Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Nowe echosondy Raymarine Element

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#381 OFFLINE   mr-perch

mr-perch

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 130 postów
  • Lokalizacjaolsztyn

Napisano 08 lipiec 2021 - 09:53

Niestety nie naprawiłem.
Pobrałem starszy soft ale nie da sie go zainstalować . Wywala błąd.

Parę tygodni temu wróciłem do 3.10.10 i jest OK. Link otrzymałem z Eljachtu (w tym wątku też jest) i downgrade przebiegł pomyślnie.

#382 OFFLINE   mr-perch

mr-perch

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 130 postów
  • Lokalizacjaolsztyn

Napisano 08 lipiec 2021 - 09:59

Pojawił się nowy soft v3.14.92. Poprawiono w nim (poniekąd) znany problem z mapami RealBathy. Czy ktoś z was posadził już go i testuje? Ja chwilowo odpuszczam. Zbyt wiele nerwów kosztowało mnie pisanie z Technical Support wiosną tego roku, aż zrobiłem downgrade z 3.13.76 do 3.10.10

Użytkownik mr-perch edytował ten post 08 lipiec 2021 - 10:00

#383 OFFLINE   dlugi190

dlugi190

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 4 postów
  • Lokalizacjakujawsko-pom
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Skibicki

Napisano 08 lipiec 2021 - 22:56

Pojawił się nowy soft v3.14.92. Poprawiono w nim (poniekąd) znany problem z mapami RealBathy. Czy ktoś z was posadził już go i testuje? Ja chwilowo odpuszczam. Zbyt wiele nerwów kosztowało mnie pisanie z Technical Support wiosną tego roku, aż zrobiłem downgrade z 3.13.76 do 3.10.10

#384 OFFLINE   dlugi190

dlugi190

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 4 postów
  • Lokalizacjakujawsko-pom
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Skibicki

Napisano 08 lipiec 2021 - 23:00

Witam. Ja swoje echo aktualizowane przez wifi wszystko poszło bez problemu jestem zadowolony aczkolwiek na batymetrie nie zwracam uwagi choć rysuje się ,poruszam się po zaznaczonych własnych punktach.

#385 OFFLINE   kamilmazur674

kamilmazur674

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 10 sierpień 2021 - 20:37

Witam.
Planuję zmienić echosondę Lowrance elite-5 na Raymarine Element 7. Czy moja obecna mapa polski od navionicsa będzie działać na nowej echosondzie?

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

#386 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1961 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 11 sierpień 2021 - 19:39

Bez problemu

#387 OFFLINE   mr-perch

mr-perch

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 130 postów
  • Lokalizacjaolsztyn

Napisano 23 sierpień 2021 - 19:55

I kolejny nowy soft pojawił się dla Elementa ver. 3.15.50. Ktoś już zainstalował i trenuje na wodzie? Jak doświadczenia z pracy na ver 3.14.92 ?

#388 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Każmierski

Napisano 28 wrzesień 2021 - 19:38

Mam mapę navionicsa  mapy które są naniesione to delikatnie mówiąc LIPA , dobrze że mam echo które tworzy swoją mapę i zupełnie jest co innego co pokazuje navionic   :P  . Tylko pytanie za co płacimy tyle kasy  , patrząc na mapę nigdy bym nie wiedział że przepływam nad pięknymi górkami okońowymi   ;)  , dla niedowiarków mogę wstawić fotkę gdzie są cztery górki   blisko siebie  i zupełnie inaczej ukształtowane dno jeziora  :(  

#389 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4857 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 28 wrzesień 2021 - 20:54

Mam mapę navionicsa  mapy które są naniesione to delikatnie mówiąc LIPA , dobrze że mam echo które tworzy swoją mapę i zupełnie jest co innego co pokazuje navionic   :P  . Tylko pytanie za co płacimy tyle kasy  , patrząc na mapę nigdy bym nie wiedział że przepływam nad pięknymi górkami okońowymi   ;)  , dla niedowiarków mogę wstawić fotkę gdzie są cztery górki   blisko siebie  i zupełnie inaczej ukształtowane dno jeziora  :(  

Ale nie ma zdziwienia, wszak Navionics zjada socjalki a tam ślizgi, offsety, różne stany wody , mało tras nabieganych. U mnie krzaki takie, że bałbym się pływać po niektórych wodach z tymi ich "mapami". Był tu taki umiejec, który twierdził, że w ślizgu mapa jest ok....

Użytkownik Maciej_K edytował ten post 28 wrzesień 2021 - 20:56

#390 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 29 wrzesień 2021 - 08:24

Na rzekach Się zmienia , ale jeziora są głębokości stałe i nie wiem dlaczego nasze mapki nie biorą pod uwagę chodzi o Navionics . Na Zalewie Sulejowskim w zeszłym roku zarobiłem kawał zbiornika i co ??? Ano nic jak była stara mapa tak jest do dziś . Wygrani są Ci co mogą sami sobie zrobić mapę nie stety zabierze to czas na wędkowanie . Dwa tygodnie pływania po jeziorze , fajne górki mapę wysłałem ale czy jeszcze ktoś z tego zkorzysta nie mam na to wpływu .

#391 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 07 październik 2021 - 19:42

Chcę pokazać że nie ma co patrzeć na mapę Navionics i wybierać łowisko bo nieźle wprowadza w błąd . Wstawiam fotki jak to wygląda w realu 😯😯😯 .

Załączone pliki

#392 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 07 październik 2021 - 19:48

Trasa jaką pływałem

Załączone pliki

#393 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 07 październik 2021 - 19:50

Można zobaczyć różnice

Załączone pliki

#394 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 07 październik 2021 - 19:52

Przepraszam że tak wstawiam fotki ale się nie mieści

Załączone pliki

#395 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 07 październik 2021 - 19:55

Następne fotki

Załączone pliki

Użytkownik pawlo29 edytował ten post 07 październik 2021 - 19:57

#396 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 07 październik 2021 - 20:00

I proszę mi napisać do czego te mapki są potrzebne , na pewno nie pomagają

Załączone pliki

#397 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4857 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 07 październik 2021 - 20:57

Wiesz, to są cuda interpolacji w socjalkach, różne poziomy wody, głębokości zanurzenia przetwornika i.....chodzenie na skróty przez Navionics. Dobra mapa Sulejowskiego to skarb, wiem o jednej takiej, ale na urządzenia Lowrance. 

#398 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 08 październik 2021 - 07:39

Maciek K o Sulejowie ok wąchania wody . Ale te mapki wstawiłem to jest jezioro za Bydgoszczą nie podam nazwy bo tam są zaznaczone miejsca rybne i miejscowi by mnie udusili . Chciałem pokazać jak mapa wygląda na jeziorze gdzie głębokości są od lat takie same i tak pozostanie .I nie jak ma się to do rzeczywistości Mapę Navionics służy tylko do zrobienia swojej mapy jak echo na to pozwoli inaczej te mapy za tyle kasy są mało dokładne to informacja dla przyszłych kupujących .

#399 OFFLINE   Biesan

Biesan

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1147 postów

Napisano 08 październik 2021 - 12:50

W najnowszym sofcie rysuje linie RealBathy izobaty do 0,25 m, nie jak wcześniej co 1m
  • Sonary i mapy lubi to

#400 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4857 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 08 październik 2021 - 13:24

Maciek K o Sulejowie ok wąchania wody . Ale te mapki wstawiłem to jest jezioro za Bydgoszczą nie podam nazwy bo tam są zaznaczone miejsca rybne i miejscowi by mnie udusili . Chciałem pokazać jak mapa wygląda na jeziorze gdzie głębokości są od lat takie same i tak pozostanie .I nie jak ma się to do rzeczywistości Mapę Navionics służy tylko do zrobienia swojej mapy jak echo na to pozwoli inaczej te mapy za tyle kasy są mało dokładne to informacja dla przyszłych kupujących .

To moje strony- za Bydgoszczą ;) może nawet mam tę wodę porobioną po swojemu ;) 

• pawlo29 lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych