 gr ładny rezultat, gdby to był jakiś fabryczniak made in Japan musiałby ważyć co najmniej 2 x więcej
No ale to fabryczniak made in Japan, no wiesz @Friko ten prestiż i sznyt
...a tu taka niepozorna Qualia.
Napisano 27 marzec 2020 - 15:36
ten uchwyt to też - czarny jakiś taki, musi być sprzed 15 lat, no bo teraz kto takie uchwyty czarne robi, teraz to kolorowe są , z pierścionkami takimi świecącymi, nowoczesne
krótko mówiąc: nędza koncepcyjna i materialna, nikt tego nie kupi
Napisano 27 marzec 2020 - 16:22
ten uchwyt to też - czarny jakiś taki, musi być sprzed 15 lat, no bo teraz kto takie uchwyty czarne robi, teraz to kolorowe są , z pierścionkami takimi świecącymi, nowoczesne
krótko mówiąc: nędza koncepcyjna i materialna, nikt tego nie kupi
Napisano 29 marzec 2020 - 15:49
Qualia Xsj762l dziabnięta do 216 cm w stalowym kolorze, wagowo 90gram z haczykiem.
Napisano 05 kwiecień 2020 - 21:11
Najdelikatniejszy solid carbon Qualii w różu i "suchej" omotce oraz ukończona 6 stopowa Qualia z serii Pt w przeźroczystych omotkach z jedwabiu na gotowo wyszła równe 41 gram trochę spoilera puszczę bo owy kijek będzie niebawem nagrodą w konkursie
Na końcu już gotowy do zbrojenia Blank st croix tournament który był kiedyś castingiem rozebrany , oskrobany starannie od pierwszej przelotki dostał dwie warstwy wtartego lakieru...czeka już na delfina
Napisano 05 kwiecień 2020 - 21:12
Dostawa uchwytów I ciekawostka rano pod drzwiami mój ulubiony Klient tym razem projekt w delfinie za 1000 dolców nie ma to jak bezczescic i ulepszać w Polsce Japońską myśl techniczną
Napisano 05 kwiecień 2020 - 21:14
Wczorajsze vanquishe katowane w Norwegii dostały nowe życie , myjka ultradźwiękowa , nowe łożyska , pasowanie i smalczyk tatula 4 łożyska, a dzisiaj na pełnym luzie pora brać się za kijek który będzie nagrodą w zawodach Spinning DUTCH Adventure Catch & Release
Napisano 05 kwiecień 2020 - 21:16
Nagroda na Spinning Spinning DUTCH Adventure Catch & Release gotowa , teraz tylko oczekiwanie na dedykowany pokrowiec no i przede wszystkim koniec tego wirusobagna paralizujacego świat. Na deser zabawa z rowingiem węglowym w dolniczek od steeza no jak ma być wyjątkowy to będzie razy dwa
Napisano 05 kwiecień 2020 - 21:34
Najdelikatniejszy solid carbon Qualii
ile wyszedl gotowo (waga) ? fotki beda ?
Napisano 05 kwiecień 2020 - 21:35
nie ma to jak bezczescic i ulepszać w Polsce Japońską myśl techniczną
co to ?
Napisano 05 kwiecień 2020 - 21:39
co to ?
steez kingbolt , delfina , torzite i wyplatanke z rowingu w dolniczku dostanie
Napisano 16 maj 2020 - 21:57
Słoneczny dzień na finishu stelcia jako świetny przykład dlaczego nie należy lać oliwki do kołowrotków wyplukane wszystko do zera , pozatym nowy knobik do reanimowanego luviasa i przymiarki rękojeści do morskiego Black Hole
Napisano 16 maj 2020 - 21:58
Na warsztat wjeżdża zdrowo stuningowana gwiazda Shimano , niestety korba robi ze dwa obroty a luz na zębach oceniam na -1 czuć sprężynujace podkładki i w zasadzie zbetonowane zęby mam nadzieję że za długo w tym stanie nie kręciła i nie zjadło stosunkowo miękkiej przekładni ale jak to Kobietę rozbiore dopiero w nocy najpierw omotki na black hole , spacing ułożony pod docelowy młynek i kij brutalnie powyginany do kresu wytrzymałości.
Napisano 16 maj 2020 - 21:59
Dzionek się kończy a pracy przybywa, dwa patyki lecą w pierwszy lakier a później dalsze obmacywanie nowości z rodshop.pl bo jest co oglądać kilka pozycji już napewno trafi do mojego stałego menu.
Napisano 16 maj 2020 - 22:01
Na wieczór rozkładanie z rana składanie budżetowe Fuego lt dostało 4 dodatkowe łożyska, no to czym teraz jest ? black hole idzie do pakowni
Torunament dostał nowe życie w lekkim ubranku , w dolniku zostawiony kawałek oryginalnego lakieru w celu nawiązania do oryginału, reszta precyzyjnie oskrobana z wtartym nowym lakierem tyle że w 10x mniejszej ilości dynamika wzrosła kolosalnie. Black Hole skończony, tytanowe seaguide zirconium świetnie zastępują oklepane fuji, cena o wiele niższa no i nie trzeba tył na przód stawiać przelotki startowej
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |
|