Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Jerkbait sie śmieje :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31915 odpowiedzi w tym temacie

#761 OFFLINE   kryst

kryst

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2028 postów

Napisano 13 sierpień 2009 - 18:02

Jakieś ba.......rdzo smutne towarzystwo na tych zdjęciach. Czy oni cierpią, że są inni?

#762 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 13 sierpień 2009 - 18:43

To proste ..Oni nie zastosowali się do przekazu :
Zyj szybko , umrzyj młodo !!
Z.U.S

#763 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów
  • LokalizacjaAreszt Wydobywczy Istambuł

Napisano 13 sierpień 2009 - 19:16

Nasze parady na razie się rozkręcają. Dokąd to zmierza można zobaczyć w czasie parady w NY zwłaszcza jak dociera do Katedry Świętego Patryka. Zaczyna się prawdziwy wścik dupy. I to się teraz Q... nazywa „tolerancją” :lol:

#764 OFFLINE   kryst

kryst

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2028 postów

Napisano 13 sierpień 2009 - 20:53

A ja myślałem, że Sodomia i Gomoria :lol: :lol: :lol: :lol: <_<

#765 OFFLINE   lukomat

lukomat

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 2750 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Materek

Napisano 14 sierpień 2009 - 10:51

Wlasnie czytam kolejna ksiazke W. Lysiaka Alfabet szulerow i klne po przeczytaniu kazdej strony. Calkowity upadek kultury europejskiej, to tylko kwestia czasu. Caly ten syf tez sie pieknie rozlewa po Polsce, a towarzystwo z rozowego salonu tylko zaciera rece.

#766 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 14 sierpień 2009 - 15:19

Dość swobodnie trywializujesz Łysiaka , i przyprawiasz mu gębę którą zaraz będzie można zwalczać . Przekaz który nam oferuje to nie market obliczony na zysk polityczny , czy public relation dla innych korzyści . Nie daje też dupy za przychylność i nakłady . Oprócz literackich dokonań szanuję go za odwagę i wierność swoim przekonaniom . To samo pisał za komuny i to samo pisze teraz . Nie jest i prawdopodobnie nie będzie kelnerem dla żadnej władzy . I nie jest popkulturowym tampaksem ..
I dlatego nie bedzie popularny , tak jak nie był popularny Jasienica , Herbert czy Herling Grudziński .

Świetny pochód filozofii racjonalistycznej ukoronowały dwa wielkie , dwudziestowieczne totaltaryzmy . Nie ma się co podniecać ..

#767 OFFLINE   lukomat

lukomat

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 2750 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 14 sierpień 2009 - 15:22

Hehe, zabrzmialo jak cytat opiniotworcy z GW lub Wysokich Obcasow :lol:
Ale w sumie to powinienem podziekowac, ze i tak mnie lagodnie potraktowales (...polskich frustratów, politycznie pokrzywdzonych...), bo mogles przeciez od razu wybrac cos z listy: homofobia, oszolomstwo, antysemityzm...
Swoja droga czytam wlasnie bardzo ciekawy rozdzial o bardzo nieciekawej grupie zawodowej pdt. Dziennikarze.

#768 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów

Napisano 14 sierpień 2009 - 16:42

Dziennikarze? najstarszy zawód świata. Twierdzą, że prostytucja ale to w ramach zwalczania konkurencji :D

#769 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów

Napisano 14 sierpień 2009 - 17:24

Myślisz, że to kres popularności Herberta po tym jak zaczął się przed śmiercią wrażać źle o Michniku a ten teraz mści się sugerując, że był konfidentem?

#770 OFFLINE   kryst

kryst

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2028 postów

Napisano 14 sierpień 2009 - 20:28

Koledzy,

Teraz to dopiero Sodomia i Gomoria! <_<

Może coś tak z Emersona i/lub Hegla na poprawienie nastroju?

Poza tym rozmawiamy o rozpasaniu, a nie o prozie. Tylko czas pokaże co się utrzyma. B)

#771 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów

Napisano 15 sierpień 2009 - 05:45

No właśnie, co mi zaśmierdziało „ukąszeniem heglowskim” :D

#772 OFFLINE   lukomat

lukomat

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 2750 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 15 sierpień 2009 - 08:00

Lukomat, co mnie obchodzi Gazeta Wyborcza? Jaki to ma związek?

A no ma i to spory. Michnik, podobnie jak i ty, robi ze swoich oponentow przychlastow doszukujacych sie drugiej prawdy z pozycji kolan. Moglbys sie wysilic i napisac cos od siebie.

#773 OFFLINE   WIŚNIA

WIŚNIA

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 133 postów
  • LokalizacjaAberdeen (Szkocja)

Napisano 15 sierpień 2009 - 10:16

Ja bym ta polityke przeniosl do innego watku a nie do Jerkbait się śmieje!

#774 OFFLINE   kryst

kryst

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2028 postów

Napisano 15 sierpień 2009 - 17:02

Ale jaja! :lol: :lol: :lol:

Ze zwykłego dupczenia w dupę zaraz nam się stronnictwa na j.pl pojawią! <_<

#775 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 17 sierpień 2009 - 08:08

Ależ śmiejmy się z agitek i agitatorów . Szczucie i plucie poprawne polityczne , to sprawdzona technologia sprawowania władzy . Dla mnie to nie jest polityka Kryst , to kwestia smaku , może i kultury ..

#776 OFFLINE   kryst

kryst

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2028 postów

Napisano 17 sierpień 2009 - 22:59

Ależ śmiejmy się z agitek i agitatorów . Szczucie i plucie poprawne polityczne , to sprawdzona technologia sprawowania władzy . Dla mnie to nie jest polityka Kryst , to kwestia smaku , może i kultury ..

Jesteś w swojej ocenie więcej niż wysublimowanym komentatorem, ja tam wolę nazywać rzeczy po imieniu. Może, za kilka lat będę w bardzo pilnie zwalczanej grupie twardogłowych, lecz dzisiaj ....

I tu przypomina mi się stary dowcip:

Przychodzi syn do ojca i mówi: Tato, jestem gay'em. Ojciec frasobliwie zamyślił się i po chwili zapytał: synku, czy ty masz dobrze płatną pracę? - Nie, odpowiedział syn. Czy ty masz mieszkanie? - Nie, zwów odpowiedział syn. Czy ty masz samochód? - Nie, ponownie odpowiedział syn.

TO TY JESTEŚ ZWYKŁY PEDAŁ! - rzekł ojciec.

To było na temat kultury. Smak zachowań pozostawię bez odpowiedzi, bo sam nie jestem doskonały.
Generalizując: niech sobie będą jacy chcą, tylko ja nie chcę o tym wiedzieć, i wara im od mojego podwórka. A Sztautyngera polecę im następnym razem, nie tylko do czytania. Także dla wysublimowanego smaku.

#777 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów

Napisano 18 sierpień 2009 - 06:43

Czyli wybierasz Matrixa? :D Też sposób. Jak człowiek nie słyszy, ze bierzemy udział w napaści na obcy kraj w imię „ratowania pokoju”, a wymachiwanie genitaliami przed kościołem jest formą walki o tolerancję, to unikamy dysonansu poznawczego. Mnie osobiście bawią te róże zabiegi socjotechniczne rodem z Monty Pythona. Najnowsza niekoniecznie plotka mów, że nasze śmigłowce w Afganistanie nie mogły ruszyć błyskawicznie na odsiecz żołnierzom bo były wyładowane po dach opium :lol: Stare PRL-owskie trepy wiedzą, że wojna to najlepszy interes. Ruscy ich nie dopuścili do interesów w czasie inwazji to tera się chłopaki odkują :lol:

#778 OFFLINE   LASSOjbait

LASSOjbait

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 708 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 18 sierpień 2009 - 07:44

Wlasnie czytam kolejna ksiazke W. Lysiaka Alfabet szulerow i klne po przeczytaniu kazdej strony. Calkowity upadek kultury europejskiej, to tylko kwestia czasu. Caly ten syf tez sie pieknie rozlewa po Polsce, a towarzystwo z rozowego salonu tylko zaciera rece.

Wpadła mi niedawno w ręce książka wydana przez/dla Świadków Jehowy.
Całkowity upadek ludzkości to kwestia kilku chwil.

Poszerzcie kąt widzenia chłopaki. Ile się da :mellow:

#779 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3774 postów

Napisano 18 sierpień 2009 - 10:01

Można sobie jeszcze poszerzyć oglądać np. w TVN wywiad z Owsiakiem, który ni mniej ni więcej powiedział, że kto będzie głosił prawdy niezatwierdzone to mu on, Jerzy Owsiak, „przyładuje z bańki” :lol: :lol: :lol:

#780 OFFLINE   jerzy

jerzy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3201 postów

Napisano 18 sierpień 2009 - 11:07

Poczatkiem konca bylo wprowadzenie w zachodnim swiecie tak kretynskich wynalazkow jak poprawnosc polityczna, stosowanie wobec innych nacji i kultur takich samych standardow jak wobec europejczykow i na koncu pozwolenie wszelkiej masci lewakom na prowadzenie dzialalnosci politycznej. To z srodowisk europejskiej lewicy wychodzily najgorsze i najglubsze projekty polityczne i gospodarcze w Europie. Kazdy taki eksperyment kosztuje sporo. Jest nas coraz mniej. Jestesmy coraz starsi i coraz slabsi ekonomicznie...

koniec OT ...

JW :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych