Jak zaimportować mapę satelitarną do echosondy Lowrance?
#361 OFFLINE
Napisano 26 luty 2016 - 19:57
Na dzień dzisiejszy mapy dla Lowrance robisz Dr.Depth lub Reefmaster, oba płatne.
#362 OFFLINE
Napisano 26 luty 2016 - 20:02
Ptychoo- dzięki za zaoferowanie pomocy,postaram się zebrać jak najwięcej logów.
Maras5 -dzięki ,czyli te pliki po rozpakowaniu mam wgrać na kartę i powinno działać ?( Polska) jest tam siedem plików w formacie at5.
#363 OFFLINE
Napisano 26 luty 2016 - 20:18
Ptychoo- dzięki za zaoferowanie pomocy,postaram się zebrać jak najwięcej logów.
Nie ma problemu. Przecież nie będziesz kupował na jeden zbiornik RM.
#364 OFFLINE
Napisano 26 luty 2016 - 22:11
Nie mam Lowranca ale mapki konturowe możecie ściągnąć tu:
Oto właśnie chodziło.Wrzuciłem mapkę Polski do echo i wszystko działa.Dziękuje jeszcze raz.
#365 OFFLINE
Napisano 27 luty 2016 - 16:10
Nie wiecie czy pliki at5 pójdą na elite4 ?
#366 OFFLINE
#367 OFFLINE
Napisano 27 luty 2016 - 16:28
Z tego co wiem to z Elite-4 CHIRP tak.
Z wersją oprogramowania powyżej 4.0
#368 OFFLINE
Napisano 27 luty 2016 - 18:31
Z mapami OSM i na Lowranca i Garmina jest problem po aktualizacji firmware. Przy Garminie cofano się z aktualizacją, może to samo jest w Lowrance?
Ale jak tu nie aktualizować Garmina jak jest już QuckDrawContur. Co ciekawe u mnie na Garminie po odpowiedniej modyfikacji blue chart g2 chodzi bez problemu a OSM nie.
#369 OFFLINE
Napisano 27 luty 2016 - 18:41
Z mapami OSM i na Lowranca i Garmina jest problem po aktualizacji firmware. Przy Garminie cofano się z aktualizacją, może to samo jest w Lowrance?
Ale jak tu nie aktualizować Garmina jak jest już QuckDrawContur. Co ciekawe u mnie na Garminie po odpowiedniej modyfikacji blue chart g2 chodzi bez problemu a OSM nie.
U mnie na Garminie chodzi i Bluechart i OSM. Po aktualizacji do Quick.... .
#370 OFFLINE
Napisano 27 luty 2016 - 20:07
U mnie na Garminie chodzi i Bluechart i OSM. Po aktualizacji do Quick.... .
Z Bluechart nie ma problemu bo wrzucasz w programik i jeśli jest lock to on sam to obrobi z OSM jest inna bajka ponieważ w firmware jest odpowiedni kod żeby blokował mapy. A że jest dużo zabawy z edycją kodu w OSM to się nikt nie pobawił. Skąd OSM ściągałeś że nie blokuje? Ja mam teraz zamiast OSM dzięki uprzejmości kolegi z forum topo lighta i też jest ok.
#372 OFFLINE
Napisano 27 luty 2016 - 20:28
Znalazłem coś takiego:
xp9zk5D.jpg 71,33 KB 9 Ilość pobrań
Just wanted to give everyone an update on building your own Google maps on the new lowrance units. It took some trail and error. But I have successfully done so with 2 free program downloads. It works perfectly and is crystal clear. Here is an example
#373 OFFLINE
#374 ONLINE
Napisano 27 luty 2016 - 21:44
Odczyta tyle ze moc obliczeniowa elite do takich zadań jest mizerna.... skutkiem czego będzie zamulenie sprzętu
#375 OFFLINE
Napisano 27 luty 2016 - 22:41
Odczyta tyle ze moc obliczeniowa elite do takich zadań jest mizerna.... skutkiem czego będzie zamulenie sprzętu
Możliwe, nie zaszkodzi spróbować.Na wiosnę zrobię testy na wodzie.
#376 OFFLINE
Napisano 27 luty 2016 - 22:46
Ok udało się, a wygląda tak.
Marcin ta mapke "wyplules"z samego SAS PLANET czy musiales jednak wspomóc się jeszcze w IMC.Z "sas-em"jeszcze nie miałem za bardzo do czynienia ale z ciekawości chyba się za to wezme.
#377 OFFLINE
Napisano 27 luty 2016 - 22:59
Marcin ta mapke "wyplules"z samego SAS PLANET czy musiales jednak wspomóc się jeszcze w IMC.Z "sas-em"jeszcze nie miałem za bardzo do czynienia ale z ciekawości chyba się za to wezme.
Tu masz link z dokładnym opisem jak to zrobić-
IMC jest potrzebny.
#378 ONLINE
Napisano 28 luty 2016 - 08:19
Jasne ze nie zaszkodzi spróbować. Sam nawet spróbuję takze dzięki za link. Napisałem o zamulaniu z doświadczenia a nie przekory
#379 OFFLINE
Napisano 28 luty 2016 - 09:21
Jasne ze nie zaszkodzi spróbować. Sam nawet spróbuję takze dzięki za link. Napisałem o zamulaniu z doświadczenia a nie przekory
#380 OFFLINE
Napisano 28 luty 2016 - 09:31
znalazł ktoś może program do odtwarzania na komputerze wielu plików at5 na raz?
siarq, pamiętam, że ty kiedyś szukałeś, ale nie wiem czy znalazłeś?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych