Ja myślę, że ryba chciała sobie poprawić "akwadynamikę"
Ryby z deformacjami i uszkodzeniami - przyroda się broni...
#61 OFFLINE
Napisano 30 styczeń 2014 - 22:44
#62 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2014 - 20:46
dzisiaj zlowilem frankenstaina po niewatpliwym spotkaniu z "mama" ryba byla w bardzo dobrej formie jak na swoje rozmiary
ps plecy mial podobnie zmasakrowane..
Użytkownik gooral edytował ten post 09 marzec 2014 - 20:47
- Rafal00 lubi to
#63 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2014 - 10:23
Taka ciekawostka http://www.24sata.hr...ina-save-356876
I tłumaczenie według translatora
Nie mam pojęcia, co to ryby , ale ma ostre kolce na całym ciele . Łowię z siedmiu lat i nigdy nie widziałem czegoś takiego , mówi Joseph Župarić od końca Posavski Podgajaca Županje .
To byłow sobotę rano w rzece Sava w pobliżu wioski dziwne ryby złowione z wybitnymi kolce . Wszystkie okoliczne rybacy byli zdumieni , i stwierdził, że musi mieć mutację w ryby .
- Ledwo wysiadł hak w miarę pieczenia . Była jeszcze i bardzo niespokojny . Chciałem zachować , ale zmarł . Teraz jestem w zamrażarce , jeśli ktoś chciał go zbadać - mówi Župarić , co jest złowione ryby na zwykłym ciekawej wioski rybackiej wzdłuż rzeki .
- To jest Pomfret ryb . Jej mężczyźni podczas kojarzenia otrzymywać kolce łatwiej się bronić niż innych mężczyzn do walki o samice podczas krycia . Jest to wspólne ryby w rzece Sava i się mieć rybaków złowione w okresie godowym , choć wtedy porusza się głównie w głębi. Kolce są bardzo ostre, ale nie twarde i koścista . Rosną jako naturalną obecność w tych gatunków ryb . Tu nie chodzi o mutację - wyjaśnił Mladen Dogan , prezes Stowarzyszenia Sport Fishing Sawy w powiecie .
#64 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2014 - 00:40
a nie sądzicie, że lepiej takie zdeformowane, przez naturę rzecz jasna, rybki usmiercać? Nie chodzi mi o ryby, które ewidentnie doznały szkody z ręki człowieka - takie rybki mają dobre geny i powinny przeżywać. Ale takie mutanty wynikające z krzyżowania się blisko spokrewionych osobników dodają do populacji słabej jakości geny. Luźne pytanie, tylko nie wyjeżdżajcie mi tu z jakimś antyfaszyzmem
- konopaa lubi to
#65 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2014 - 08:41
a nie sądzicie, że lepiej takie zdeformowane, przez naturę rzecz jasna, rybki usmiercać? Nie chodzi mi o ryby, które ewidentnie doznały szkody z ręki człowieka - takie rybki mają dobre geny i powinny przeżywać. Ale takie mutanty wynikające z krzyżowania się blisko spokrewionych osobników dodają do populacji słabej jakości geny. Luźne pytanie, tylko nie wyjeżdżajcie mi tu z jakimś antyfaszyzmem
Uważam, że nie Prawdopodobieństwo powtórzenia się deformacji u potomstwa jest bardzo małe, jeśli są to poważne deformacje to i tak wcześniej czy później taki osobnik będzie miał problem z pobieraniem pokarmu lub zostanie zjedzony przez większe drapieżniki. Uważam, że ze względów genetycznych nie ma takiej potrzeby, takie moje zdanie:)
#66 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2014 - 00:49
Użytkownik jacekp29 edytował ten post 30 marzec 2014 - 08:03
#67 OFFLINE
Napisano 27 październik 2014 - 17:50
Pike z zajęczą wargą.
Załączone pliki
- Maciej G. lubi to
#68 OFFLINE
Napisano 27 październik 2014 - 18:49
Szczupak podobnie wyglądał z drugiej strony, a co najlepsze złowił go mój kolega a ja na drugi dzień jeszcze raz.
Załączone pliki
#69 OFFLINE
#70 OFFLINE
Napisano 27 październik 2014 - 20:05
Wygląda jakby zapomniał rosnąć do przodu.
- Jeziorm 1, Kamil Z., WiktorK i 4 innych osób lubią to
#71 OFFLINE
Napisano 27 październik 2014 - 21:45
Może wcześniej mieszkał w akwarium z paletkami
- DAN666 lubi to
#72 OFFLINE
Napisano 27 październik 2014 - 21:46
Jakby mial zatwardzenie od dluzszego czasu
- michcio lubi to
#73 OFFLINE
Napisano 27 październik 2014 - 22:19
#74 OFFLINE