Jerkbait sie śmieje :)
#18621 OFFLINE
#18622 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2018 - 20:40
Ciekaw jestem, ilu prawdziwych facetów odpuści sobie ten filmik
- sucks_one, BOB, Pisarz.......ewski Piotr i 2 innych osób lubią to
#18623 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2018 - 20:55
- Pisarz.......ewski Piotr, cristovo, Krzysiek P i 4 innych osób lubią to
#18624 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 06:03
Dla mnie gość nr 1 w polskim stend-up
- puszek7, Pisarz.......ewski Piotr, coma i 1 inna osoba lubią to
#18625 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 06:59
Tapatalkniete z iPhone 7
- coma lubi to
#18626 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 07:38
Tylko wytłumaczcie mi fenomen tych wszystkich "kurw" "chujów" "wy/pod/zajebanych" , to nawet za słowa przestankowe nie można ich uznać bo występują częściej od przecinków. Sposób walki z jąkaniem, z "eeeeeee..." w wypowiedzi? Bo nie akcentują niczego, nie są wyrazem emocji, nie dodają treści, to po co? Z podstawówki nie wyrósł?
- popper, bertus, Pisarz.......ewski Piotr i 7 innych osób lubią to
#18627 ONLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 07:40
Tylko wytłumaczcie mi fenomen tych wszystkich "kurw" "chujów" "wy/pod/zajebanych" , to nawet za słowa przestankowe nie można ich uznać bo występują częściej od przecinków. Sposób walki z jąkaniem, z "eeeeeee..." w wypowiedzi? Bo nie akcentują niczego, nie są wyrazem emocji, nie dodają treści, to po co? Z podstawówki nie wyrósł?
Trochę kwestia gustu, trochę racji (a nawet więcej niż trochę)... z drugiej strony przy wszechogarniającej poprawności w życiu dorośli lubią dla odmiany gdzieś w takim miejscu trochę mięcha przy okazji rozrywki usłyszeć. Co kto woli
Użytkownik Marcyś edytował ten post 06 wrzesień 2018 - 07:40
#18628 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 08:17
- venom_666, Krzysiek P i SID lubią to
#18629 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 08:24
Przecież nie ma przymusu nie podoba się to nie oglądam i po problemie, można sobie luknąć trudne sprawy albo jakiś serial tzw.wyciskacz łez ,puki co jest wybór każdy coś dla siebie znajdzie , Ja z tego wszystkiego to lubię najbardziej pojechać na ryby
- puszek7, Pisarz.......ewski Piotr, Sebalos i 1 inna osoba lubią to
#18630 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 08:54
Owszem problem jest, bo jak chcę obejrzeć kabaret to nie mogę nic znaleźć co oferowałoby cokolwiek powyżej rechotu. Chyba Dziewoński kiedyś powiedział - kabaret skończył się na Dudku, może przesadzone, ale coś w tym jest. Czekam z utęsknieniem na nowe perełki takie jakie były u Starszych Panów, w Dudku, czy choćby w "Rozmowach na cztery nogi" Kofty i Friedmana, na kogoś młodszego od Andrusa i Poniedzielskiego, bo chyba oni ostatni trzymają poziom. Żeby to znów była rozrywka umysłowa i za przeproszeniem kulturalna.
Sam rzucam ciężkim słowem, może nawet częściej niż bym chciał, więc mnie to nie szokuje, ani nie jest jakąś nowością czy "owocem zakazanym",ale czy po usunięciu wszystkich "kurew" z monologu Paczesia, występ straciłby coś? Treść by zbiedniała? Ekspresja?
- Friko, coma, Krzysiek P i 2 innych osób lubią to
#18631 OFFLINE
#18632 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 09:21
Popieram śledzę jego występy od dawna i tak koleś wymiata !
Tapatalkniete z iPhone 7
Łukasz "Lotek" zdecydowanie lepszy
#18633 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 09:34
Przecież przy dzisiejszym natłoku „atrakcji” każdy znajdzie coś dla siebie . Mi stand up odpowiada nie przez przekleństwa i składnie ludzi stand up-u a zwyczajnie poprzez przedstawianie świata takim jakim jest - i chyba to najbardziej nas śmieszy
Tapatalkniete z iPhone 7
- Dano. i MARIUSZ 69 lubią to
#18634 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 10:10
Cytując z poprzedniej strony ryby można kupić w sklepie, a nawalić przed akwarium.
Stand up z czasów kiedy jeszcze się tak nie nazywał -
- kmr1, Pisarz.......ewski Piotr, woblery z Bielska i 4 innych osób lubią to
#18635 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 10:12
Teraz kilka słów na poważnie.
Zauważyłem taką tendencję, że śmieszne staje się jak ktoś publicznie w miejscu, gdzie kiedyś to było niedopuszczalne np. na scenie powie k..wa czy sp...aj. Ja też dużo (i za dużo) przeklinam ale robię to w swoim środowisku albo solo..
Niestety w kinie też to podłapali i najśmiejszniej jak jakiś aktor starej daty od którego się nie spodziewamy nagle walnie k..wą..
Szkoda.
O wiele trudniej stworzyć śmieszny tekst bez przekleństw...ale można Witek wspomniał klasyków..ale np Łowcy.B przynajmniej na początku bazowali na świetnych pomysłach (image zresztą też) ...a już te "Mariolki" i ich helllołłł... słabe to i tyle.
Użytkownik Krzysiek P edytował ten post 06 wrzesień 2018 - 10:13
- coma, Alexspin, SID i 1 inna osoba lubią to
#18636 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 10:46
Norbert Wiener (1894-1964), amerykański matematyk, twórca cybernetyki podobno kiedyś błądził po mieście nie mogąc trafić do własnego domu. W pewnym momencie spostrzegł dziewczynkę bawiącą się na ulicy.
Zapytał ją czy może wie gdzie znajduje się dom rodziny Wienerów.
Usłyszał w odpowiedzi:
To ten dom, tatusiu.
Amerykańskiego malarza, Jamesa Whistlera, zapytano kiedyś, czy to prawda, że zna osobiście angielskiego króla.
- Skąd wam to przyszło do głowy? – zdziwił się malarz.
- Sam król o tym mówił…
- Król się tylko tak chwali – odpowiedział Whistler.
Do pracowni Pabla Picassa wszedł kiedyś nowy listonosz. Oddał malarzowi list, rozejrzał się i powiedział:
- Zdolnego ma pan synka…
- Dlaczego pan tak myśli? – zapytał Picasso
- Przecież widzę – tyle tu rysunków.
- Krzysztof Inny, kmr1, kowalek87 i 13 innych osób lubią to
#18637 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 11:22
Piotrek świetne..i bez k..ew !
- BOB, Pisarz.......ewski Piotr, Alexspin i 1 inna osoba lubią to
#18638 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 11:23
Czekam z utęsknieniem na nowe perełki takie jakie były u Starszych Panów,
Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać
- kmr1, BOB, Pisarz.......ewski Piotr i 3 innych osób lubią to
#18639 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 11:37
Prawie podchodzi pod autocenzurę, prawie jak:
- kmr1, Krzysiek P, Alexspin i 1 inna osoba lubią to
#18640 ONLINE
Napisano 06 wrzesień 2018 - 13:03
Pamiętacie co zrobił z "Portretem matki" autorstwa Jamesa Whistlera Jaś Fasola?! nic śmiesznego
- Pisarz.......ewski Piotr i Alexspin lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
3 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
-
BOB, kazo57, Jaroch